• {{pageTitle}}

    , {{gameSystem}}

    Vanaf: {{regularPrice}}{{lowestPrice}}

  • Ontdek een episch RPG-avontuur in Bravely Second: End Layer, dat op 26 februari uitkomt voor de Nintendo 3DS


    14-01-2016

    14 januari 2016 – De epische RPG Bravely Second: End Layer komt in Europa op 26 februari uit voor de verschillende Nintendo 3DS-systemen. Dit vervolg op het veelgeprezen Bravely Default biedt zowel nieuwkomers als terugkerende fans een enorm groot role-playing avontuur, vol diepgaande strategische gevechten, onvergetelijke personages en nog veel meer.

    Bravely Second is de nieuwste toevoeging aan de geweldige line-up van verschillende RPG’s op de Nintendo 3DS-systemen, waaronder Monster Hunter 4 Ultimate, The Legend of Zelda: A Link Between Worlds en het onlangs verschenen Mario & Luigi: Paper Jam Bros. Het is een mooi begin van een avontuurlijk jaar waarin ook nog eens Fire Emblem Fates, Hyrule Warriors: Legends en zowel DRAGON QUEST VII: Fragments of the Forgotten Past als DRAGON QUEST VIII: Journey of the Cursed King in Europa voor de Nintendo 3DS-systemen worden uitgebracht.

    Het verhaal begint wanneer Agnès Oblige, de heldin van Bravely Default, wordt ontvoerd door de boze Kaiser Oblivion. Haar lijfwacht Yew Geneolgia zweert haar te redden uit de Skyhold, de onneembare vesting van de Kaiser die hoog boven Eternia zweeft. Onderweg bundelt Yew zijn krachten met Magnolia Arch en andere nieuwe gezichten, plus enkele terugkerende helden zoals Edea Leen en Tiz Arrior, om samen te overleven in onheilspellende kerkers en confrontaties met angstaanjagende vijanden.

    Bravely Defaults innovatieve Brave- en Default-systeem keert terug voor tactische gevechten met zelfs nog meer strategische diepgang. Net als in het vorige deel moeten spelers tijdens de turn-based gevechten risico en opbrengst tegen elkaar afwegen: spelers kunnen tijdens hun beurt desgewenst meerdere acties uitvoeren, maar daardoor kunnen ze de volgende beurten niet meer bewegen. Een nieuwe functie in Bravely Second laat spelers hun vaardigheden en lef nog verder beproeven: als een gevecht in één beurt is gewonnen, kunnen dappere krijgers meteen een volgend, moeilijker gevecht beginnen voor kans op steeds betere beloningen. Op die manier kunnen spelers gevechten aaneenrijgen om hun personages en jobs snel in level te laten stijgen. Maar het is zaak daarbij niet overmoedig te worden, want als je wordt verslagen, verlies je alles wat je tijdens de reeks gevechten verdiende.

    Om de zwaardere gevechten en grotere vijanden te overleven moeten spelers handig gebruikmaken van 30 verschillende klasses, ook wel jobs genaamd, die spelers de vaardigheden geven om te overleven. Spelers verdienen job-ervaring door te strijden, waardoor ze spelenderwijs nieuwe vaardigheden en eigenschappen krijgen, voor totaal nieuwe tactische mogelijkheden. De nieuwe Patissier-job verzwakt vijanden bijvoorbeeld door ze heerlijke desserts te voeren, terwijl de Catmancer een diep begrip van katachtigen benut om de vaardigheden van het team te verbeteren en nuttige voorwerpen te vinden.

    Bij de release op 26 februari wordt de game uitgebracht in een Deluxe Collector’s Edition met daarin een soundtrack-cd, een figuurtje van Agnès* en een artbook van zo’n 250 pagina’s dik. De game is ook apart verkrijgbaar in de winkels en als downloadversie in de Nintendo eShop. Nog voor de release komt er een demo uit die zich richt op de Three Cavaliers – Yew Geneolgia, Janne Angard en Nikolai Nikolanikov – en fungeert als een aanloop naar het avontuur, en geeft de spelers de mogelijkheid om beloningen vrij te spelen in de volledige versie van het spel, afhankelijk van de voortgang in de demo.** De demo is vanaf 11 februari verkrijgbaar in de Nintendo eShop.

    Met een enorme wereld om te verkennen, een diepgaand tactisch vechtsysteem om te doorgronden en heel veel meer, vormt Bravely Second: End Layer een knallend startschot van een jaar vol RPG’s voor de verschillende Nintendo 3DS-systemen. Dit spel is vanaf 26 februari verkrijgbaar in Europa.

    Bravely Second: End Layer is vanaf 26 februari verkrijgbaar in de winkels en als downloadversie in de Nintendo eShop, exclusief voor de verschillende Nintendo 3DS-systemen.

    *Dit figuurtje is geen amiibo.

    **Draadloze internetverbinding vereist. Registratie van Nintendo Network ID en akkoord met netwerkgerelateerde voorwaarden en privaybeleid vereist. Je kunt de Bravely Second: End Layer-demo: The Ballad of the Three Cavaliers meerdere keren uitspelen. Je kunt echter alleen beloningen vrijspelen in de volledige game als je het spel opslaat nadat je de demo volledig hebt uitgespeeld. Opmerking: de Bravely Second: End Layer-demo: The Ballad of the Three Cavaliers kun je alleen in het Engels spelen.

    Meer informatie:

    Nintendo 3DS (Nederland) op Facebook https://www.facebook.com/Nintendo3DSNederland

    Nintendo Nederland op YouTube http://www.youtube.com/user/NintendoNederland

    Nintendo of Europe op Twitter https://twitter.com/nintendoeurope

    Nintendo Nederland op Twitter https://twitter.com/nintendonl

    Nintendo Nederland op Twitch http://www.twitch.tv/nintendonederland

    Nintendo of Europe op Twitch http://www.twitch.tv/team/nintendo

    Nintendo of Europe op Instagram https://instagram.com/nintendoeurope