• {{pageTitle}}

    , {{gameSystem}}

    Vanaf: {{regularPrice}}{{lowestPrice}}

  • Inktvisinvasie: Splatoon van Nintendo meer dan 1 miljoen keer verkocht


    24-06-2015

    24 juni 2015 – Nintendo heeft de netten binnengehaald, de vangst geteld en een nieuwe mijlpaal bereikt. Splatoon, de nieuwe game voor de Wii U die helemaal om inktvissen draait, is wereldwijd namelijk meer dan 1.000.000 keer verkocht. Dat aantal is gebaseerd op interne cijfers van Nintendo en omvat meer dan 230.000 fysieke en digitale verkochte exemplaren in Europa, meer dan 368.000 in Japan, meer dan 476.000 in Amerika en nog 20.000 in Australië.

    "Sinds de release van Splatoon op 29 mei is het geweldig om zo veel spelers tegen elkaar te zien strijden in online matches", aldus Nintendo of Europe-directeur Satoru Shibata. "We zijn verheugd dat deze nieuwe game, die exclusief voor de Wii U is ontwikkeld, tot de verbeelding spreekt van zo veel fans in Europa. We kijken ernaar uit om dit jaar meer exclusieve titels voor zowel de Wii U als Nintendo 3DS uit te brengen."

    De multiplayerstand* van Splatoon laat twee teams met elk vier spelers online strijden, waarbij elk team moet proberen om zoveel mogelijk grond in een level met inkt te bedekken. Spelers kunnen veranderen in inktvissen en door hun eigen inkt zwemmen om zich sneller te verplaatsen of langs muren naar moeilijk bereikbare plaatsen te gaan.

    *Je hebt een breedband-internetverbinding nodig om online te spelen.

    Meer informatie:

    Splatoon op Facebook http://www.facebook.com/splatoon

    Nintendo Nederland op Twitch http://www.twitch.tv/nintendonederland

    Wii U (Nederland) op Facebook https://www.facebook.com/WiiUNederland

    Nintendo Nederland op YouTube http://www.youtube.com/user/NintendoNederland

    Nintendo of Europe op Twitter https://twitter.com/nintendoeurope

    Nintendo Nederland op Twitter https://twitter.com/nintendonl