Nintendo Direct Wii U Preview onthult informatie over de release van het Wii U-systeem in Europa


13-09-2012

13 september 2012 - In de Europese Nintendo Direct-presentatie van vandaag heeft Nintendo aangekondigd dat zijn nieuwste videospelsysteem, de Wii U, op 30 november in Europese winkels ligt. De Wii U is een HD-spelsysteem dat meer keuze en diversiteit aan gameplay dan ooit tevoren biedt. De innovatieve Wii U GamePad maakt gloednieuwe spelbelevenissen mogelijk, of je nu alleen of met vrienden speelt. De Wii U GamePad biedt een geïntegreerd lcd-touchscreen en kan ook onafhankelijk van de televisie gebruikt worden met bepaalde spellen en software.

Er werden twee hardware-bundels aangekondigd, evenals de sterkste line-up van verkrijgbare software tijdens release en de maanden erna in de geschiedenis van Nintendo. Hieronder bevinden zich zowel grote titels van andere uitgevers zoals FIFA 13 van Electronic Arts, Activisions Call Of Duty®: Black Ops II, Ubisofts ZombiU™ en RAYMAN® LEGENDS als intern ontwikkelde spellen als Nintendo Land en New Super Mario Bros. U. De Nintendo Direct-presentatie onthulde ook nog niet eerder aangekondigde, exclusieve Wii U-software als Monster Hunter™ 3 Ultimate en BAYONETTA 2, ontwikkeld door Platinum Games en uitgegeven door Nintendo!

Het Wii U Basic Pack bevat een wit Wii U-systeem met 8 GB aan opslagruimte en een witte Wii U GamePad. Het Wii U Premium Pack bevat een zwart Wii U-systeem en een zwarte Wii U GamePad met 32 GB aan geheugen om meer downloadbare digitale content op te kunnen slaan. In de Premium Pack vind je ook een standaard voor de GamePad en een standaard voor het systeem, een oplaadstation voor de GamePad, een sensorbalk en het spel Nintendo Land. Beide bundels bevatten ook een HDMI-kabel en voedingen voor het systeem en de GamePad.

Het Wii U Premium Pack geeft je ook toegang tot een beloningsprogramma dat Nintendo Network Premium heet. Hiermee kun je punten met een waarde van 10 % van de originele Nintendo eShop-prijs verdienen voor gekochte downloadsoftware. Zo bouw je een krediet op dat je kunt gebruiken voor toekomstige aankopen, zodra je een minimum aantal van 500 punten* hebt verdiend.

De Nintendo Direct Wii U Preview onthulde ook nieuwe informatie over spellen die op de dag van release van het Wii U-systeem verkrijgbaar zullen zijn:

  • New Super Mario Bros. U: Dit nieuwe 2D-platformspel introduceert een reusachtige wereldkaart vol unieke levels om te ontdekken. De GamePad kan gebruikt worden om alleen te spelen als de tv in gebruik is of andere spelers mee helpen als er samen gespeeld wordt. Een compleet nieuwe test voor de Super Mario-vaardigheden van spelers is de recordrace-stand waarin automatisch voortbewegende levels sneller zullen scrollen aan de hand van het groeiende aantal verzamelde munten. Daarnaast kunnen missies compleet verschillende gameplay opleveren, afhankelijk van de daarin gepresenteerde taken en scenario's. Van een tijdstand tot 1UP-uitdagingen, zelfs Mario-veteranen zullen alles uit de kast moeten halen om records te breken!
  • Nintendo Land: Elk van de 12 attracties in dit pretpark vol beroemde Nintendo-franchises is een afzonderlijk spel met meerdere levels en spelstanden. Nieuwe beelden van Metroid-schietpartij lieten zowel coöperatieve als competitieve schietactie voor meerdere spelers zien, met verschillende rollen voor de speler met de GamePad en de spelers met de Wii-afstandsbedieningen Plus en Nunchuks. In The Legend of Zelda: heldenstrijd kunnen spelers alleen of met anderen negen avonturen doorspelen en nieuwe, verborgen avonturen ontgrendelen. De speler met de GamePad gebruikt een pijl en boog en de spelers met de Wii-afstandbedieningen Plus en Nunchuks vechten met zwaarden en schilden. Daarnaast kan een enkele speler ook genieten van de Time Attack-stand.
  • FIFA 13:  Dit spel borduurt voort op de authenticiteit, innovatie en actuele weerspiegeling van de voetbalwereld waar de FIFA-serie bekend om staat en introduceert revolutionaire nieuwe manieren om het spel te spelen. Dit meest toegankelijke FIFA-spel tot nog toe brengt spelers van alle niveau's samen.
  • ZombiU: Nieuwe beelden van dit exclusieve eerstepersoonsschietspel met survival horror-invalshoek gaven de Tower of London-lokatie prijs, evenals de Survival-stand waarin de speler slechts één leven heeft en zo lang mogelijk moet zien te voorkomen dat hij of zij het loodje legt. Ook liet de video de Weapon Crafting-mogelijkheid zien, waarmee spelers hun uitrusting direct op de GamePad aan kunnen passen, en werd duidelijk dat spelers een spuitbus kunnen gebruiken om boodschappen in symbolen achter te laten. ZombiU bevat verder online-functionaliteit waarmee online vrienden die in zombies zijn veranderd in het spel van de speler op zullen duiken. Bij release zal er een limited edition Wii U Premium Pack verkrijgbaar zijn: de ZombiU Premium Pack, die ook het spel en een zwarte Wii U-controller Pro bevat.
  • RAYMAN LEGENDS: In een video met de bedenker van de serie, Michel Ancel, werd duidelijk hoe dit exclusieve 2D-platformspel een unieke gameplay-dynamiek schept dankzij de verschillende rollen van spelers, afhankelijk van de controller die ze gebruiken. De mogelijkheden van de GamePad zorgen voor een hele voelbare interactie met de spelwereld. Zo kun je aan objecten trekken, gedeelten van de levels roteren en andere spelers beschermen, naast het uitvoeren van andere acties die voor een goede afloop communicatie tussen alle spelers vereisen.
  • Call of Duty: Black Ops II: De meest vernieuwende en overweldigend meeslepende Call of Duty®-belevenis tot nog toe. Call of Duty: Black Ops II speelt zich af in het jaar 2025, in het midden van een wereldwijd conflict. Geavanceerde wapens, robotische technologie en onbemande gevechtsvoertuigen spelen een rol in een nieuw koude oorlog-scenario, geïnformeerd door huidige krantenkoppen. Nieuwe grafische technologie zet de toon van de filmachtige actie in het vertakkende plot en de non-lineaire missies van de stand voor een speler.
  • Mass Effect 3 - Special Edition: De Mass Effect 3 Special Edition dompelt spelers onder in een emotioneel aangrijpend verhaal vol actie. Spelers zullen moeten bepalen hoe een complete intergalactische oorlog tegen een onstuitbare vijand gevoerd moet worden. De intense derdepersoonsschietactie van Mass Effect 3 maakt ook deel uit van deze filmachtige reis en de Wii U GamePad zorgt voor een hele nieuwe laag van tactische controle in het strijdperk. Deze Special Edition bevat tevens een interactief achtergrondverhaal dat de gebeurtenissen die vooraf gingen aan het begin van Mass Effect 3 behandelt. Wii U-spelers kunnen ook genieten van het From Ashes DLC Pack en het Extended Cut-einde, als onderdeel van hun verhaal.

Nintendo onthulde ook twee spellen die in ontwikkeling zijn bij Platinum Games. Het nog niet eerder aangekondigde BAYONETTA 2 en The Wonderful 101 komen beiden exclusief naar de Wii U, met Atsushi Inaba als producent. The Wonderful 101 werd op de E3-beurs nog geïntroduceerd als Project P-100 en staat onder regie van Hideki Kamiya. Hierin zal de speler de macht van een groep helden moeten combineren om een buitenaards invasie te weren. BAYONETTA 2 is het vervolg op het veelgeprezen BAYONETTA™ en wordt geregisseerd door Yusuke Hashimoto.

Capcoms Ryozo Tsujimoto onthulde dat Monster Hunter 3 Ultimate uit zal komen voor zowel de Wii U als de Nintendo 3DS, voor het einde van maart 2013. Fans kunnen met andere spelers online genieten van de Wii U-versie of via een lokale draadloze verbinding met spelers van de Nintendo 3DS-versie spelen. Het is zelfs mogelijk om thuis op de Wii U te spelen, je spel op te slaan en onderweg verder te gaan op de Nintendo 3DS.

Tussen de overdaad aan nieuwe spelvideo's bevond zich ook een erg grappige video van het in de toekomst verkrijgbare  LEGO® City: Undercover van TT Games; een ander exclusief Wii U-spel, waarin spelers de rol van undercover-agent Chase McCain aannemen in een open wereld vol missies om te volbrengen. Spelers kunnen een ruime keuze aan vermommingen inzetten om verschillende gedeelten van het uitgestrekte stedelijke gebied te infiltreren en gebruik maken van meer dan 100 verschillende voertuigen om de wereld verder te verkennen. De GamePad doet dienst als een gadget voor meerdere doeleinden. Zo kun je er bijvoorbeeld de omgeving mee scannen, videoberichten van het hoofdkwartier op ontvangen en nog veel meer.

Op de Wii U zullen er in de Nintendo eShop titels verschijnen die de unieke mogelijkheden van de Wii U GamePad onderstrepen. Dit was te zien in video's van Trine 2: Director's Cut, Toki Tori 2 en het stijlvolle Nano Assault Neo, dat je onafhankelijk van de tv op de GamePad kunt spelen.

Wii-eigenaren zullen blij zijn om te ontdekken dat bijna alle accessoires voor de Wii compatibel zullen zijn met het Wii U-systeem. Omdat geen van de Wii U-bundels een Wii-afstandsbediening Plus zullen bevatten, hoeven Wii-eigenaren geen hardware-onderdelen die ze al bezitten te kopen. Voor spelers die nog geen Wii-systeem bezitten heeft Nintendo een Aanvullende Wii-afstandsbediening Plus-set samengesteld. Deze bevat een Wii-afstandsbediening Plus, een Nunchuk en een sensorbalk. De meeste downloadsoftware voor de Wii is ook compatibel met de Wii U, wat betekent dat eerder aangeschafte WiiWare- en Virtual Console-spellen overgezet kunnen worden naar het Wii U-systeem.

Klik hier voor een lijst van spellen die op de dag van de Wii U-release of in de periode na release** verkrijgbaar zullen zijn.

Of je nu samen of alleen speelt, Nintendo zal gloednieuwe vormen van entertainment naar de huiskamer brengen met de release van de Wii U, op 30 november.

Ga voor meer details naar de Nintendo Direct-site, de Wii U-site of de Twitter-accounts van Nintendo of Europe en Nintendo Nederland.

 

* De puntenwaarde ligt rond 10 % van de originele Nintendo eShop-prijs, exclusief btw. Let wel dat deze actie alleen beschikbaar zal zijn in landen waarin gebruikers content in de Nintendo eShop kunnen kopen. Op dit moment is het de bedoeling dat de actie tot het einde van 2014 zal blijven lopen.

** Onder de periode na release wordt het tijdsbestek van 30 november 2012 tot 31 maart 2013 verstaan.