Super Smash Bros., amiibo en Pokémon staan gepland voor het einde van dit jaar


29-08-2014

29 augustus 2014 – Nintendo heeft voor de periode tot eind 2014 een prachtige line-up aan nieuwe spellen en producten voor Wii U-, en Nintendo 3DS- en 2DS-systemen in petto. Deze line-up bevat nieuwe delen in enkele zeer grote spellenseries, plus nieuwe, interactieve amiibo-figuren van enkele beroemdste spelfiguren ooit.

Voor Nintendo-fans begint vandaag de opbouw naar het eind van het jaar, want de eerste 12 interactieve amiibo-figuren kunnen vanaf vandaag worden vooruitbesteld. De eerste 12 personages die beschikbaar komen voor pre-order zijn Mario, Peach, Link, Samus, Yoshi, Donkey Kong, Pikachu, Kirby, Fox, Marth, Villager en Wii Fit Trainer. In de toekomst komen meer personages beschikbaar.

Naast amiibo, heeft Nintendo in de aanloop naar het einde van 2014 het volgende voor Nintendo-fans in petto:

Grote series: Nintendo lanceert dit jaar vier spellen in twee van de beroemdste spellenseries:

  • Super Smash Bros.: Het eerste Wii U-spel en het eerste draagbare spel in deze vechtspellenserie staan op het punt te debuteren. Super Smash Bros. for Nintendo 3DS is verkrijgbaar vanaf 3 oktober, gevolgd door Super Smash Bros. for Wii U in de winter van 2014. Voor spelers die vooral uitkijken naar meerspelergevechten met vrienden, lanceert Nintendo het Super Smash Bros. for Nintendo 3DS Double Pack, een bundel met twee exemplaren van het spel die Nintendo voor een scherpe prijs aanbiedt bij de videogames speciaalzaken, zolang de voorraad strekt. Als andere aanbieding voor fans, kunnen spelers die zowel de Wii U-versie als de Nintendo 3DS-versie registreren bij Club Nintendo voor beperkte tijd aanspraak maken op de Super Smash Bros. for Nintendo 3DS & Wii U: Premium Sound Selection, een gratis soundtrack CD* met muziek afkomstig van en geïnspireerd door de spellen. Meer details over deze actie volgen op een later moment. Tijdens een andere aankondiging vandaag, heeft Nintendo onthuld dat Shulk van de Xenoblade Chronicles-serie een speelbaar personage wordt in beide spellen.
  • Pokémon: Pokémon Omega Ruby en Pokémon Alpha Sapphire voor de Nintendo 3DS verschijnen op 28 november in de winkels en de Nintendo eShop. Trainers vangen, bevechten en ruilen Pokémon terwijl ze zich in een groot verhaal storten dat ze dichter bij de geheimen achter Mega Evolutions en de kracht van Primal Groudon en Primal Kyogre zal brengen. Met schitterende graphics en nieuwe uitdagingen en waanzinnig sterke Pokémon om te overwinnen, vormen deze spellen een ware evolutie in de Pokémon-serie.

Interactieve amiibo-figuren: Nintendo’s intrede in de ‘toys-to-life’-categorie begint vandaag officieel, want de eerste 12 amiibo-figuren kunnen vanaf vandaag worden vooruitbesteld . Super Smash Bros. for Wii U wordt het eerste spel met volledige integratie van amiibo, en lanceert in de winter van 2014. Andere spellen die amiibo ondersteunen zijn onder andere Mario Kart 8, Captain Toad: Treasure Tracker, Mario Party 10 en Yoshi’s Woolly World, en er zullen meer volgen. Meer informatie over amiibo-functionaliteit en een officiële lanceerdatum worden binnenkort onthuld.

Bayonetta 2: De stijlvol vechtende heks keert terug in oktober, en ze staat weer garant voor over-de-top gevechten met woeste wapens in prachtige omgevingen, inclusief een nieuw verhaal dat Bayonetta op reis naar de onderwereld stuurt om de ziel van haar vriendin te redden. Het eerste Bayonetta-spel is ook verkrijgbaar als aparte titel in de Nintendo eShop, of in een bundel met de verpakte versie van Bayonetta 2. De eerste Bayonetta is opnieuw gemaakt voor de Wii U, en bevat nu ook enkele Nintendo-verkleedopties voor de stoere heks.

Hyrule Warriors - Aanvullende content: Deze mash-up van Dynasty Warriors en The Legend of Zelda staat bol van de content, maar Nintendo wil het spel ook op langere termijn ondersteunen met nieuwe content die spelers helpt hun avonturen nog verder uit te breiden. Dat programma begint op 19 september, de dag dat het spel lanceert, met een gratis download voor toevoeging van een grappige nieuwe spelstand, een nieuw wapen, en de optie om muziek te selecteren.

Ultimate NES Remix: Dit spel is vanaf 7 november verkrijgbaar in de Nintendo eShop van de Nintendo 3DS en bestookt spelers met razendsnelle uitdagingen en mash-ups uit een selectie van Nintendo’s beste 8-bit games. Dankzij regionale klassementen kunnen spelers zien hoe ze zich verhouden tot andere spelers in hun omgeving, terwijl de Championship Mode diverse uitdagingen biedt uit drie verschillende spellen.

Fantasy Life - Aanvullende content: Fantasy Life is vanaf 26 september verkrijgbaar in winkels en de Nintendo eShop van de Nintendo 3DS. Dit unieke avontuur maakt spelers tot meesters van hun eigen lot, want ze bepalen met elke keuze hoe hun Fantasy Life eruit komt te zien. Spelers kunnen op elk moment hun Life Class veranderen en ervaren hoe elke klasse een ander perspectief op de wereld biedt. Via draadloze communicatie en de online-stand kunnen vrienden samen op avontuur gaan, de omgevingen verkennen en de buit verdelen. Een pakket met aanvullende content genaamd Origin Island is vanaf lancering verkrijgbaar, en breidt het Fantasy Life-avontuur nog verder uit. Origin Island biedt toegang tot een heel nieuw gebied, bevolkt door een oude cultuur en machtige vijanden, met meer verhalende content, nieuwe rangen om te halen in de Life Classes, sterkere uitrustingen en twee nieuwe soorten huisdieren voor de held: vogels en draken.

Nieuwe thema’s voor het Nintendo 3DS HOME-menu: Via een systeemupdate die staat gepland voor oktober, introduceert Nintendo nieuwe thema’s voor het HOME-menu. Hiermee kunnen bezitters van een Nintendo 3DS- of 2DS-systeem hun systemen personaliseren door in het menu de achtergrond, iconen en mappen te veranderen, evenals de muziek en geluidseffecten. Spelers kunnen de thema’s aanschaffen in de themawinkel die wordt toegevoegd aan het HOME-menu. Binnenkort worden meer details hierover aangekondigd.

Indie Games: Een groot aantal downloadable games staan dit jaar gepland, waarvan vele exclusief in de Nintendo eShop verschijnen:

  • Curve Digitals Stealth Inc 2 combineert de beste elementen van puzzels, platformactie en stealth in een spel waarin het de kunst is je in schaduwen te hullen. Dit spel lanceert in het vierde kwartaal van 2014 exclusief voor Wii U, en biedt onder andere een samenwerkstand voor twee spelers, een levelmaker, off-TV Play en Miiverse-integratie.
  • Swords & Soldiers II is een zijwaarts scrollend, actierijk strategiespel van Ronimo Games dat in Q4 2014 exclusief voor Wii U verschijnt. Het spel bevat 20 verhalende missies en laat spelers eenheden kopen, spreuken gebruiken en objecten bouwen om vijanden te overweldigen op een 2D-slagveld.
  • Azure Striker GUNVOLT van Inti Creates lanceertkomende winter exclusief op Nintendo 3DS. Het spel is mede ontwikkeld door Keiji Inafune, de schepper van de Mega Man-serie, en combineert de beste aspecten van Japanse 16-bit klassiekers met nieuwe spelmechanieken en gelikte graphics. Voor beperkte tijd krijgen spelers bij deze titel een gratis digitaal exemplaar van het klassieke 8-bit spel Mighty GUNVOLT.
  • Het hoog gewaardeerde Shovel Knight van Yacht Club Games komt in 2014 ook naar de Nintendo eShop van zowel de Wii U als de Nintendo 3DS.

Spellen van Nintendo’s partners: Voor het eind van het jaar verschijnen ook nog eens ruim 50 spellen van Nintendo’s partners, zoals Sonic Boom: Rise of Lyric voor de Wii U en Sonic Boom: Shattered Crystal voor de Nintendo 3DS. Beide spellen worden op 21 november gelanceerd en introduceren unieke en epische avonturen waarin Sonic met zijn teamgenoten moet samenwerken om de kwaadaardige Lyric te stoppen.pdf icon Spelers kunnen wisselen tussen verschillende personages, met elk hun eigen speciale kwaliteiten, om vechtend en rennend een mysterieus nieuw land te verkennen. (PDF, 74 kB)

Een blik in de toekomst: In 2015 brengt Nintendo nog veel meer geweldige games naar de Wii U, waaronder een nieuw deel in de Legend of Zelda-serie, Splatoon, Xenoblade Chronicles X, Devil’s Third, Captain Toad: Treasure Tracker, Yoshi’s Woolly World, Kirby (voorlopige titel), Star Fox (voorlopige titel), Mario Maker (voorlopige titel), Project Giant Robot, Project Guard, Mario vs. Donkey Kong (voorlopige titel), Mario Party 10 en Art Academy (voorlopige titel). Voor de Nintendo 3DS verschijnt in 2015 een nieuwe NFC-reader/writer die contact maakt met amiibo-figuren, naast spellen als Monster Hunter 4 Ultimate, Code Name: S.T.E.A.M. en Fossil Fighters: Frontier.

Meer informatie:

Wii U (Nederland) op Facebook https://www.facebook.com/WiiUNederland

Nintendo Nederland op YouTube http://www.youtube.com/user/NintendoNederland

Nintendo of Europe op Twitter https://twitter.com/nintendoeurope

Nintendo Nederland op Twitter https://twitter.com/nintendonl

*De regels en voorwaarden van Club Nintendo zijn van toepassing.