• {{pageTitle}}

  , {{gameSystem}}

  Vanaf: {{regularPrice}}{{lowestPrice}}

 • Wereldwijd al meer dan 2,8 miljoen exemplaren van Super Smash Bros. for Nintendo 3DS verkocht


  07-10-2014

  7 oktober 2014 - De succesvolle release in Europa, Amerika en Australië* hebben ervoor gezorgd dat er wereldwijd al meer dan 2,8 miljoen exemplaren van Super Smash Bros. for Nintendo 3DS zijn verkocht. De eerste handheld-versie van de game wordt zowel door fans, als door recensenten enthousiast onthaald, en de verkoopcijfers wijzen erop dat Nintendo ook tijdens de feestdagen succes zal oogsten.

  Het smashseizoen krijgt waarschijnlijk een nieuwe boost, want Nintendo kondigt vandaag de Europese releasedatum aan van Super Smash Bros. for Wii U, het eerste deel van de serie in HD, dat vanaf 5 december in de Europese winkels zal liggen. De eerste serie van Nintendo's interactieve amiibo-figuurtjes wordt een week eerder uitgebracht, op 28 november. De eerste reeks bestaat uit twaalf legendarische Nintendo-personages, en de tweede reeks, die op 19 december wordt uitgebracht, bevat er nog eens zes.

  Fans kunnen Super Smash Bros. for Wii U los kopen in de winkel of de Nintendo eShop, maar de game komt ook uit in twee bundels die vanaf 5 december verkrijgbaar zijn.

  CI7_WiiU_SuperSmashBrosWiiU_Bundles_MarioMini.png

  Super Smash Bros. for Wii U + Mario-amiibo

  Deze bundel bevat een exemplaar van de game, evenals de eerste amiibo in de serie: niemand minder dan Mario!

  CI7_WiiU_SuperSmashBrosWiiU_Bundles_Adapater.png

  Super Smash Bros. for Wii U + GameCube Controller-adapter voor Wii U

  Dit pakket is ideaal voor fans die zijn opgegroeid met Super Smash Bros. Melee voor de Nintendo GameCube. Deze limited edition-bundel bestaat uit een exemplaar van de game en een adapter waarmee fans maximaal vier Nintendo GameCube of WaveBird Controllers kunnen aansluiten op een Wii U-systeem.

  Vanaf 5 december zijn zowel de Nintendo GameCube Controller Super Smash Bros. Edition (zwart), als de GameCube Controller-adapter voor Wii U apart verkrijgbaar.

  Verder verschijnen de eerder aangekondigde amiibo, Nintendo's interactieve figuren uit de toys-to-life-categorie, op 28 november in de winkels. De eerste serie bestaat uit de volgende twaalf amiibo: Mario, Peach, Yoshi, Donkey Kong, Link, Fox, Samus, Wii Fit-trainer, de Dorpsbewoner, Pikachu, Kirby en Marth.

  Vandaag kondigt Nintendo de tweede serie amiibo aan, die op 19 december in de winkel zal liggen. Deze reeks bestaat uit de volgende personages: Zelda, Diddy Kong, Luigi, Little Mac, Pit en Captain Falcon.

  Elke amiibo maakt gebruik van NFC-technologie, waardoor ze tot leven komen in ondersteunde games op unieke, nieuwe manieren. Zo bieden ze volledig nieuwe gameplaymogelijkheden en eindeloos plezier voor de spelers. Als speler hoef je de amiibo alleen boven het NFC-aanraakpunt op de Wii U GamePad te houden om ze te activeren. Sommige figuren kun je in meerdere games gebruiken, zonder dat je aanvullende apparatuur nodig hebt. Fans kunnen amiibo kopen en verzamelen om ze te gebruiken in combinatie met hun geliefde games en personages. In 2015 worden er meer amiibo uitgebracht.

  Super Smash Bros. for Wii U ondersteunt de amiibo meteen vanaf de release op 5 december. Andere games die in de toekomst amiibo zullen ondersteunen, zijn Super Smash Bros. for Nintendo 3DS, Mario Kart 8, Captain Toad: Treasure Tracker, Mario Party 10 en Yoshi’s Woolly World voor de Wii U. Die lijst wordt in de toekomst ongetwijfeld groter. Mogelijk moet je een software-update uitvoeren om amiibo te kunnen gebruiken in deze en andere games.

  Super Smash Bros. for Wii U wordt op 5 december uitgebracht in de winkels of als downloadversie in de Nintendo eShop. De eerste amiibo-reeks zal vanaf 28 november verkrijgbaar zijn in de winkels, en de tweede reeks vanaf 19 december.


  *Super Smash Bros. for Nintendo 3DS is op 13 september uitgebracht in Japan, op 3 oktober in Europa en Amerika, en op 4 oktober in Australië. Het totale aantal verkochte exemplaren is berekend op basis van de actuele verkoopcijfers uit die regio's. De gegevens uit Europa dateren voornamelijk van vrijdag 3 oktober en zaterdag 4 oktober, aangezien de meeste winkels in Europa op zondag zijn gesloten. Alle verkoopcijfers zijn schattingen van Nintendo, en omvatten zowel de downloadversie als de in de winkel verkrijgbare versie van de game.

  Meer informatie:

  Super Smash Bros. op Facebook https://www.facebook.com/SmashBrosNL

  Wii U (Nederland) op Facebook https://www.facebook.com/WiiUNederland

  Nintendo Nederland op YouTube http://www.youtube.com/user/NintendoNederland

  Nintendo of Europe op Twitter https://twitter.com/nintendoeurope

  Nintendo Nederland op Twitter https://twitter.com/nintendonl