Japanse sensatie YO-KAI WATCH komt in Europa uit voor Nintendo 3DS


07-04-2015

7 april 2015 – In Japan ging YO-KAI WATCH voor de Nintendo 3DS al miljoenen keren over de toonbank en werd het een waar cultuurfenomeen. En binnenkort komt YO-KAI WATCH ook naar Europa! Deze role-playing game is ontwikkeld door LEVEL-5 en wordt uitgegeven door Nintendo. Het verhaal draait om een jongen die een speciaal horloge krijgt waarmee hij vriendschap kan sluiten met ondeugende Yo-Kai*, die hij later kan gebruiken in gevechten tegen andere Yo-Kai. Met de hulp van bevriende Yo-Kai kunnen spelers hindernissen overwinnen en andere personages helpen hun alledaagse problemen op te lossen. De wonderlijke Yo-Kai hebben allerlei verschijningsvormen, sommige lijken bijvoorbeeld op mythische wezens of zelfs levenloze objecten.

Na de Japanse lancering van dit Nintendo 3DS-spel, werd de game warm ontvangen door zowel spelers als vakpers, en inmiddels is het een miljoenenhit. Ondersteund door strips en tekenfilms werd YO-KAI WATCH een fenomeen met een grote bekendheid en populariteit onder kinderen.

Vanwege de universele aantrekkingskracht van YO-KAI WATCH wordt dit fenomeen in de VS, Europa, Korea, Australië en Nieuw-Zeeland gelanceerd. Naast de videogames, strips en tekenfilmserie, heeft YOKAI-WATCH in Japan meer dan 1 miljard dollar opgeleverd aan speelgoed en andere merchandise – los van spellen, muziek en geprinte publicaties.

*Yo-Kai: Het zijn geen spoken, monsters of wezens. Yo-Kai zijn, gewoon, Yo-Kai. Je kunt ze met het blote oog niet zien, maar ze zijn overal. Sommige zijn voortgekomen uit de ziel van een overleden mens, andere zijn alledaagse objecten die hun hogere doel ontdekken. Maar ze hebben altijd menselijke trekken.

Meer informatie:

Nintendo 3DS (Nederland) op Facebook https://www.facebook.com/Nintendo3DSNederland

Nintendo Nederland op YouTube http://www.youtube.com/user/NintendoNederland

Nintendo of Europe op Twitter https://twitter.com/nintendoeurope

Nintendo Nederland op Twitter https://twitter.com/nintendonl