• {{pageTitle}}

    , {{gameSystem}}

    Vanaf: {{regularPrice}}{{lowestPrice}}

  • Wat voegt de update voor Animal Crossing: New Leaf toe? Je leest het in dit interview met de ontwikkelaars!


    03-11-2016

    De 'Welcome amiibo'-update is nu uit voor Animal Crossing: New Leaf! Deze gratis* software-update voegt allerlei extra functies toe, zoals amiibo-ondersteuning, een gloednieuwe camping waar dieren op bezoek kunnen komen, de amiibo Camera waarmee je kiekjes van je favoriete dieren kunt maken, en een paar nieuwe minigames!

    We maakten een praatje met General Producer Katsuya Eguchi en Animal Crossing-producer Hisashi Nogami om te horen wat zij het leukst vinden aan de update.

    Nintendo of Europe: Bedankt voor jullie komst vandaag. Eerste vraag: wat is jullie favoriete, nieuwe functie in de update voor Animal Crossing: New Leaf?

    Hisashi Nogami: De mogelijkheid om een dier uit te nodigen dat je leuk vindt, door een amiibo te gebruiken. Dat is mijn favoriet. Animal Crossing is een game waarin je niet zelf kiest wie er in je dorp komt wonen, maar met deze nieuwe functie kun je een amiibo-kaart gebruiken om een bepaald personage uit te nodigen. De amiibo kan iets laten gebeuren in de game en dit is het soort ervaring waarvan ik echt hoop dat mensen hem uitproberen.

    Katsuya Eguchi: Het is niet de belangrijkste toevoeging, maar er zijn nieuwe minigames(1), waaronder Animal Crossing Puzzle League. Vroeger was er een puzzelgame die Puzzle League(2) heette, en nu kun je puzzelen met Animal Crossing-personages. Toen Puzzle League net was uitgebracht, speelde ik het de hele tijd. We speelden toen samen! We besloten daarom om de game toe te voegen aan Animal Crossing en we vonden het een goede combinatie. Puzzle League is een puzzel-actiegame die goed in elkaar zit. Veel mensen hebben nog geen kans gehad om te spelen en we zouden het leuk vinden als zij het zouden proberen.

    1. Minigames: in Animal Crossing: New Leaf - Welcome amiibo kun je twee minigames spelen als je bepaalde in-game items hebt. Met de in-game Wii U kun je Desert Island Escape spelen en de New Nintendo 3DS of New Nintendo 3DS XL bieden toegang tot Animal Crossing Puzzle League.

    2. Puzzle League: een puzzelserie van Nintendo die al geruime tijd bestaat. Puzzle League was voor het eerst te zien in Europa in november 1996 op het Super Nintendo Entertainment System, onder de naam Tetris Attack.

    HN: Zo kun je het dorp even links laten liggen en jezelf helemaal onderdompelen in de minigames!

    NoE: Dus het uitnodigen van je favoriete dieren en de minigames vinden jullie het leukst. Wat vinden jullie nog meer de moeite waard?

    HN: Er zijn een paar personages die niet te zien waren in Animal Crossing: New Leaf, maar wel in eerdere games in de serie. Met de nieuwe Animal Crossing-amiibo-kaarten kun je de personages met wie je in de eerdere games een sterke band had, opnieuw ontmoeten.

    CI_3DS_AnimalCrossingNewLeaf_CardSet.jpg

    NoE: Als je een amiibo-kaart uit deze nieuwe serie gebruikt, dan verschijnt er een dier in een camper. Heeft iemand van jullie een camper?

    KE: Nee, ik zou er graag een willen hebben, maar een camper is niet erg praktisch in Japan! (lacht)

    NoE: Waarom hebben jullie voor campers gekozen?

    HN: Alle dieren wonen in een huis en ieder dier beschikt over unieke meubels. Personages staan daarom niet op zichzelf, maar ze horen bij een bepaalde kamer. We wilden die band tussen het personage en de kamer benadrukken en daarom besloten we om campers te gebruiken.

    CI_3DS_AnimalCrossingNewLeaf_SplatoonExamples_MS8.jpg

    NoE: Er zijn ook crossovers met andere series. Wat is jullie favoriet?

    HN: Splatoon. (lacht) Sorry, maar ik kies Splatoon.

    CI_3DS_AnimalCrossingNewLeaf_HelloKitty.jpg

    NoE: Niet de samenwerking met Sanrio?

    KE: Je bedoelt de Sanrio-personages?

    HN: (lacht) Voor Animal Crossing-fans en Sanrio-fans is deze samenwerking volgens mij erg goed.

    NoE: Bedankt voor jullie tijd. We hopen jullie binnenkort opnieuw te spreken.

    De software-update Animal Crossing: New Leaf - Welcome amiibo kun je nu gratis* downloaden. Kijk ook eens naar onze lijst met dingen die je beslist moet uitproberen nadat je de update hebt uitgevoerd, of ga naar de officiële website voor Animal Crossing: New Leaf.

    Binnenkort vertellen Katsuya Eguchi en Hisashi Nogami meer over Animal Crossing.

    *Hiervoor heb je een draadloze internetverbinding nodig. Ook moet je een Nintendo Network ID koppelen en akkoord gaan met de Nintendo Network-overeenkomst en het privacybeleid.