• {{pageTitle}}

  , {{gameSystem}}

  Vanaf: {{regularPrice}}{{lowestPrice}}

 • Bestuur het Robobot-pantser en bescherm Planet Popstar tegen een robotleger in Kirby: Planet Robobot, dat op 10 juni uitkomt voor de Nintendo 3DS


  15-04-2016

  15 april 2016 – Wanneer Planet Popstar wordt aangevallen door het robotleger van de Haltmann Works Company, kan alleen Kirby hun machines tot stilstand brengen in Kirby: Planet Robobot. Deze game is vanaf 10 juni verkrijgbaar, exclusief voor de verschillende Nintendo 3DS-systemen. Vijanden opgepast, want Kirby beschikt niet alleen over een groot aantal nieuwe en terugkerende kopieervaardigheden, maar hij kan ook het Robobot-pantser besturen met speciale scanmogelijkheden!

  In Kirby’s nieuwste platformavontuur kan Kirby Planet Popstar op gloednieuwe manieren verkennen. Zo kan hij de handige Wrench van zijn Robobot-pantser gebruiken om omgevingsonderdelen te verwijderen, nieuwe gebieden te bereiken en geheimen te ontdekken. Daarnaast kan Kirby er vijanden mee scannen om krachtigere versies van zijn beroemde kopieervaardigheden te krijgen. Sommige ervan zetten de platformactie compleet op z’n kop. Wanneer Kirby bijvoorbeeld een vijand scant die over 'Jet' beschikt, zal zijn Robobot-pantser overschakelen naar de Jet Mode, waarna hij in shoot-‘em-up stijl door het level vliegt. Op dezelfde manier activeert het scannen van een vijand met 'Wheel' tot de Wheel Mode, waardoor Kirby’s Robobot-pantser verandert in een wagen waarmee hij over de voorgrond en achtergrond kan racen.

  Kirby beschikt zelf ook over een paar nieuwe kopieervaardigheden, en sommige ervan doen sterk denken aan zijn tegenstanders in de Super Smash Bros.-serie. Door bepaalde vijanden op te slokken kan Kirby bijvoorbeeld zijn geestkracht gebruiken met de “ESP”-vaardigheid, of met pillen gooien en met een clipboard slaan als “Dokter” Kirby. Door de Kirby-amiibo uit de Super Smash Bros. Collection* te scannen kan onze roze held voor het eerst sinds Kirby and the Amazing Mirror veranderen in Smash Bros.-Kirby. Deze aangepaste kopieervaardigheid laat Kirby allerlei vernietigende vechttechnieken gebruiken, zoals de Hammer Swing, Final Cutter, Stone Attack en het vermogen om met een schild vijandelijke aanvallen af te weren.

  Elke andere, momenteel verkrijgbare amiibo (apart verkrijgbaar) levert ook een kopieervaardigheid op voor Kirby, meestal gebaseerd op het gebruikte personage. Zo verandert Kirby in Fire Kirby bij elke Mario-amiibo, krijgt hij een parasol als prinses Peach is gescand, laat hij vonken vliegen na het scannen van Robin, of toont hij zijn zwaardvechtkunst na het scannen van een andere Fire Emblem-amiibo.

  CI7_3DS_KirbyPlanetRobobot_Bundle.jpg

  Tegelijk met Kirby: Planet Robobot verschijnen de Kirby Collection-amiibo, bestaande uit Kirby, King Dedede, Waddle Dee en de mysterieuze Meta Knight. Bij gebruik van de laatste drie amiibo krijgt Kirby een unieke vaardigheid en het kostuum van het gescande personage. De nieuwe Kirby-amiibo beloont hem met de UFO-vaardigheid, waarmee hij eindeloos lang door de lucht kan zweven om nietsvermoedende vijanden met Heat Beams te bestoken. Fans die niet kunnen wachten om deze vaardigheid te ontvangen, kunnen ook kiezen voor de Kirby: Planet Robobot – amiibo-bundel, die bestaat uit een exemplaar van het spel en Kirby uit de Kirby Collection-amiibo.

  De Kirby Collection-amiibo geeft Kirby ook een verzamelbare sticker waarmee hij zijn Robobot-pantser kan aanpassen. Andere stickers zitten in de levels verstopt of kunnen spelers van elkaar krijgen via StreetPass. Door elk level goed te doorzoeken kan Kirby ook verstopte Code Cubes vinden. Wanneer Kirby in een gebied een bepaald aantal van deze kubussen heeft verzameld, worden er extra levels beschikbaar.

  En dat is nog niet alles! Zoals de nieuwe spelvariant Kirby 3D Rumble, een isometrisch actiepuzzelspel voor één speler, waarin onze held objecten en vijanden moet opzuigen om in zo weinig mogelijk acties alle vijanden te elimineren. Door meerdere vijanden tegelijk op te slurpen, kan Kirby een krachtige Star Bullet activeren die door alle overgebleven vijanden raast en zijn score flink opvoert.

  Een andere nieuwe spelstand is Team Kirby Clash, een actiespel met RPG-elementen dat spelers laat samenspelen met computergestuurde teamgenoten of één tot drie andere spelers via draadloze communicatie of Download Play**. In deze spelstand is het de bedoeling om zo snel mogelijk een krachtige eindbaas uit te schakelen. Hiervoor kan Kirby kiezen uit vier klassen, gebaseerd op die van traditionele RPG’s, zoals de Sword Hero, Hammer Lord, Doctor Healmore en de Beam Mage. Na elk gevecht krijgt Kirby ervaringspunten en de mogelijkheid om in level te stijgen, waardoor zijn eigenschappen verbeteren voor volgende gevechten. Tijdens gevechten kunnen vijanden ook vier delen van een magische tablet achterlaten. Wanneer spelers deze hebben verzameld, kunnen ze samenwerken om krachtige speciale aanvallen uit te voeren.

  De robotinvasie van Kirby: Planet Robobot begint in Europa op 10 juni voor de Nintendo 3DS-systemen. Op dezelfde dag verschijnen ook een amiibo-bundel van het spel en de Kirby Collection-amiibo.

  *Via de NFC-functie van de New Nintendo 3DS of New Nintendo 3DS XL, of met behulp van de NFC-lezer/-schrijver voor andere Nintendo 3DS-systemen.

  **Let op: voor Download Play moet iedere speler over één Nintendo 3DS-, Nintendo 3DS XL- of Nintendo 2DS-systeem (apart verkrijgbaar) beschikken.

  Meer informatie:

  Nintendo Nederland op Twitch http://www.twitch.tv/nintendonederland

  Nintendo of Europe op Twitch http://www.twitch.tv/team/nintendo

  Nintendo 3DS (Nederland) op Facebook https://www.facebook.com/Nintendo3DSNederland

  Nintendo Nederland op YouTube http://www.youtube.com/user/NintendoNederland

  Nintendo of Europe op Twitter https://twitter.com/nintendoeurope

  Nintendo Nederland op Twitter https://twitter.com/nintendonl

  Nintendo of Europe op Instagram https://instagram.com/nintendoeurope