• {{pageTitle}}

  , {{gameSystem}}

  Vanaf: {{regularPrice}}{{lowestPrice}}

 • Bouw vanaf 20 maart een feestje met je amiibo in Mario Party 10


  19-02-2015

  19 februari 2015 – Vanaf 20 maart kun je met vrienden en familie een geweldige party beleven in het Paddenstoelenrijk! Mario Party 10 is de ultieme partygame voor de Wii U. Het spel bevat een breed aanbod aan spelstanden, spannende eindbaasgevechten, meer dan 70 minigames en de kans om je amiibo in het spel te gebruiken.

  Mario Party 10 is het eerste deel in de populaire Mario Party-serie dat voor de Wii U wordt uitgebracht. Sinds het debuut Mario Party in 1999 voor de Nintendo 64 uitkwam, zijn er wereldwijd meer dan 39,6 miljoen* spellen in deze serie verkocht. De reeks staat bekend om de verrassende party-games met geliefde personages als Mario, Luigi en Bowser. Mario Party 10 is geen uitzondering: het nieuwste deel in de serie bevat onder andere gameplaymogelijkheden voor maximaal 5 spelers.

  In Mario Party-spellen ontstaat vaak een felle strijd tussen de verschillende deelnemers, maar dit keer is het ook belangrijk om samen te werken. In de Bowser Party-stand moeten namelijk vier spelers met Wii-afstandsbedieningen strijden tegen een vijfde speler die de gevaarlijke, vuurspuwende Bowser bestuurt met de Wii U GamePad! Om te voorkomen dat ze worden verbrand, verpletterd of weggeknald, moeten de spelers met de Wii-afstandsbedieningen samenwerken en Bowser een lesje leren. Dat wordt niet gemakkelijk, want de speler die Bowser bestuurt kan zowel de knoppen, bewegingsbesturing als het touchscreen van de Wii U GamePad gebruiken om de anderen op verrassende manieren het leven zuur te maken.

  Mario Party 10 biedt spelers ook een nieuwe spelstand die is toegespitst op amiibo, Nintendo’s interactieve figuren waarvan er sinds de release afgelopen november wereldwijd al zo’n 5,7 miljoen exemplaren zijn verkocht. Spelers die ondersteunde amiibo** van hun favoriete personages bezitten, kunnen die in amiibo Party gebruiken om met maximaal vier spelers te strijden op steeds weer veranderende, interactieve spelborden. Spelers kunnen hun amiibo niet alleen als pionnen over het bord bewegen, maar ook gebruiken om speciale spelborden in de stijl van elk personage vrij te spelen. Bijvoorbeeld een Mario-bord met paddenstoelen die personages laten groeien, of een Luigi-bord met een spookzuiger die sterren van rivalen opzuigt. Daarnaast kunnen spelers hun amiibo gebruiken om speciale fiches in het spel te verzamelen voor power-ups, zoals de mogelijkheid om munten van tegenstanders te stelen, of om een kwart van het bord te veranderen naar het thema van een ander personage!

  Mario Party 10 is de ultieme partygame van Nintendo en wordt op 20 maart exclusief voor de Wii U uitgebracht. Het spel biedt een nieuwe spelstand waarin amiibo-bezitters hun favoriete personages kunnen gebruiken, de spelstand Bowser Party voor maximaal 5 spelers en een klassieke Mario Party-stand, die ideaal is voor hilarische huiskamercompetities. Op de dag van de release verschijnt in Europese winkels ook een perfect party-pakket, dat bestaat uit een exemplaar van Mario Party 10 en een Mario-amiibo uit de Super Mario Collection.

  *Cijfer uit december 2014. Dit cijfer omvat de volgende games: Mario Party (Nintendo 64), Mario Party 2 (Nintendo 64), Mario Party 3 (Nintendo 64), Mario Party 4 (Nintendo GameCube), Mario Party 5 (Nintendo GameCube), Mario Party 6 (Nintendo GameCube), Mario Party 7 (Nintendo GameCube), Mario Party 8 (Wii), Mario Party 9 (Wii), Mario Party Advance (Game Boy Advance), Mario Party DS (Nintendo DS), en Mario Party: Island Tour (Nintendo 3DS).

  **De volgende amiibo uit de Super Smash Bros. Collection of Super Mario Collection zijn te gebruiken in Mario Party 10: Mario, Luigi, Peach, Toad, Yoshi, Bowser, Rosalina, Donkey Kong en Wario. Ondersteunde amiibo die zowel in de Super Smash Bros. Collection als Super Mario Collection voorkomen, zoals Mario, Luigi, Peach, Yoshi en Bowser, hebben dezelfde functies in het spel. Spelers kunnen dus zelf kiezen welke versie ze het mooist vinden! Meer informatie over de releasedata voor amiibo en de volledige line-up van amiibo is te vinden op Nintendo’s amiibo-website.

  Meer informatie:

  Wii U (Nederland) op Facebook https://www.facebook.com/WiiUNederland

  Nintendo Nederland op YouTube http://www.youtube.com/user/NintendoNederland

  Nintendo of Europe op Twitter https://twitter.com/nintendoeurope

  Nintendo Nederland op Twitter https://twitter.com/nintendonl