• {{pageTitle}}

  , {{gameSystem}}

  Vanaf: {{regularPrice}}{{lowestPrice}}

 • Pokémon Conquest voor Nintendo DS verschijnt op 27 juli – nieuwe kenmerken onthuld


  26-06-2012

  27 juni 2012 – Een verrassend nieuw deel in de Pokémon-serie laat spelers op nieuwe manieren van deze wonderlijke wezens genieten op de diverse Nintendo DS-systemen. Pokémon Conquest wordt op 27 juli 2012 in de Benelux gelanceerd en brengt spelers naar Ransei, een gloednieuwe wereld vol Pokémon en avonturen. Pokémon Conquest is ontwikkeld door TECMO KOEI GAMES Co., Ltd. Het spel kan ook in 2D op het Nintendo 3DS-systeem worden gespeeld.

  In Pokémon Conquest nemen spelers de rol aan van een jonge krijgsheer die aan een Pokémon wordt gekoppeld. Samen gaan ze op reis om strijders te rekruteren voor de verdediging van hun groeiende koninkrijk. Onderweg ontmoeten ze naast diverse Pokémon ook krijgers en krijgsheren die zijn gebaseerd op strijders uit de Japanse middeleeuwen. Het spel bevat bijna 200 Pokémon, waaronder vele uit de recent verschenen spellen Pokémon Black Version en Pokémon White Version.

  Op de slagvelden van Pokémon Conquest moeten spelers steeds de beste Pokémon-soorten kiezen om hun tegenstanders maximale schade toe te brengen. Tijdens de turned-based gevechten met twee teams van elk zes Pokémon, moeten spelers hun tactische keuzes afstemmen op omstandigheden die elke beurt kunnen veranderen. Zo blijft elk gevecht spannend tot de laatste actie.

  Spelers kunnen zich vermaken met de volgende nieuwe kenmerken:

  • Verhaal: Het is de taak van de speler om de regio Ransei te bevrijden van Nobunaga, een machtige krijgsheer die het gebied probeert te veroveren. Om hun eigen koninkrijk te versterken, moeten spelers andere koninkrijken veroveren. In totaal zijn er 17 koninkrijken om te veroveren en tot één land te verenigen, waarna een legendarische Pokémon ontwaakt om het land van de ondergang te redden. De verhalende spelstand is onderverdeeld in episodes die spelers ontgrendelen door in het spel te vorderen. Elke episode kent een andere speelbare krijgsheer en eigen voorwaarden om te winnen.
  • Legermechanieken: Spelers kunnen hun leger uitbreiden door verslagen krijgsheren en hun Pokémon te rekruteren. Als een koninkrijk is veroverd, krijgen spelers toegang tot de faciliteiten van dat koninkrijk, zoals de trainingsvelden en winkels waar je voorwerpen en mijnen kunt kopen. Spelers kunnen hun leger ook versterken door er Pokémon aan te koppelen. Je kunt verschillende Pokémon aan een krijgsheer koppelen en voorafgaand aan de strijd steeds het beste type kiezen voor het soort gevecht dat volgt.
  • Strijdmechanieken: In de loop van het avontuur krijgen spelers te maken met gevarieerde slagvelden. Elk van de 17 koninkrijken heeft een slagveld met een ander thema. In het koninkrijk Ignis tref je bijvoorbeeld een vuur-thema en moet je op het slagveld rekening houden met lavastromen, kokendhete poelen en vlammende fonteinen. Door strategisch gebruik van water-Pokémon kun je makkelijker over het slagveld navigeren en dit koninkrijk veroveren. Spelers kunnen ook de trainingsvelden van het koninkrijk gebruiken om hun leger te trainen of wilde Pokémon in te lijven. Bestreden krijgsheren worden automatisch door het spel geregistreerd. Via de draadloze communicatie van de Nintendo DS kunnen spelers met hun geregistreerde legers ook strijden tegen vrienden die het spel bezitten.
  • Krijgsheren en Pokémon: Elke krijgsheer heeft een speciale kracht die van grote invloed kan zijn op het verloop van de strijd. Krijgsheer Oichi heeft bijvoorbeeld de vaardigheid om alle Pokémon in je leger te genezen. Net als bij de Pokémon, is ook elke krijgsheer van een bepaald type. Dit type bepaalt hoe sterk de koppeling is met een bepaalde Pokémon. Sommige krijgsheren kunnen aan verschillende soorten Pokémon worden gekoppeld.

  Pokémon Conquest ligt vanaf 27 juli in de winkel voor Nintendo DS en Nintendo 3DS (in 2D).