• {{pageTitle}}

  , {{gameSystem}}

  Vanaf: {{regularPrice}}{{lowestPrice}}

 • Kies aanstaande vrijdag voor de familie die je opvoedde of je werkelijke moederland in Fire Emblem Fates


  17-05-2016

  Abonneer je op op
  YouTube

  17 mei 2016 – Nadat de serie eerder dit jaar in de VS de beste release ooit beleefde, kunnen strategiefans in Europa zich nu voorbereiden op een moeilijke keuze: strijden voor de familie die ze opvoedde in Fire Emblem Fates: Conquest of voor hun werkelijke moederland in Fire Emblem Fates: Birthright. Deze twee nieuwe delen in de langlopende strategische RPG-serie verschijnen aanstaande vrijdag, exclusief voor de Nintendo 3DS-systemen.

  Hoofdrolspeler Corrin is opgegroeid als lid van de koninklijke familie van Nohr. Zijn leven krijgt een verrassende wending als bekend wordt dat hij eigenlijk is geboren in buurland Hoshido, en als kind is ontvoerd door de kwaadaardige King Garon. Nu er oorlog dreigt tussen de twee landen, moet de speler beslissen of hij zijn thuisland Hoshido verdedigt in Fire Emblem Fates: Birthright, of de kant kiest van de familie waarin Corrin opgroeide en het opnemen tegen Garons troepen in Fire Emblem Fates: Conquest. Het verhaal wordt op 9 juni afgesloten met het downloadbare deel Fire Emblem Fates: Revelation, waarin spelers weigeren een kant te kiezen en de werkelijkheid over de strijd tussen de twee koninkrijken wordt onthuld.

  3DS_FireEmblemFates_05.jpg

  Afhankelijk van de gekozen kant zal het verhaal ingrijpend veranderen, waardoor er verschillende ervaringen ontstaan voor spelers met verschillende voorkeuren en ervaringsniveaus. In Fire Emblem Fates: Birthright kunnen spelers wanneer ze maar willen Challenge Maps spelen voor aanvullende ervaringspunten en geld, waardoor deze versie ideaal is voor beginners of spelers die aan de serie begonnen met Fire Emblem: Awakening. Ondertussen biedt Fire Emblem Fates: Conquest een andere reeks rekruteerbare personages en kent de game geen Challenge Maps, waardoor het moeilijker wordt om personages te ontwikkelen en geld te verdienen. Daardoor is dit een moeilijkere ervaring en met name geschikt voor veteranen die bekend zijn met de oudere games in de Fire Emblem-serie.

  Meer details over de ontwikkeling van deze twee games worden geleverd door de Developer’s Commentary-videos die nu beschikbaar zijn op Nintendo’s YouTube-kanaal en de spelpagina voor Fire Emblem Fates. De derde video, A Tale of Two Families – Revelation, en de Fire Emblem Fates-releasetrailer zijn hier ook te bekijken.

  Vanaf 20 mei wordt er op regelmatige basis downloadbare content uitgebracht in de vorm van nieuwe kaarten. Je kunt elf kaarten en bonuscontent apart kopen, of Map Pack 1 aanschaffen voor € 17,99 en de verschillende kaarten ontvangen op het moment dat ze uitkomen. Map Pack 1 is in verhouding goedkoper dan wanneer je alle kaarten apart aanschaft.


  Fire Emblem Fates krijgt ook een Limited Edition, bestaande uit een Game Card met alle drie de verhaallijnen, een artbook, een dubbelzijdig bedrukte poster en een exclusieve SteelBook®-hoes. Deze Limited Edition geeft spelers de kans om het Revelation-verhaal te spelen voordat het op 9 juni in de Nintendo eShop verschijnt. Op 20 mei verschijnt ook de New Nintendo 3DS XL Fire Emblem Fates Edition*, en een set nieuwe covers voor de New Nintendo 3DS-systemen met afbeeldingen van de strijdende families. Tenslotte ontvangt iedereen die Fire Emblem Fates aanschaft in de Nintendo eShop, gedurende de eerste vier weken na de release, een gratis downloadcode voor het Two Kingdoms-thema.

  Strijd voor de familie die je opvoedde in Fire Emblem Fates: Conquest, strijd voor je werkelijke moederland in Fire Emblem Fates: Birthright, of strijd voor de waarheid in Fire Emblem Fates: Revelation: de keuze is aan jou. Fire Emblem Fates: Birthright en Fire Emblem Fates: Conquest voor de Nintendo 3DS-systemen worden op 20 mei in Europa uitgebracht. Op dezelfde dag verschijnt ook een Limited Edition die spelers Fire Emblem Fates: Revelation laat spelen voordat deze derde versie op 9 juni in de Nintendo eShop verschijnt.

  * Software niet inbegrepen.

  **Als je Fire Emblem Fates voor 23:59 uur op 16 juni 2016 koopt in de Nintendo eShop, dan krijg je als bonus ook het thema Fire Emblem Fates: Two Kingdoms voor je HOME-menu. De downloadcode voor Fire Emblem Fates: Two Kingdoms is na de aankoop te zien op het scherm en op het aankoopbewijs. Je kunt de downloadcode voor het thema gebruiken tot 23:59 uur op 30 juni 2016.

  Meer informatie:

  Nintendo Nederland op Twitch http://www.twitch.tv/nintendonederland

  Nintendo of Europe op Twitch http://www.twitch.tv/team/nintendo

  Nintendo 3DS (Nederland) op Facebook https://www.facebook.com/Nintendo3DSNederland

  Nintendo Nederland op YouTube http://www.youtube.com/user/NintendoNederland

  Nintendo of Europe op Twitter https://twitter.com/nintendoeurope

  Nintendo Nederland op Twitter https://twitter.com/nintendonl

  Nintendo of Europe op Instagram https://instagram.com/nintendoeurope