Pokémon Black Version 2 en Pokémon White Version 2 krijgen op de Nintendo 3DS ondersteuning van twee aanvullende toepassingen


15-05-2012

15 mei – Binnenkort verschijnen twee nieuwe Pokémon-toepassingen voor Nintendo 3DS die samen de perfecte aanvulling vormen op de reeds aangekondigde Pokémon Black Version 2 en Pokémon White Version 2 voor de Nintendo DS-systemen. Pokédex 3D Pro en Pokémon Dream Radar verschijnen komend najaar voor Nintendo 3DS en bieden spelers nieuwe manieren om hun favoriete Pokémon te vangen en beter te leren kennen.

Pokémon Black Version 2 en Pokémon White Version 2 brengen spelers terug naar de Unova-regio, twee jaar na de gebeurtenissen in Pokémon Black Version en Pokémon White Version. Spelers die bekend zijn met Pokémon Black Version en Pokémon White Version zullen onmiddellijk merken dat de Unova-regio in de nieuwe spellen ingrijpend is veranderd. Vertrek vanuit de nieuwe stad Aspertia City voor een gloednieuw avontuur en ontdek welke vreemde gebeurtenissen de Unova-regio hebben veranderd, twee jaar na de nederlaag van Team Plasma.

Spelers kunnen ook uitzien naar twee nieuwe Legendarische Pokémon, Black Kyurem en White Kyurem, die op de hoezen van de spellen zijn afgebeeld. Deze krachtige Legendarische Pokémon kunnen beide vernietigende Ice-type acties gebruiken; Black Kyurem kent Freeze Shock en White Kyurem is klaar voor de strijd met Ice Burn. Black Kyurem is exclusief beschikbaar in Pokémon Black Version 2, terwijl je White Kyurem alleen tegenkomt in Pokémon White Version 2. De spellen zijn ontwikkeld voor de Nintendo DS-systemen en kunnen ook in 2D op de Nintendo 3DS worden gespeeld.

Iwata Asks

Voor Pokémon-fans wordt 2012 een geweldig jaar, want ze kunnen niet alleen uitzien naar het vervolg op één van de grootste Pokémon-avonturen ooit, maar ook naar twee nieuwe toepassingen die perfect samengaan met Pokémon Black Version 2 en Pokémon White Version 2 en de ervaring van die spellen uitbreiden op de Nintendo 3DS.

Pokémon Dream Radar laat spelers verschillende functies van het Nintendo 3DS-systeem benutten, inclusief de Nintendo 3DS-camera, motion control en augmented reality. Zo wordt het mogelijk om verborgen Pokémon in je omgeving te vinden door het Nintendo 3DS-systeem te bewegen en ze met laserstralen te vangen. De Pokémon die spelers in Pokémon Dream Radar hebben gevangen, kunnen ze verplaatsen naar Pokémon Black Version 2 en Pokémon White Version 2, zodat spelers hun verzameling Pokémon snel kunnen uitbreiden. Pokémon Dream Radar bevat ook enkele moeilijk verkrijgbare Pokémon, zodat spelers extra gemotiveerd zijn om ze voor hun spel te vangen. Pokémon Dream Radar komt als betaalde download beschikbaar via de Nintendo eShop van de Nintendo 3DS.

Pokédex 3D Pro is de volledig verbeterde en uitgebreide versie van de originele Pokédex 3D, met gedetailleerde informatie over alle ruim 600 Pokémon die in de geschiedenis van de Pokémon-videogames zijn verschenen. Pokédex 3D Pro biedt diepgaande mogelijkheden om Pokémon te sorteren, vergelijken en markeren, naast alle details over de vaardigheden die elke Pokémon kan leren, en hoe deze kan evolueren. De toepassing bevat ook uitgebreide augmented reality-functies, inclusief de mogelijkheid om foto’s van Pokémon in de werkelijke wereld te maken. Bij Pokédex 3D Pro zijn alle Pokémon vanaf het begin ontgrendeld, zodat spelers direct over een schat aan informatie beschikken die ze zeker zal helpen bij het vorderen in Pokémon Black Version 2 en Pokémon White Version 2. Pokédex 3D Pro komt exclusief als betaalde download beschikbaar in de Nintendo eShop voor Nintendo 3DS.

Ga voor meer informatie over Pokémon Black Version 2 en Pokémon White Version 2, Pokédex 3D Pro en Pokémon Dream Radar naar http://www.pokemon.com/nl/.