• {{pageTitle}}

  , {{gameSystem}}

  Vanaf: {{regularPrice}}{{lowestPrice}}

 • De beste wensen van Satoru Shibata!


  19-12-2016

  SQ_MrShibataChristmasMessage2016.jpg

  Hallo, allemaal! Ik ben Satoru Shibata van Nintendo of Europe.

  Ik wil jullie namens iedereen bij Nintendo opnieuw bedanken voor een geweldig jaar.

  Voor mij persoonlijk was het nóg interessanter dan anders om bij Nintendo te werken!

  Het eerste hoogtepunt was de release van YO-KAI WATCH: een game die in Europa goed is ontvangen en door veel mensen wordt gespeeld. Ik ben blij dat ik jullie aan het lachen kon maken met mijn Yo-kai-dansje, dat ik drie dagen voor de Nintendo Direct heb ingestudeerd.

  Pokémon GO was een wereldwijde hit. Dankzij die app hebben we een heleboel aandacht gekregen. Zelfs vrienden van buiten de firma vertelden me dat ze veel plezier hadden met Pokémon en dat ze de indruk hadden dat Nintendo floreerde.

  Daarnaast is er de Nintendo Classic Mini: NES. Het spijt me bijzonder dat we niet genoeg exemplaren hadden om aan de vraag te kunnen voldoen. Desondanks vormde de release een fantastische kans voor iedereen die vroeger Nintendo-games heeft gespeeld, om herinneringen op te halen en ervaringen te delen.

  Laten we natuurlijk het optreden van Mario tijdens de eindceremonie van de Olympische Zomerspelen van 2016 niet vergeten. Jullie waren vast verrast om hem daar te zien. Ik was er erg trots op dat ik werk bij Nintendo: het bedrijf dat Mario heeft gecreëerd. Mario is wereldwijd bekend en vormt een uithangbord voor de Japanse cultuur.

  Het was ook geweldig om alle enthousiaste reacties te zien toen we op het Apple Event aankondigden dat Mario voor het eerst te zien zou zijn in een game voor smartphones en tablets: Super Mario Run.

  Ook hebben we de Pokémon-serie uitgebreid met Pokémon Sun en Pokémon Moon: twee games die uitermate succesvol zijn gebleken. Na de release werden Pokémon Sun en Pokémon Moon door bijna drie keer zoveel mensen gespeeld als Pokémon X en Pokémon Y of Pokémon Omega Ruby en Pokémon Alpha Sapphire, toen die games werden uitgebracht. We kunnen Pokémon Sun en Pokémon Moon daarom beschouwen als een ander hoogtepunt van 2016.

  Over een paar maanden wordt de Nintendo Switch uitgebracht. Hopelijk kijken jullie ernaar uit.

  Ik wens jullie allemaal fijne feestdagen en veel gameplezier!

  Satoru Shibata