Wek je Mii-personages tot leven voor doldwaze gebeurtenissen in Tomodachi Life voor de Nintendo 3DS


10-04-2014

10 april 2014 – Alles wat je geloofde over de mogelijkheden van het leven kun je bij deze verfrommelen tot een bal en uit het raam gooien. Het is tijd om van een heel nieuw leven te genieten. Vanaf 6 juni kun je namelijk de prettig gestoorde wereld van Tomodachi Life bezoeken op de Nintendo 3DS-systemen.

Bouw met Mii-personages een levendige fantasiegemeenschap met vrienden, familieleden en je favoriete beroemdheden uit de werelden van tv, film en sport. Elk Mii-personage komt tot leven met zijn eigen stem en persoonlijkheid op een eiland waar altijd weer iets nieuws en grappigs te beleven valt. Dankzij de emotionele verbinding die je al hebt met al je bekende personages, wil je niets missen van het drama, de intriges en de hilariteit die ontstaat wanneer iedereen zijn dagelijkse leventje leidt en op elkaar reageert. Zo evolueert je gemeenschap op onverwachte, vaak dolkomische manieren.

De Tomodachi-franchise is in Japan inmiddels al razend populair met meer dan 5,5 miljoen verkochte spellen*. Tomodachi Life verschijnt op 6 juni in Europa, waarmee de franchise voor het eerst ook Europees grondgebied bereikt. Vandaag onthulde Nintendo meer details over Tomodachi Life in een speciaal daaraan gewijde Nintendo Direct-aflevering. Om deze aflevering in zijn geheel te bekijken, ga je naar: http://www.nintendo.nl/nintendodirect.

“Tomodachi” is het Japanse woord voor “vriend.” Nadat al je Mii-personages compleet zijn aangepast (of door ze in de game te scannen via QR Codes), zal je ze direct herkennen – van hun unieke stemmen en uiterlijkheden tot hun persoonlijkheden. Toch kun je nooit precies voorspellen wat ze gaan doen. Voor het eerst gedragen Mii-personages zich op basis van de persoonlijke kenmerken die jij voor ze hebt gekozen, zodat het drama zich voor je ogen ontvouwt. Misschien wordt een popster wel verliefd op jouw evenbeeld. Of springt je moeder op het podium om heavy metal-songs te brullen. Of misschien word je beroemd als nieuwslezer die live op tv verslag uitbrengt van belangrijke gebeurtenissen. Het mooie is dat je al deze verbluffende momenten kunt bewaren voor het nageslacht en ze met je vrienden kunt delen via de Nintendo 3DS Image Share–dienst.

Het plot van Tomodachi Life wordt spannender met elk toegevoegd personage. Terwijl je personages het verhaal steeds weer een andere wending geven, kun je ze belonen met kleding en cadeautjes, hun favoriete eten of speciale versieringen voor hun appartementen. Samen kunnen jullie de horizon van je Tomodachi Life verbreden met diverse activiteiten op het eiland, het oplossen van problemen en het helpen van je personages.

Binnenkort wordt meer informatie over Tomodachi Life bekendgemaakt. Ga voor het laatste nieuws naar http://nintendo.nl/tomodachi.

Dit spel is geschikt voor de Nintendo 3DS- en Nintendo 2DS-systemen, en komt zowel in winkels als de Nintendo eShop beschikbaar.

Voor meer informatie:

Nintendo Direct-website http://www.nintendo.nl/nintendodirect

Nintendo 3DS-website http://www.nintendo3ds.nl

Nintendo 3DS-rondleiding http://rondleiding.nintendo.nl

Nintendo 3DS (NL) op Facebook https://www.facebook.com/Nintendo3DSNederland

Nintendo Nederland op YouTube http://www.youtube.com/user/nintendonederland

Nintendo Nederland op Twitter https://twitter.com/nintendonl

Nintendo of Europe op Twitter https://twitter.com/nintendoeurope


*Gecombineerde verkopen van de Nintendo DS-versie (3,76 miljoen) en Nintendo 3DS-versie (1,82 miljoen) aan het eind van 2013 in Japan.