• {{pageTitle}}

  , {{gameSystem}}

  Vanaf: {{regularPrice}}{{lowestPrice}}

 • Het is tijd om te kliederen! Grote update voor Splatoon nu beschikbaar


  06-08-2015

  De spetterende actie in Splatoon voor de Wii U is nu nóg spectaculairder! Een grote software-update, die nu beschikbaar is, biedt spelers de kans om samen met vrienden te spelen, nieuwe wapens uit te proberen en nog veel meer.

  De nieuwe update introduceert de matchmaking-opties Squad Battle en Private Battle. Squad Battle laat spelers in Ranked Battle samenwerken met vrienden, in plaats van met willekeurige andere spelers. Nadat een speler een squad heeft aangemaakt, kunnen vrienden zich aansluiten om een team van twee tot vier Inklings te vormen. Vrienden spelen altijd samen in hetzelfde team, met willekeurige andere squads als tegenstanders.

  Private Battle laat vrienden elkaar bestrijden in aanpasbare privégevechten. Twee tot acht vrienden kunnen deelnemen aan dezelfde gevechten en daarbij kiezen voor hun favoriete level, spelstand en wapens. Het aantal deelnemers loopt op van 1v1 tot 4v4, maar teams hoeven niet even groot te zijn: de gastheer kan ook kiezen voor 1v4, 1v2 of andere combinaties.

  Bij deze nieuwe update wordt ook het maximaal haalbare level verhoogd voor zowel de Regular Battle als Ranked Battle. Na het downloaden van de software-update kunnen spelers level 50 (verhoogd van level 20) halen, en rang S en S+ in Ranked Battle (beide hoger dan A+).

  Terwijl Inklings over de hele wereld genieten van kleurrijke gevechten met het huidige arsenaal wapens in Splatoon, worden met de update twee nieuwe wapentypes beschikbaar, waarmee het spel een nieuwe strategische dimensie krijgt. De emmerachtige Slosher-wapens werpen inkt recht vooruit over indrukwekkende afstanden. Door de hoek waaronder je deze nieuwe wapens gebruikt te veranderen, kun je er tegenstanders mee raken die zich hoog boven je bevinden, of zelfs aan de andere kant van een muur. Het tweede nieuwe wapentype is het mitrailleurachtige Splatling-geweer, dat spelers kunnen opladen voor krachtige inktschoten. Een maximaal opgeladen schot demonstreert het ware potentieel van dit wapentype. Naast de nieuwe wapens zijn meer dan 40 kledingstukken toegevoegd aan de verschillende winkels in Splatoon, uiteenlopend van leren jasjes tot een sushichef-kostuum.

  Ondanks de omvang van deze forse update voor augustus is dit nog niet het einde van de spetterende, gratis content voor Splatoon. Want ook ná deze update zal er in de rest van de zomer en het najaar meer content voor de game verschijnen, inclusief de Rainmaker Ranked Battle-stand, aanvullende levels en nieuwe wapens. Er wordt in de toekomst meer informatie over deze toevoegingen onthuld.

  Ga naar de officiële Splatoon-website om meer te weten te komen over deze unieke schietgame voor de Wii U.