• {{pageTitle}}

  , {{gameSystem}}

  Vanaf: {{regularPrice}}{{lowestPrice}}

 • Callie en Marie staan op 22 juli tegenover elkaar in het allerlaatste Splatfest in Splatoon voor de Wii U


  30-06-2016

  CI_WiiU_Splatoon_LastSplatfest.jpg

  30 juni 2016 – Voor fans van Splatoon voor de Wii U wordt juli een spannende maand met diverse evenementen, waaronder het allerlaatste Splatfest, een liveconcert met gebruik van speciale projectietechnieken op de Japan Expo in Parijs, en de release van vijf nieuwe amiibo, inclusief de Squid Sisters Callie en Marie.

  Tijdens de events die bekendstaan als Splatfests, stemmen spelers op belangrijke zaken, bijvoorbeeld of ze een voorkeur hebben voor honden of katten, en of ananas op een pizza heerlijk of juist walgelijk is. Spelers die hetzelfde antwoord geven, worden teamgenoten die samen tegen de andere partij strijden. Voor het allerlaatste Splatfest moeten Splatoonfans de ultieme vraag beantwoorden, namelijk wie hun favoriete Squid Sister is: Callie of Marie. Vervolgens kan de strijd tegen andere spelers uit Europa en Noord-Amerika losbarsten. Deze strijd duurt van 11:00 uur op vrijdag 22 juli tot 11:00 uur op zondag 24 juli. Daarna worden de wereldwijde resultaten verzameld en wordt de ultieme winnaar aangekondigd. Tijd om tot het uiterste te gaan voor Callie of Marie!

  Om herinneringen aan eerdere Splatfests boven te halen nodigt de Miiverse-community van Art Academy fans uit om tekeningen te plaatsen met als thema Splatfest-herinneringen, gebruikmakend van de software uit de Art Academy-serie. De deadline is woensdag 13 juli en de mooiste meesterwerkjes worden later gepresenteerd op de Facebook-pagina van Splatoon.

  Voordat het allesbeslissende Splatfest plaatsvindt, maken Callie en Marie op 8 juli hun Europese debuut met een liveconcert op de Japan Expo in Parijs. Callie en Marie verschijnen om 13:45 uur op het Karasu-podium als speciale projecties, ondersteund door een liveband. Een paar uur na afloop van het concert kunnen Europese fans het zelf zien en meemaken via de video die dan op Nintendo's YouTube-kanaal verschijnt.

  Vrijdag 8 juli wordt sowieso een bijzondere dag voor Splatoon-fans, want dan komen er ook nieuwe amiibo uit van enkele personages uit de kleurrijke franchise. Callie en Marie krijgen voor het eerst hun eigen amiibo-figuurtjes, die zowel apart verkrijgbaar zijn als in een speciaal dubbelpakket. Daarnaast verschijnen, in beperkte oplage, versies met nieuwe kleuren van het Inkling-meisje, de Inkling-jongen en de Inkling-inktvis. Wanneer de speler de amiibo van Callie of Marie tegen de Wii U GamePad aan houdt, kan hij of zij genieten van een persoonlijk concert op Inkopolis Plaza met keuze uit verschillende songs, waaronder één exclusief solonummer per amiibo.

  Abonneer je op op
  YouTube

  En om deze splat-tastische maand af te sluiten kunnen karaokefans op 28 juli helemaal losgaan met de drie Squid Sisters-songs – City of Colour, Ink Me Up en Calamari Inkantation – die dan worden toegevoegd aan Wii Karaoke U by JOYSOUND.

  Wie de sprong naar de unieke wereld van Splatoon nog niet heeft gemaakt, kan zijn of haar voordeel doen met de komende korting van 25% op de aanschafprijs van de software in de Nintendo eShop. Hier is de game afgeprijsd van € 39,99 naar € 29,99 van 15:00 uur op 7 juli tot 23:59 uur op 21 juli. Om nieuwe spelers te helpen hun eerste Turf War-wedstrijden te winnen heeft Nintendo een serie video's met tips voor Splatoon uitgebracht waarin Tsubasa Sakaguchi, de co-director van de game, spelers de basisbeginselen bijbrengt.

  Het laatste Splatfest, het allereerste Squid Sisters-concert buiten Japan, de nieuwe amiibo van Callie en Marie en heel veel meer, maken juli tot een bijzondere maand voor elke liefhebber van Splatoon, de unieke shooter die exclusief gespeeld kan worden op de Wii U.