• {{pageTitle}}

    , {{gameSystem}}

    Vanaf: {{regularPrice}}{{lowestPrice}}

  • Een bericht aan alle gebruikers van Pokémon X en Pokémon Y


    18-10-2013

    Een verzoek over het opslaan van spelgegevens in Lumiose City in Pokémon X en Pokémon Y voor de Nintendo 3DS

    Om te beginnen: heel hartelijk bedankt voor het spelen en genieten van de Pokémon-serie.

    Er is een probleem opgetreden met de Pokémon X- en Pokémon Y-software die op 12 oktober 2013 voor de Nintendo 3DS is verschenen. Als gebruikers hun voortgang in bepaalde gebieden opslaan en vervolgens het opgeslagen bestand laden, reageert de besturing mogelijk niet meer.

    Volg de onderstaande instructies op om dit probleem te voorkomen.

    Het kan zijn dat je dit probleem al bent tegengekomen. We ontwikkelen op dit moment een applicatie om het probleem te verhelpen. Zodra de applicatie klaar is, kun je deze downloaden in de Nintendo eShop. We bieden onze excuses aan voor het ongemak.

    Het probleem

    Als gebruikers hun voortgang in bepaalde gebieden in Lumiose City (zie de onderstaande kaart) opslaan en vervolgens het spel afsluiten, zal dit er in enkele gevallen voor zorgen dat de besturing niet meer reageert als het opgeslagen bestand wordt geladen.

    Hoe je dit kunt vermijden

    Zorg ervoor dat je je voortgang niet opslaat als je je in de op de kaart aangegeven blauwe gebieden bevindt. Je kunt je voortgang nog wel in alle andere gebieden in Lumiose City opslaan, inclusief in gebouwen, zoals de Pokémon Centers (Pokémon-centra).

    CI16_3DS_PokemonXandY_Map_nlNL.png

    Oplossing voor spelers die dit probleem al zijn tegenkomen

    We zijn bezig een applicatie te maken waarmee spelers die dit probleem zijn tegengekomen hun opgeslagen spelgegevens kunnen herstellen. Deze applicatie zal zo snel mogelijk beschikbaar zijn in de Nintendo eShop.

    We bieden onze excuses aan voor het ongemak. Houd onze website de komende dagen in de gaten voor het laatste nieuws over dit onderwerp.