• {{pageTitle}}

    , {{gameSystem}}

    Vanaf: {{regularPrice}}{{lowestPrice}}

  • Twee Zelda-spellen, Mario, Mario Kart en andere gewilde titels in de planning voor Wii U


    23-01-2013

    23 januari 2013 - Nintendo-directeur Satoru Iwata gaf vandaag een stroom aan Wii U-nieuws in een nieuwe aflevering van Nintendo Direct waarin hij de toekomstplannen voor het systeem uiteen zette. Iwata onthulde dat een lange lijst van geweldige franchises het Wii U-systeem aan zal doen. Er komen dus spellen waar zowel doorgewinterde spelers als nieuwkomers reikhalzend naar uit zullen kijken en iedereen zal ze op nieuwe manieren kunnen beleven, dankzij de geïntegreerde tweede scherm-ervaring die mogelijk wordt gemaakt door de Wii U GamePad.

    Iwata sprak ook over een aantal verbeteringen, bedoeld om de Wii U-spelervaring meer sociaal te maken, zelfs als mensen niet in dezelfde kamer spelen. "Het leuke aan videospellen is niet alleen het spelen ervan, maar ook het delen van ervaringen met anderen - zelfs als ze ver weg wonen, op een ander niveau spelen of als ze de spellen niet op hetzelfde moment spelen," zei Iwata. "We willen dat Wii U een systeem is dat iedereen samenbrengt."

    Bekijk de complete Nintendo Direct-aflevering op http://nintendodirect.nintendo.nl

    Onder de vele aankondigingen bevonden zich:

    Spellen:

    • Twee Zelda-spellen: Eiji Aonuma, de producent van The Legend of Zelda-serie onthulde twee delen in de serie voor Wii U.
    • Super Mario komt eraan: Het Nintendo EAD Tokyo-ontwikkelaarsteam, dat verantwoordelijk is voor de Super Mario Galaxy-spellen voor Wii en SUPER MARIO 3D LAND voor Nintendo 3DS, werkt aan een nieuw 3D Mario-actiespel voor Wii U. Dit spel zou speelbaar moeten zijn op de E3-beurs van dit jaar.
    • Verder racen!: Nintendo werkt ook aan een nieuw deel in de succesvolle Mario Kart-serie. Dit spel zou ook speelbaar moeten zijn op de E3-beurs van dit jaar.
    • Wollige Yoshi: Het team dat Kirby's Epic Yarn heeft gemaakt, werkt nu aan het eerste spel voor een tv-spelsysteem met Yoshi in de hoofdrol sinds Yoshi's Story voor Nintendo 64 in 1998. Takashi Tezuka, regisseur van Yoshi's Island en Yoshi's Story, overziet de ontwikkeling van dit nieuwe spel, dat zich afspeelt in een prachtige wereld van wol en textiel.
    • Wii Fit U-community's: Onder de nieuwe onderdelen die naar Wii Fit U komen bevindt zich de mogelijkheid om in het spel gebruikerscommunity's voor Miiverse aan te maken. Community-leden kunnen training, BMI of gewichtsveranderingen en andere gezondheidszaken bespreken om elkaar aan te moedigen om fitness-doelen te behalen. Een gelijksoortige functie wordt ook gepland voor andere spellen.
    • Pikmin 3-foto's: Het aankomende Pikmin 3 bevat een mogelijkheid waarmee spelers de Wii U GamePad als camera kunnen gebruiken om foto's vanaf de ooghoogte van de Pikmin te kunnen nemen. Zo kun je close-up afbeeldingen van omgevingen en wezens in het spel maken en die delen in Miiverse.
    • Het feest gaat door: een nieuw Wii Party-deel staat gepland voor release in de zomermaanden. Het spel bevat verschillende speelstijlen, waaronder een waarin twee spelers het op één GamePad tegen elkaar op kunnen nemen.
    • RPG-kruisbestuiving: Nintendo is begonnen met vele samenwerkingsprojecten met andere ontwikkelaars, om de beste franchises en belevingen naar Wii U te brengen. Een van deze partnerschappen is met Atlus voor een spel dat de Fire Emblem- en Shin-Megami Tensei-series combineert. Tijdens de Nintendo Direct was er een trailer voor het spel te zien.
    • Een nieuw spel van MONOLITHSOFT: Tetsuya Takahashi en het team bij MONOLITHSOFT dat Xenoblade Chronicles ontwikkelde, zijn nu aan het werk aan een nieuw spel. In de Nintendo Direct was hier een trailer voor te zien.
    • Meer onderweg: Meneer Iwata deelde een nieuwe trailer voor The Wonderful 101. Zowel dat spel als GAME & WARIO zullen in de eerste helft van 2013 uit gaan komen. Hij liet ook een nieuwe video over Bayonetta 2 zien. Aan dit spel en het nieuwe Super Smash Bros.-deel wordt hard gewerkt, maar er is meer ontwikkeltijd nodig voordat er details onthuld kunnen worden.

    Virtual Console

    • Virtual Console voor Wii U: Een systeemupdate in de lente zal Virtual Console-software aan het spelaanbod in de Nintendo eShop op Wii U toevoegen. De dienst zal meteen na de lente-update gereed zijn en een selectie van NES- en Super NES-spellen bevatten, met Game Boy Advance-spellen in de planning voor een later tijdstip. De prijzen voor de NES- en Super NES-spellen voor de Wii U Virtual Console zullen hetzelfde zijn als de Wii Virtual Console-versies. Spelers die de Wii-versie van een zeker NES- of Super NES-spel voor Virtual Console al bezitten en naar hun Wii U-systeem hebben overgezet, kunnen de verbeterde Wii U-versie van hetzelfde spel kopen voor de verlaagde prijzen van € 0,99 voor NES-spellen en € 1,49 voor Super NES-spellen.
    • Klassieke spellen voor 30 cent!: Om de dertigste verjaardag van de release van de Famicom (in Europa bekend als de NES) in Japan te vieren, maakt Nintendo elke maand van nu tot juli een ander NES- of Super NES-spel beschikbaar voor de feestprijs van 30 cent! Elk spel zal dertig dagen lang voor die prijs beschikbaar zijn en Balloon Fight, dat nu verkrijgbaar is in de Nintendo eShop voor Wii U, bijt de spits af!

    Sociale- en systeemverbeteringen

    • Miiverse breidt zich uit naar smartphones: Met ingang van deze lente, zullen mensen Miiverse vanaf hun smartphone kunnen bezoeken. In het begin zul je dit vanaf een browser kunnen doen, maar Nintendo is van plan om in de toekomst een speciale Miiverse app te ontwikkelen.
    • Systeemupdates: Er komen twee grote updates aan: een in de lente en een in de zomer. De updates zullen een brede keur aan aanpassingen en toevoegingen bevatten, waaronder Virtual Console-functionaliteit en het verkorten van de tijd die het starten van software en het terugkeren naar het Wii U-menu vanuit een spel in beslag neemt.