• {{pageTitle}}

    , {{gameSystem}}

    Vanaf: {{regularPrice}}{{lowestPrice}}

  • Monster Hunter 3 Ultimate voor Wii U en Nintendo 3DS komt deze week naar Europa


    19-03-2013

    19 maart 2013 – Nadat Japan al voor de bijl ging, is nu Europa aan de beurt! Capcoms spectaculaire fenomeen Monster Hunter™ 3 Ultimate verschijnt aanstaande vrijdag voor Wii U en Nintendo 3DS, als losse spellen of als onderdeel van limited edition hardwarebundels.

    Het Wii U Limited Edition Monster Hunter 3 Ultimate Premium Pack bevat niet alleen een zwart Wii U-systeem met 32 GB opslagruimte*, maar ook een zwarte Wii U-controller Pro en een exemplaar van het spel. Het Nintendo 3DS XL Monster Hunter 3 Ultimate Limited Edition Pack bevat een zwarte Nintendo 3DS XL waarop het spel al is geïnstalleerd. De Nintendo 3DS XL Circle Pad Pro, die geschikt is voor gebruik met Monster Hunter 3 Ultimate voor Nintendo 3DS XL, wordt in Europa ook op vrijdag 22 maart gelanceerd.

    Of je nu op Wii U of Nintendo 3DS speelt, je gaat met Monster Hunter 3 Ultimate genieten van een meeslepende jachtervaring die de unieke functies van je systeem optimaal benut. Verken de unieke en betoverende wereld in HD-beelden op Wii U, of geniet van 3D-beelden op Nintendo 3DS. Fans die beide systemen en beide versies van het spel bezitten, kunnen het Monster Hunter™ 3 Ultimate Data Transfer Program gebruiken om hun vorderingen te verplaatsen van het ene naar het andere systeem, en vice versa, voor een perfecte afwisseling tussen de spelervaring onderweg en thuis op tv. Deze toepassing is vanaf 22 maart verkrijgbaar als gratis download in de Nintendo eShop van Nintendo 3DS.

    Of je nu graag op jacht gaat in je eentje, of in gezelschap van maximaal vier spelers, het is in beide versies mogelijk. Als je online speelt met je Wii U, kun je met teamgenoten praten via de ingebouwde microfoon** van de Wii U GamePad. Op de Nintendo 3DS kun je via draadloze communicatie samenwerken met spelers in je buurt. Wanneer je de gratis toepassing Monster Hunter™ 3 Ultimate Packet Relay Tools for Nintendo 3DS in de Nintendo eShop op Wii U hebt gedownload, kun je het spel ook online op je Nintendo 3DS spelen, via een Wii U-systeem dat met internet is verbonden***. Het is ook mogelijk om in dezelfde kamer meerspelersessies te organiseren waarbij maximaal drie Nintendo 3DS-systemen draadloos zijn verbonden met een Wii U-systeem, mits elke speler een exemplaar van het spel bezit.

    Capcom zal Monster Hunter 3 Ultimate tot maanden na de lancering blijven ondersteunen met gratis downloadbare content voor zowel Wii U als Nintendo 3DS. De aanvullende content die in de eerste weken beschikbaar komt omvat onder andere de ‘Streaking with Bullfangos’-missie, de titels Scholar, Graduate en Elder als spelerprofielen en twee extra Guild Card-achtergronden, waaronder een met Lagiacrus-thema.

    Op de dag van lancering kunnen spelers een software-update voor Wii U downloaden en installeren voor toevoeging van diverse functies, zoals voicechat, verbeterde camerabediening en het gebruik van USB-toetsenborden voor textchat****. Een tweede software-update is gepland voor april, als reactie op feedback van de Capcom-community. Na de tweede software-update ondersteunt het spel samenwerking tussen verschillende regio’s, zodat spelers uit Europa en Noord-Amerika online samen op jacht kunnen gaan in een groep van maximaal vier spelers. Monster Hunters kunnen het spel na de software-update ook los van de tv, enkel op het scherm van de Wii U GamePad spelen.

    Wie al een voorproefje wil nemen op de Monster Hunter-ervaring, kan vandaag naar de Nintendo eShop van Wii U of Nintendo 3DS gaan om een gratis demo te downloaden. Monster Hunter 3 Ultimate wordt aanstaande vrijdag in Europa gelanceerd voor Wii U en Nintendo 3DS, als fysiek exemplaar in de winkels en als download in de Nintendo eShop.


    * 32 GB aan totaal geheugen, waarvan een gedeelte voor systeemgegevens is gereserveerd.

    ** Deze functie kan worden toegevoegd door downloaden en installeren van de software-update die bij de lancering beschikbaar komt.

    *** Deze toepassing maakt het mogelijk dat spelers Monster Hunter 3 Ultimate op Nintendo 3DS online kunnen spelen met behulp van een Wii U-systeem dat met internet is verbonden via de Wii LAN Adapter of Wii U LAN Adapter (worden apart verkocht). Binnen deze opstelling kan één Nintendo 3DS-systeem worden verbonden met het Wii U-systeem om Monster Hunter 3 Ultimate online te spelen met andere spelers, mits het spel wordt gehost door een andere speler die op de Wii U speelt. Houd er rekening mee dat het Wii U-systeem in deze opstelling de onlinefunctie levert voor het Nintendo 3DS-systeem, waardoor het niet mogelijk is om het Wii U-systeem tegelijkertijd te gebruiken voor het spelen van Wii U-software of om via draadloze communicatie verbinding te maken met een ander Nintendo 3DS-systeem. Er is geen exemplaar van Monster Hunter 3 Ultimate voor deze opstelling vereist.

    **** Door invoer van teksten en cijfers met een toetsenbord dat via USB aan het Wii U-systeem is verbonden, kunnen spelers textchat in het spel gebruiken, mits de eerste software-update is geïnstalleerd. Houd er rekening mee dat Nintendo door het enorme aanbod aan USB-toetsenborden op de markt niet kan bevestigen welke merken en types allemaal compatibel zijn.