• {{pageTitle}}

    , {{gameSystem}}

    Vanaf: {{regularPrice}}{{lowestPrice}}

  • Bereid je voor op Fire Emblem: Awakening met de demo die op 28 maart 2013 verschijnt


    22-03-2013

    22 maart 2013 – Deze lente verschijnt het langverwachte nieuwe deel van de tactische role-playing-serie Fire Emblem: Awakening voor Nintendo 3DS, ontwikkeld door Intelligent Systems. In Europa is dit spel verkrijgbaar vanaf 19 april, als fysiek exemplaar in de winkel en als download in de Nintendo eShop. Op dezelfde dag verschijnt de Nintendo 3DS XL Limited Edition Pack met Fire Emblem: Awakening erop voorgeïnstalleerd. Dit pack bestaat uit een exclusief blauw en zwart, met Fire Emblem-artwork versierd, Nintendo 3DS XL-systeem waarop het spel al is geïnstalleerd. Nintendo of Europe maakt tevens bekend dat vanaf 28 maart een demo van het spel beschikbaar is in de Nintendo eShop, zodat Nintendo 3DS-spelers een voorproefje op de actie kunnen nemen.

    Vanaf vandaag kunnen spelers zich alvast voorbereiden op de komende strijd via de officiële website van Fire Emblem: Awakening met gedetailleerde informatie over spelmogelijkheden, personages en klasses. De ontwikkeling van het spel wordt besproken in het Iwata vraagt: Fire Emblem: Awakening-interview met Intelligent Systems, terwijl je de profielen van helden en schurken kunt bekijken op de officiële Nintendo 3DS Facebook-pagina.

    In Fire Emblem: Awakening kun je je eigen personage maken om hiermee een episch role-playing-avontuur te beginnen. Sluit je aan bij Prince Chrom en de Shepherds en probeer de schermutselingen tussen de koninkrijken Ylisse en Plegia te sussen om oorlog te voorkomen, terwijl de wereld ook nog eens wordt bedreigd door legers ondode vijanden. Als commandant van je leger moet je tijdens turn-based gevechten plannen smeden, tactische keuzes maken en de unieke krachten van je eenheden optimaal benutten om alle vijanden in de pan te hakken. Gevechten tussen eenheden worden getoond in filmachtige scenes waarin je zelf het cameraperspectief kunt kiezen, bijvoorbeeld om in een eerstepersoons perspectief te zien hoe je personage de genadeklap uitdeelt.

    Laat je formidabele heldenleger steeds verder groeien door bondgenootschappen te sluiten met de vele personages die je ontmoet. Je helden worden door jouw aansturing niet alleen steeds sterker en effectiever, ze kunnen ook vriendschappen vormen en trouwen om kinderen voort te brengen die vervolgens samen met hun ouders het slagveld betreden. Zo kun je tegelijk optreden als koppelaar om huwelijken te smeden, en als strateeg om het sterkste leger ooit te kweken. Door de vele mogelijkheden om personages aan elkaar te koppelen, verlopen geen twee spellen hetzelfde. Net als in eerdere Fire Emblem-spellen gaat een personage voorgoed verloren als hij of zij in de strijd bezwijkt, al is er nu ook een stand waarin gevallen helden bij het volgende gevecht weer paraat staan, speciaal voor beginners en RPG-liefhebbers die deze serie wel eens willen proberen.

    Andere grote vernieuwingen in Fire Emblem: Awakening zijn onder meer de spectaculaire 3D-filmpjes met gesproken Engelse of Japanse stemmen, de nieuwe tactische mogelijkheid om personages in elkaars buurt te plaatsen waardoor ze samenwerken en hun vaardigheden versterkt worden. Via draadloze communicatie vind je nog meer uitdagingen door met een vriend samen te werken om buitengewone vijanden te verslaan (hiervoor hebben beide spelers een Nintendo 3DS en een exemplaar van het spel nodig).

    Voor het eerst in de serie kun je aanvullende content downloaden via SpotPass en betaalde opties die vanaf de lancering beschikbaar zijn. Via SpotPass krijg je gratis toegang tot legendarische teams van andere Fire Emblem-titels in de serie, speciale voorwerpen, nieuwe plattegronden en co-op-uitdagingen. Via aanvullende content kun je de hoofdcampagne uitbreiden met nieuwe vechtscenario’s die meer inzicht geven in de achtergrondverhalen van je personages en nieuwe leden aan je team toevoegen, waarna je alle verzamelde ervaringspunten, voorwerpen en goudstukken kunt overzetten naar je hoofdavontuur. Voor een beperkte tijd na de lancering zal de eerste aanvullende levels gratis downloadbaar zijn. In dit level kun je een speciaal, legendarisch personage rekruteren om dit vervolgens in je hoofdavontuur te gebruiken!

    Terwijl Europese fans vol verwachting uitkijken naar de release van Fire Emblem: Awakening, is het spel in de VS inmiddels warm verwelkomd door de vakpers, met onder andere de volgende lovende beoordelingen:

    The Escapist, 10/10 “Het waard om een 3DS voor te kopen”

    IGN, 9.6/10“De meest vloeiende en indrukwekkende strategie-RPG voor een draagbaar videospelsysteem"

    Metro, 9 /10"Een van de meest absorberende en toegankelijke strategiespellen ooit"

    Gamespot, 8.5/10 “Een juweel van een videospel”

    Fire Emblem: Awakening verschijnt op 19 april in Europa, als fysiek exemplaar in de winkels, als download in de Nintendo eShop en als onderdeel van de Nintendo 3DS XL Limited Edition Pack met Fire Emblem: Awakening erop voorgeïnstalleerd.