• {{pageTitle}}

    , {{gameSystem}}

    Vanaf: {{regularPrice}}{{lowestPrice}}

  • De New Nintendo 3DS en New Nintendo 3DS XL worden op 13 februari in Europa uitgebracht


    14-01-2015

    14 januari 2015 – Tijdens de Nintendo Direct die vandaag is uitgezonden, heeft Nintendo aangekondigd dat de New Nintendo 3DS en New Nintendo 3DS XL vanaf 13 februari in de winkels verkrijgbaar zullen zijn. Op die dag worden ook de langverwachte games The Legend of Zelda: Majora’s Mask 3D en Monster Hunter 4 Ultimate uitgebracht voor de Nintendo 2DS en 3DS, in de winkel en de Nintendo eShop.

    Het ontwerp van de New Nintendo 3DS en New Nintendo 3DS XL is erop gericht om spelers comfortabel van handheld-games te laten genieten, en om een meeslepende game-ervaring te bieden. De New Nintendo 3DS heeft een scherm dat 1,2 keer groter is dan dat van de Nintendo 3DS, terwijl zowel de New Nintendo 3DS als de New Nintendo 3DS XL meer besturingsmogelijkheden bieden dankzij de C-stick en ZL/ZR-knoppen, evenals superstabiel 3D via headtracking-technologie en de ingebouwde NFC-functie die het gebruik van amiibo-figuurtjes mogelijk maakt. De New Nintendo 3DS XL komt uit in de kleuren ZWART METALLIC en BLAUW METALLIC, en de New Nintendo 3DS in ZWART en WIT. Er wordt echter ook een uitgebreide serie verwisselbare covers uitgebracht, waarvan er bij de release al twaalf beschikbaar zullen zijn. In de toekomst zullen er nog meer covers beschikbaar zijn, zodat je je systeem naar hartenlust kunt aanpassen.

    Vanaf 13 februari zullen er ook twee New Nintendo 3DS XL-bundels verkrijgbaar zijn. De New Nintendo 3DS XL Majora’s Mask Edition bestaat uit een voorgeïnstalleerd exemplaar van The Legend of Zelda: Majora’s Mask 3D en een New Nintendo 3DS XL-systeem dat met artwork uit de game is versierd. De New Nintendo 3DS XL Monster Hunter 4 Ultimate Edition bevat een voorgeïnstalleerd exemplaar van Monster Hunter 4 Ultimate en een New Nintendo 3DS XL-systeem met een embleem uit de game op de cover.

    In de presentatie van vandaag heeft Nintendo ook een nieuwe game aangekondigd in de Fire Emblem-serie voor de Nintendo 3DS, evenals een gloednieuwe third-person actiegame met de naam IronFall: Invasion, die zal worden uitgebracht in de Nintendo eShop op de Nintendo 3DS. Verder wordt er een amiibo-serie uitgebracht met klassieke personages uit de Super Mario-serie, en is er informatie gegeven over andere Wii U- en Nintendo 3DS-games die op stapel staan, waaronder Code Name: S.T.E.A.M., Splatoon en Mario Party 10.

    Als je de volledige video wilt bekijken, ga dan naar onze Nintendo Direct-pagina of bezoek het YouTube-kanaal van Nintendo Nederland om nog meer video’s te zien over het nieuws van vandaag.

    Hieronder zie je een overzicht van de hoogtepunten uit de Nintendo Direct van vandaag:


    Nintendo 3DS

    New Nintendo 3DS en New Nintendo 3DS XL: naast de nieuwe besturingsmogelijkheden, superstabiel 3D en de ingebouwde NFC-functie, beschikken de New Nintendo 3DS en New Nintendo 3DS XL ook over een krachtigere CPU, zodat gebruikers sneller software kunnen downloaden* en de laadtijden op Miiverse korter worden. Ook wordt het daardoor gemakkelijker om tussen software te wisselen. De New Nintendo 3DS en New Nintendo 3DS XL worden uitgebracht op 13 februari.

    The Legend of Zelda: Majora’s Mask 3D: deze remake van de populaire Nintendo 64-game wordt op 13 februari uitgebracht voor de Nintendo 2DS en 3DS. Op dezelfde dag komt de New Nintendo 3DS XL Majora’s Mask Edition-hardwarebundel uit, die bestaat uit een New Nintendo 3DS XL met een Majora’s Mask-thema en een exemplaar van de game.** Spelers die het duistere en ijzingwekkende avontuur spelen op de New Nintendo 3DS of New Nintendo 3DS XL, kunnen de game spelen met superstabiel 3D en de hoek van de camera aanpassen met de C-stick.

    De nieuwe Fire Emblem-game: er wordt een nieuwe game in de Fire Emblem-serie uitgebracht voor de Nintendo 2DS en 3DS. Deze game, die wordt ontwikkeld door de makers van Fire Emblem: Awakening, biedt nieuwe uitdagingen die nog nooit eerder in de serie zijn vertoond. Spelers moeten beslissingen nemen die de wereld in de game op nieuwe manieren zal beïnvloeden. In de toekomst wordt er meer informatie vrijgegeven over de release van de game.

    Monster Hunter 4 Ultimate: spelers die de wereld van Monster Hunter 4 Ultimate verkennen, moeten het opnemen tegen talloze bloeddorstige vijanden. Spelers kunnen alleen op jacht gaan, of via een lokaal netwerk met drie anderen. Voor het eerst kunnen spelers op de Nintendo 3DS ook een breedband-internetverbinding gebruiken om online te spelen. Vanaf vandaag is er een exclusieve demo met drie verschillende missies en een lokale en online multiplayerstand beschikbaar. Monster Hunter-fans die hiervoor in aanmerking komen, zullen een e-mail ontvangen met drie extra Nintendo eShop-codes die spelers met hun vrienden kunnen delen. Op dezelfde dag wordt er ook een speciale New Nintendo 3DS XL-bundel uitgebracht, die bestaat uit een strak vormgegeven systeem en een exemplaar van Monster Hunter Ultimate 4.*** Spelers die de game spelen op de New Nintendo 3DS of New Nintendo 3DS XL, kunnen gebruikmaken van de C-stick en superstabiel 3D voor een nog intensere gameplay. Vanaf 13 februari zijn er voor New Nintendo 3DS-bezitters ook twee sets met covers verkrijgbaar, die op de game zijn gebaseerd.

    Ondersteuning voor amiibo in Super Smash Bros. for Nintendo 3DS: in februari zorgt een nieuwe systeemupdate ervoor dat Super Smash Bros. for Nintendo 3DS het gebruik van amiibo ondersteunt. Dankzij de ingebouwde NFC-technologie in de New Nintendo 3DS-systemen kunnen spelers dan de amiibo uit de Super Smash Bros.-serie gebruiken. In de toekomst wordt ook de eerder aangekondigde NFC-randapparatuur uitgebracht waarmee spelers amiibo kunnen gebruiken op de Nintendo 3DS.

    Xenoblade Chronicles 3D: op 2 april wordt er een remake van het populaire Xenoblade Chronicles voor de Wii uitgebracht voor de New Nintendo 3DS en New Nintendo 3DS XL. De nieuwe versie bevat 3D-graphics en biedt spelers de mogelijkheid om kaarten en andere informatie te bekijken op het onderste scherm. Een andere toevoeging aan de game is een bonusstand waarin spelers 3D-modellen van de personages kunnen bekijken, en naar muziek uit de soundtrack van de game kunnen luisteren.

    IronFall: Invasion: deze game voor de Nintendo 2DS en 3DS is gemaakt door een klein team van drie getalenteerde indie-ontwikkelaars. IronFall: Invasion is een shooter vol razendsnelle actie. De gameplay komt volledig tot zijn recht dankzij de C-stick van de New Nintendo 3DS en New Nintendo 3DS XL. Deze nieuwe creatie van VD-Dev wordt in februari uitgebracht in de Nintendo eShop op de Nintendo 3DS, en bevat een lokale en online multiplayerstand voor zes spelers, een campagne voor één speler en gameplay in 60 fps.

    Puzzle & Dragons Z + Puzzle & Dragons: Super Mario Bros. Edition: Puzzle & Dragons Z en Puzzle & Dragons: Super Mario Bros. Edition zijn gebaseerd op de populaire game Puzzle & Dragons, een puzzelgame met RPG- en strategie-elementen die eerder in Japan op de markt is gebracht. Puzzle & Dragons Z en Puzzle & Dragons: Super Mario Bros. Edition worden in mei in één pakket uitgebracht voor de Nintendo 2DS en 3DS. Puzzle & Dragons Z: Super Mario Bros. Edition bevat personages en werelden uit de Super Mario Bros.-serie.

    Code Name: S.T.E.A.M.: op 15 mei trommelt Abraham Lincoln een team getalenteerde agenten op om een buitenaardse invasie af te weren. Code Name: S.T.E.A.M. ondersteunt amiibo. Spelers kunnen de hulp inroepen van de Fire Emblem-amiibo Marth, Ike, Robin en Lucina, die de spelers als speelbare personages kunnen gebruiken in het gevecht en hun Fire Emblem-wapens tegen de aliens kunnen inzetten.

    Pokémon Shuffle: in deze game, die in februari wordt uitgebracht in de Nintendo eShop op de Nintendo 3DS, moeten spelers bijbehorende Pokémon bij elkaar zoeken om ze weg te spelen en levels uit te spelen. Spelers kunnen de game gratis**** downloaden en beginnen te spelen, en in de game voorwerpen kopen met Nintendo eShop-tegoed.

    ACE COMBAT ASSAULT HORIZON LEGACY +: dit spel is verkrijgbaar vanaf februari 2015 voor de Nintendo 2DS en 3DS. Spelers kruipen in de huid van de legendarische piloot Phoenix en besturen gevechtsvliegtuigen die echt bestaan. Dankzij de C-stick en de ZL/ZR-knoppen van de New Nintendo 3DS kunnen spelers genieten van optimale besturingsmogelijkheden. Met amiibo kun je ook vliegtuigen vrijspelen die gebaseerd zijn op personages als Link, Bowser en Fox.

    Nintendo Anime Channel: dit is een nieuwe video-on-demand-dienst die vanaf 13 februari beschikbaar is. Fans hebben dankzij dit kanaal de mogelijkheid om animeseries als Pokémon, Kirby en Inazuma Eleven als stream te bekijken, en er wordt regelmatig nieuwe content toegevoegd. Spelers kunnen gratis een applicatie in de Nintendo eShop downloaden om de dienst te kunnen gebruiken.****


    Wii U

    Splatoon: als spelers deze kleurrijke shooter voor het eerst opstarten, dan beginnen ze op een centraal plein dat toegang biedt tot alle verschillende spelstanden. Daar vinden spelers ook een winkelcentrum waar ze hun wapens en outfits kunnen aanpassen. Splatoon wordt in mei uitgebracht, exclusief voor de Wii U.

    Mario Party 10: de nieuwe spelstand amiibo Party zorgt ervoor dat je voor het eerst amiibo kunt gebruiken in deze serie met klassieke party-games. In deze game kun je zowel bepaalde amiibo uit de Super Smash Bros. Collection als de Super Mario Collection gebruiken: Mario, Luigi, Peach, Toad, Yoshi, Bowser, Rosalina, Donkey Kong en Wario. Door een amiibo tegen de GamePad aan te houden kunnen spelers dat personage in de game gebruiken, en wordt er een spelbord beschikbaar dat op dat klassieke personage is gebaseerd. Mario Party 10 komt op 20 maart uit voor de Wii U. Er wordt ook een beperkt aantal bundels uitgebracht met een Mario-amiibo uit de Super Mario Collection en een exemplaar van de game.

    Captain Toad: Treasure Tracker: een nieuwe update die op 20 maart uitkomt, zorgt ervoor dat je amiibo kunt gebruiken in deze kleurrijke Wii U-game. Op dezelfde dag komt de Toad-amiibo uit. Als je die tegen de GamePad aan houdt, dan krijg je toegang tot een nieuwe spelstand waarin je in de verschillende levels verstopte pixel-Toads moet zoeken.

    Xenoblade Chronicles X: in deze RPG voor de Wii U kunnen spelers een grote, open wereld zonder afbakeningen verkennen. Xenoblade Chronicles X wordt in de loop van 2015 uitgebracht.

    Project Treasure (voorlopige titel): in de Nintendo Direct van vandaag was een nieuwe teaservideo te zien, waarin Katsuhiro Harada van Bandai Namco Games een nieuwe game bespreekt die exclusief voor de Wii U wordt ontwikkeld. Spelers kunnen de game gratis downloaden en beginnen te spelen. Je hebt hiervoor wel een internetverbinding***** nodig, omdat vier spelers moeten samenwerken om verschillende levels uit te spelen door valstrikken onschadelijk te maken, vijanden te verslaan en schatten te verzamelen.

    Wii-games die uitkomen voor de Wii U als downloadsoftware: vanaf vandaag kunnen spelers Wii-games direct downloaden naar het HOME-menu van hun Wii U, via de Nintendo eShop op de Wii U. Het is niet nodig om eerst de Wii-stand in te schakelen. De eerste game die – vanaf vandaag – gedownload kan worden, is Super Mario Galaxy 2. Andere Wii-games die vanaf deze maand verkrijgbaar zullen zijn in de Nintendo eShop op de Wii U zijn Donkey Kong Country Returns (22 januari) en Metroid Prime Trilogy (29 januari). Het aanbod wordt later uitgebreid met Kirby’s Adventure Wii, Pandora’s Tower, Sin & Punishment: Successor of the Skies en Punch-Out!!. Met de Wii U GamePad kun je alle Wii-games spelen waarvoor je de Traditionele Controller voor de Wii kon gebruiken. Super Mario Galaxy 2, Donkey Kong Country Returns en Metroid Prime Trilogy zullen de eerste week waarin ze te koop zijn, aangeboden worden voor slechts € 9,99 per stuk. Na de eerste week zijn deze games te koop voor € 19,99 per stuk.******


    amiibo

    Super Mario Collection-amiibo: op 20 maart wordt er een serie amiibo uitgebracht die gebaseerd zijn op de personages uit de Super Mario-serie. De serie bevat nieuwe modellen van Mario, Luigi, Peach, Yoshi en Bowser, evenals de nieuwe Toad-amiibo. Bepaalde amiibo uit de Super Smash Bros.- en Super Mario-collectie, zoals Mario, Luigi, Peach, Yoshi en Bowser, hebben in alle ondersteunde games dezelfde functionaliteit, zodat spelers zelf de amiibo kunnen kiezen die ze het mooist vinden!

    Extra amiibo-figuurtjes: op 24 april worden de amiibo van Robin, Lucina, Charizard, PAC-MAN, Wario en Ness uitgebracht. Die kun je allemaal gebruiken in Super Smash Bros. for Wii U en – zodra de amiibo-functionaliteit in februari beschikbaar wordt – in Super Smash Bros. for Nintendo 3DS.


    Nintendo eShop op de Nintendo 3DS en Wii U

    Mario vs. Donkey Kong: Tipping Stars: in deze puzzel-platformgame moeten spelers Mini Mario-speelgoedfiguurtjes naar de uitgang loodsen met behulp van het touchscreen. Net als in eerdere games in de serie kunnen spelers hun eigen levels bouwen en ze online met andere spelers delen. In deze game kunnen spelers de makers van levels belonen met sterren, waarmee nieuwe onderdelen gekocht kunnen worden in deze ijzersterke ontwerpstand. Mario vs. Donkey Kong: Tipping Stars is vanaf 20 maart verkrijgbaar als downloadcode in de winkels. Fans kunnen het spel ook rechtstreeks in de Nintendo eShop op de Wii U en Nintendo 3DS kopen. Als bonus kunnen spelers die de Wii U-versie kopen, een gratis downloadcode voor de Nintendo 3DS-versie krijgen, en andersom.


    *De downloadsnelheid kan verschillen afhankelijk van je internetverbinding.

    **The Legend of Zelda: Majora’s Mask 3D is voorgeïnstalleerd op een microSDHC-kaart van 4 GB, die deel uitmaakt van deze bundel.

    ***Monster Hunter 4 Ultimate is voorgeïnstalleerd op een microSDHC-kaart van 4 GB, die deel uitmaakt van deze bundel.

    ****Hiervoor heb je een draadloze internetverbinding nodig. Ook dien je een Nintendo Network ID te koppelen en akkoord te gaan met de Nintendo Network-overeenkomst en het privacybeleid.

    *****Tijdens het spelen heb je een internetverbinding nodig. Ook dien je een Nintendo Network ID te koppelen en akkoord te gaan met de Nintendo Network-overeenkomst en het privacybeleid.

    ****** De hier vermelde prijzen worden in de Nintendo eShop gebruikt en zijn inclusief btw.

    Meer informatie:

    Nintendo Direct-website http://nintendo.nl/nintendodirect

    Wii U (Nederland) op Facebook https://www.facebook.com/WiiUNederland

    Nintendo Nederland op YouTube http://www.youtube.com/user/NintendoNederland

    Nintendo of Europe op Twitter https://twitter.com/nintendoeurope

    Nintendo Nederland op Twitter https://twitter.com/nintendonl

    Als je een van de vorige Nintendo Direct-uitzendingen hebt gemist, kun je terecht op onze Nintendo Direct-archiefpagina. Hier kun je op elk gewenst moment eerdere presentaties bekijken!