• {{pageTitle}}

  , {{gameSystem}}

  Vanaf: {{regularPrice}}{{lowestPrice}}

 • Wereldwijd zijn er één miljoen exemplaren van Super Mario Maker voor de Wii U verkocht


  30-09-2015

  30 september 2015 – De afgelopen 30 jaar zijn er wereldwijd meer dan 310 miljoen spellen in de Super Mario-franchise verkocht, waarmee Super Mario-fans zich hebben bewezen als de meest gepassioneerde, loyale en toegewijde videogamefans ter wereld. Die toewijding bestaat nog steeds, als we kijken naar Super Mario Maker voor de Wii U, dat op 11 september* is uitgebracht. Tot op heden zijn van die titel wereldwijd al één miljoen exemplaren** verkocht, en daarmee is Super Mario Maker de 32e game in de Super Mario-franchise die wereldwijd meer dan een miljoen keer is verkocht.

  Dankzij Super Mario Maker heeft Nintendo een nieuw middel om de passie van fans te meten: namelijk door bij te houden hoeveel levels deze miljoen nieuwe 'fan'-ontwikkelaars hebben gemaakt. Dat zijn tot op heden maar liefst 2,2 miljoen Mario-levels, die samen bijna 75 miljoen keer gespeeld zijn.

  Spelers kunnen in Super Mario Maker het touchscreen van de Wii U GamePad gebruiken om levels te maken in vier verschillende Super Mario-stijlen. Spelers kunnen zelf het terrein vormen en dat voorzien van warpbuizen en tientallen vijanden, voorwerpen en power-ups. Voltooide levels kunnen heel makkelijk geüpload worden, zodat spelers van over de hele wereld ervan kunnen genieten. Sommige levels zijn heel makkelijk, andere zitten vol verrassingen, en natuurlijk zitten er ook supermoeilijke levels tussen – het is allemaal afhankelijk van de ontwerper. Maar iedereen kan levels vinden om van te genieten, en misschien leveren sommige van die levels wel inzicht en inspiratie om zelf nóg betere levels te maken.

  Ga voor meer informatie naar onze officiële Super Mario Maker-website.

  *Super Mario Maker is op 10 september uitgebracht in Japan, op 11 september in Europa en Amerika, en op 12 september in Australië.

  **Gebaseerd op Nintendo’s interne verkoopcijfers. Inclusief fysieke, gebundelde fysieke en digitale exemplaren.