• {{pageTitle}}

    , {{gameSystem}}

    Vanaf: {{regularPrice}}{{lowestPrice}}

  • Grote Wii U update brengt nieuwe diensten & snellere prestaties


    26-04-2013

    26 april 2013 - De nieuwe, grote systeemupdate voor Nintendo’s Wii U-systeem is nu beschikbaar om te downloaden. Deze update levert tal van aanpassingen, zoals verbeterde stabiliteit en prestaties. De update zorgt voor kortere laadtijden bij het wisselen tussen toepassingen en legt de basis voor de aanstaande lancering van de Wii U Virtual Console-dienst die Wii U-bezitters hun favoriete spellen voor klassieke thuissystemen opnieuw laat beleven. Ook Wii U Panorama View komt ook binnenkort beschikbaar.

    Hieronder een overzicht van de aanpassingen die de update brengt:

    Stand-byfunctie toegevoegd

    • Als deze functie is geactiveerd, worden beschikbare systeem- of software-updates en gegevens van gekochte software automatisch gedownload en geïnstalleerd, zelfs wanneer het systeem uit staat.

    Updates voor Miiverse

    • Het gebruik van de Wii-afstandsbediening, de Wii U-controller Pro en de Traditionele Controller wordt nu door Miiverse ondersteund.
    • Het invoerscherm voor handgeschreven posts verschijnt nu ook op de televisie.
    • Het invoerscherm voor handgeschreven posts bevat nu een knop voor ongedaan maken/opnieuw uitvoeren.

    Updates voor de internetbrowser

    • Het gebruik van de Wii-afstandsbediening en de Wii U-controller Pro wordt nu door de browser ondersteund.
    • Je kunt nu van zoekmachine wisselen wanneer je een zoekopdracht uitvoert via zoektermen.
    • Je kunt nu via favorieten naar de startpagina gaan.

    Update voor de Nintendo eShop

    • Wanneer je downloadbare software koopt en downloadt, worden nu ook alle beschikbare updates voor die software gedownload.

    Updates voor het downloadbeheer

    • Je kunt nu de volgorde veranderen waarin downloads worden uitgevoerd.
    • Nieuw gekochte downloadbare software wordt na het downloaden automatisch geïnstalleerd.

    Updates voor het ouderlijk toezicht

    • De beperking "Beschikbaar gestelde video’s bekijken" heet nu “Entertainment behalve games". Als deze beperking is ingesteld, verschijnt voor het opstarten van andere software dan games (inclusief software waarmee video’s kunnen worden bekeken) of een andere nieuwe dienst, een scherm waarin ouders of voogden hun goedkeuring moeten geven.

    Direct naar het Wii-menu gaan

    • Nadat je je systeem hebt aangezet, kun je direct naar het Wii-menu gaan door de B-knop op de Wii U GamePad ingedrukt te houden wanneer het Wii U-logo verschijnt. (Als er op het systeem geen hoofdgebruiker is ingesteld, verschijnt het gebruikersscherm en moet je een gebruiker kiezen.)

    Updates voor de systeeminstellingen

    • Het is nu mogelijk om een tweede USB-opslagmedium aan te sluiten en er via GEHEUGENBEHEER gegevens van of naartoe te verplaatsen en/of te kopiëren. Je kunt gegevens verplaatsen en/of kopiëren tussen het systeemgeheugen en een USB-opslagmedium, of tussen twee USB-opslagmedia. (Bij het verplaatsen, kopiëren of wissen van gegevens kun je maximaal twee USB-opslagmedia aansluiten. In alle andere gevallen kun je slechts één USB-opslagmedium gebruiken.)
    • Onder GEHEUGENBEHEER kun je nu ook gegevens van geselecteerde softwaretitels verplaatsen, kopiëren of wissen.
    • Onder TELEVISIE vind je nu ook een optie om het tv-schermformaat in te stellen. (Deze komt in de plaats van de opties die eerder beschikbaar waren in Miiverse, de Nintendo eShop en de internetbrowser. Deze zijn nu verwijderd.)
    • De optie om het systeem zichzelf automatisch te laten uitschakelen heet nu ENERGIEVERBRUIK, en bevat nu zowel de functie ‘Automatisch uitschakelen’als de nieuwe ‘Stand-byfunctie’.
    • De TV-optie bevat nu ook de mogelijkheid om het schermformaat te veranderen dat op tv wordt weergegeven. (Dit vervangt vergelijkbare opties die eerder beschikbaar waren binnen Miiverse, Nintendo eShop en de Internet Browser, welke nu verwijderd zijn.)
    • De optie "Automatisch uitschakelen" heet nu "Energieverbruik". Onder deze optie is het nu mogelijk te kiezen tussen automatisch uitschakelen en de nieuwe stand-byfunctie.

    Verbeteringen van de stabiliteit en het gebruiksgemak van het systeem

    • De stabiliteit en het gebruiksgemak van het systeem zijn verbeterd, voor een optimale gebruikservaring.
    • Het duurt minder lang om het Wii U-systeem te starten, ingebouwde toepassingen te lanceren, software te verlaten en terug te keren naar het hoofdmenu, te wisselen tussen toepassingen en te wisselen tussen software en Miiverse.

    Voor 27 april zijn nog meer nieuwe functies gepland, waaronder:

    Virtual Console

    Diverse hoogkwalitatieve klassieke spellen die eerder verschenen voor NES en Super Nintendo zijn gepland voor de Virtual Console-dienst van Wii U, bij de lancering zijn dit favorieten als Super Mario World, Excitebike, Mario’s Super Picross, F-Zero, Ice Climber, Donkey Kong Jr. en Punch-Out!!*. Binnenkort komen vele andere klassiekers beschikbaar, zoals Pac Man, Super Metroid en spellen uit series als Mega Man, Street Fighter en Super Mario Bros. In de toekomst komen ook populaire spellen die verschenen voor Game Boy Advance en Nintendo 64 beschikbaar.

    Elk spel in het aanbod voor de Wii U Virtual Console is aangepast voor ondersteuning van off-TV play op de Wii U GamePad, aanpasbare besturing, Miiverse-ondersteuning en de mogelijkheid om spelvorderingen direct op te slaan. NES-spellen gaan € 4,99 kosten, terwijl Super NES-spellen € 7,99 zullen kosten. Mensen die deze spellen al hebben gedownload op hun Wii-systeem kunnen deze overzetten naar hun Wii U-systeem om ze in de Wii-stand te spelen, zonder kosten. Om zo’n spel te upgraden voor gebruik van de Wii U-functies en - verbeteringen, kunnen gebruikers de spellen aanschaffen voor gereduceerde prijzen, namelijk € 0,99 voor NES-spellen en € 1,49 voor Super NES-spellen.

    Wii U Panorama View

    Wii U Panorama View opent een venster naar de beelden en geluiden van de mooiste plaatsen op de wereld. Wii U-bezitters kunnen de GamePad-controller gebruiken om in elke richting te kijken tijdens verbluffende 360-graden tours door deze bestemmingen. Je beleeft alles alsof je er middenin zit, maar zonder je huis te verlaten. Je kijkt je ogen uit tijdens een tour door Londen aan boord van een dubbeldekker bus, of terwijl je de straten van Rio de Janeiro verkent tijdens het carnaval. Vier opzichzelfstaande videotours zijn in de Nintendo eShop beschikbaar voor € 1,99 per stuk. Er is ook een interactieve preview beschikbaar als download, zodat gebruikers gratis een voorproefje kunnen krijgen van de verschillende tours.

    *Om een systeemupdate uit te kunnen voeren, moet het Wii U-systeem met internet zijn verbonden. Vanwege de grote hoeveelheid nieuwe functies en toepassingen, kan het lange tijd duren voordat de systeemupdate een eerste keer is uitgevoerd (voor sommige gebruikers kan het een uur of langer duren om de systeemupdate te downloaden en te installeren, voor gebruikers die de eerdere systeemupdate al hebben geïnstalleerd zal deze nieuwe update ongeveer twintig minuten duren). Tijdens dit proces moet het Wii U-systeem niet worden uitgeschakeld. Bezoek onze Wii U klantenservice website voor meer informatie over systeemupdates.