• {{pageTitle}}

  , {{gameSystem}}

  Vanaf: {{regularPrice}}{{lowestPrice}}

 • The Legend of Zelda: Twilight Princess HD, Hyrule Warriors: Legends en de New Nintendo 3DS XL Hyrule Edition komen begin 2016 uit


  21-01-2016

  21 januari 2016 – Maart wordt een bijzondere maand voor The Legend of Zelda-fans dankzij drie nieuwe releases. Om te beginnen verschijnt op 4 maart 2016 The Legend of Zelda: Twilight Princess HD voor de Wii U, op 24 maart gevolgd door het New Nintendo 3DS XL Hyrule Edition-systeem en Hyrule Warriors: Legends voor de Nintendo 3DS-systemen.

  The Legend of Zelda: Twilight Princess HD is een HD-remake van een van de best beoordeelde delen in de serie, dat in 2006 verscheen voor de Nintendo GameCube en Wii. Op de Wii U bindt Link opnieuw de strijd aan met de Twilight Realm om Hyrule te redden, dit keer met HD-beelden en ondersteund door de kracht van amiibo.

  De nieuwe Wolf-Link-amiibo biedt spelers toegang tot de exclusieve bonusuitdagingen van de Cave of Shadows, een gloednieuw gebied waar spelers de krachten van Wolf-Link en Midna kunnen gebruiken om de steeds sterkere vijanden op elke verdieping te bestrijden. De Wolf-Link-amiibo kan de harten, die de speler in het hoofdspel heeft verdiend, bewaren om ze in de Cave of Shadows te gebruiken. Na het veroveren van de grot onthoudt de Wolf-Link-amiibo hoeveel harten je hebt overgehouden, en kun je wanneer je maar wilt proberen je score te verbeteren.

  Het spel is ook compatibel met vijf andere The Legend of Zelda-amiibo uit de Super Smash Bros. Collection. De amiibo van zowel Link als Toon Link vullen je pijlen aan, terwijl de amiibo van Zelda en Sheik de hartmeter aanvullen. Spelers die wel van een pittige uitdaging houden zitten goed met de amiibo van Ganondorf, want deze zorgt ervoor dat vijandelijke aanvallen twee keer zoveel schade veroorzaken tot de spelsessie is afgelopen. In de onderstaande trailer zie je amiibo in actie in de game:

  Abonneer je op op
  YouTube

  The Legend of Zelda: Twilight Princess HD is bij de release op 4 maart verkrijgbaar als Limited Edition-bundel inclusief de Wolf-Link-amiibo en een audio-cd met een muziekselectie uit de officiële soundtrack van het spel. Fans kunnen de game en de Wolf-Link-amiibo ook apart kopen.

  Zelda-fans die graag buiten de deur gamen, zullen zeker warmlopen voor de New Nintendo 3DS XL Hyrule Edition. Deze goudkleurige console wordt op 24 maart uitgebracht en is aan de voorkant voorzien van een prachtige Hylian Crest-afbeelding. Net als andere New Nintendo 3DS XL-systemen biedt ook dit model betere besturing, grotere processorkracht, amiibo-ondersteuning en toegang tot een schat aan spelervaringen.

  Er zijn maar liefst negen games* uit de dertigjarige geschiedenis van The Legend of Zelda voor de Nintendo 3DS-systemen beschikbaar, van het origineel dat voor de NES verscheen tot The Legend of Zelda: Tri Force Heroes. En met de release van Hyrule Warriors: Legends op 24 maart, komt de tiende er alweer aan.

  Hyrule Warriors: Legends voor de Nintendo 3DS biedt spelers de kans om het explosieve Hyrule Warriors, dat oorspronkelijk voor de Wii U is uitgebracht, op een handheld-systeem te ervaren. Er zijn bovendien nieuwe levels en personages uit de Legend of Zelda-serie toegevoegd. Dit keer bundelen Tetra, Toon Link en de King of Hyrule uit The Legend of Zelda: The Wind Waker HD hun krachten op het strijdveld met de Skull Kid uit The Legend of Zelda: Majora’s Mask 3D. Daarnaast sluit het nieuwe personage Linkle zich aan bij het enorme aantal speelbare personages. Spelers voeren op het slagveld het commando over verschillende personages voor strategische bewegingen, en kunnen in het heetst van de strijd tussen alle personages wisselen wanneer ze maar willen.

  Het spel ondersteunt ook amiibo van personages uit de Legend of Zelda-serie, inclusief de Wolf-Link-amiibo. Door de Wolf-Link-amiibo tegen de NFC-sensor van een New Nintendo 3DS of New Nintendo 3DS XL aan te houden, of door deze te gebruiken op een NFC-lezer/-schrijver voor de Nintendo 2DS, Nintendo 3DS of Nintendo 3DS XL, kunnen spelers sterkere wapens voor Midna vrijspelen. Met andere amiibo van The Legend of Zelda uit de Super Smash Bros. Collection kun je ook sterkere wapens voor hun respectievelijke personages in het spel krijgen.

  Hyrule Warriors: Legends komt beschikbaar als opzichzelfstaande software of onderdeel van een Limited Edition-bundel. Deze bundel bevat naast een fysiek exemplaar van het spel een horloge dat een replica is van Linkle’s kenmerkende kompas.

  Maart wordt een geweldige maand voor fans van de Legend of Zelda-serie, met de release van The Legend of Zelda: Twilight Princess HD voor de Wii U op 4 maart, gevolgd door de release van de New Nintendo 3DS XL Hyrule Edition en Hyrule Warriors: Legends voor de Nintendo 3DS-systemen op 24 maart.

  *De volgende negen games uit de Legend of Zelda-serie zijn momenteel verkrijgbaar in de Nintendo eShop van de Nintendo 3DS:

  Meer informatie:

  Nintendo Nederland op Twitch http://www.twitch.tv/nintendonederland

  Nintendo of Europe op Twitch http://www.twitch.tv/team/nintendo

  Wii U (Nederland) op Facebook https://www.facebook.com/WiiUNederland

  Nintendo 3DS (Nederland) op Facebook https://www.facebook.com/Nintendo3DSNederland

  Nintendo Nederland op YouTube http://www.youtube.com/user/NintendoNederland

  Nintendo of Europe op Twitter https://twitter.com/nintendoeurope

  Nintendo Nederland op Twitter https://twitter.com/nintendonl

  Nintendo of Europe op Instagram https://instagram.com/nintendoeurope