• {{pageTitle}}

  , {{gameSystem}}

  Vanaf: {{regularPrice}}{{lowestPrice}}

 • Maak kennis met Starter Pokémon uit eerdere avonturen


  02-09-2016

  SQ_Pokemon.jpg

  Iedere Pokémon Trainer die het klappen van de zweep kent, zal je vertellen dat er niks moeilijker is dan te beslissen met welke Pokémon je een avontuur wilt beginnen. Dat is begrijpelijk. Je maakt immers voor het eerst kennis met je eigen Pokémon!

  Zodra Pokémon Sun en Pokémon Moon op 23 november uitkomen voor de verschillende Nintendo 3DS-systemen, staan alle Trainers opnieuw voor een lastige keuze. Wordt het Rowlet, Litten of Popplio? Voor wie de knoop nog niet heeft doorgehakt, zetten we de eerdere Pokémon-games en Starter Pokémon op een rijtje.

  Wat zijn Starter Pokémon?

  Aan het begin van ieder avontuur krijg je drie Pokémon te zien waarvan je er eentje kunt kiezen die je zal vergezellen. Meestal heb je de keuze uit een Grass, een Fire en een Water Pokémon.

  Sommige Trainers maken een zorgvuldige afweging door te kijken naar het type, de vaardigheden en de kracht van de verschillende Pokémon. Andere weten instinctief welke Pokémon hun favoriete reisgenoot is.

  De Starter Pokémon uit Pokémon Red Version en Pokémon Blue Version

  CI_PokemonStartersFeatureNews_Bulbasaur.jpg

  Bulbasaur – Grass/Poison – Bulbasaur ligt vaak te slapen in de zon. Deze Pokémon hebben zaden op hun rug die langzaam groter worden door zonnestralen te absorberen.

  CI_PokemonStartersFeatureNews_Charmander.jpg

  Charmander – Fire – De vlam aan het uiteinde van zijn staart geeft aan hoe Charmander zich voelt. Als de vlam zachtjes flakkert, heeft Charmander het naar zijn zin. Als deze Pokémon boos wordt, zal de vlam echter oplaaien.

  CI_PokemonStartersFeatureNews_Squirtle.jpg

  Squirtle – Water – Squirtle gebruikt zijn schild niet alleen om zichzelf te beschermen. Dankzij de ronde vorm van het schild en de groeven die erin zitten, wordt de waterweerstand verkleind en kan deze Pokémon razendsnel zwemmen.

  Met deze Pokémon kon je je avontuur beginnen in Pokémon FireRed, Pokémon LeafGreen en Pokémon GO.

  De Starter Pokémon uit Pokémon Yellow Version: Special Pikachu Edition

  In tegenstelling tot andere games in de Pokémon-serie konden spelers in Pokémon Yellow Version: Special Pikachu Edition maar uit één Starter Pokémon kiezen: Pikachu. Pikachu wijkt in deze game niet van je zijde.

  CI_PokemonStartersFeatureNews_Pikachu.jpg

  Pikachu – Electric – Deze Pokémon kan elektriciteit opslaan in zijn wangen. De elektriciteit wordt aangevuld wanneer Pikachu ligt te slapen.

  CI_PokemonStartersFeatureNews_Chikorita.jpg

  Chikorita – Grass – In de strijd zwaait Chikorita zijn blad heen en weer om tegenstanders op afstand te houden. Deze Pokémon verspreidt echter ook een zoete geur, waardoor vechtende Pokémon tot rust komen en er een vriendelijke sfeer ontstaat.

  CI_PokemonStartersFeatureNews_Cyndaquil.jpg

  Cyndaquil – Fire – Cyndaquil beschermt zichzelf met de vlammen op zijn rug. De vlammen worden groter als deze Pokémon zich bedreigd voelt. Als hij moe is, doven de vlammetjes echter bijna uit.

  CI_PokemonStartersFeatureNews_Totodile.jpg

  Totodile – Water – Ondanks zijn kleine lichaam beschikt Totodile over ijzersterke kaken. Hoewel Totodile zich er zelf niet altijd van bewust is, kan hij met één beet ernstige verwondingen veroorzaken.

  Deze Pokémon verschenen ook als Starter Pokémon in Pokémon HeartGold en Pokémon SoulSilver.

  De Starter Pokémon uit Pokémon Ruby Version, Pokémon Sapphire Version en Pokémon Emerald Version

  CI_PokemonStartersFeatureNews_Treecko.jpg

  Treecko – Grass – Treecko heeft kleine haakjes op zijn voetzolen waarmee hij tegen muren op kan klauteren. Deze Pokémon schakelt vijanden uit door ze met zijn dikke staart te slaan.

  CI_PokemonStartersFeatureNews_Torchic.jpg

  Torchic – Fire – Torchic volgt zijn Trainer op de voet, zij het met wankele stappen. Deze Pokémon produceert vlammen van wel 1000 graden Celcius, waaronder vuurballen die tegenstanders verschroeien.

  CI_PokemonStartersFeatureNews_Mudkip.jpg

  Mudkip – Water – De vin op het hoofd van Mudkip is eigenlijk een soort radar. Met zijn vin kan deze Pokémon bewegingen in het water en in de lucht waarnemen. Zo weet Mudkip wat er om hem heen gebeurt.

  Deze Pokémon verschenen ook als Starter Pokémon in Pokémon Omega Ruby en Pokémon Alpha Sapphire.

  De Starter Pokémon uit Pokémon Diamond Version, Pokémon Pearl Version en Pokémon Platinum Version

  CI_PokemonStartersFeatureNews_Turtwig.jpg

  Turtwig – Grass – Door het zonlicht vind er in Turtwigs lichaam fotosyntese plaats. Het schild op zijn rug is eigenlijk hard geworden aarde.

  CI_PokemonStartersFeatureNews_Chimchar.jpg

  Chimchar – Fire – Zijn vurige achterkant blijft branden door gas dat in zijn buik wordt geproduceerd. Zelfs als het regent, blijft het vuur branden.

  CI_PokemonStartersFeatureNews_Piplup.jpg

  Piplup – Water – Deze Pokémon gaat het liefst zijn eigen gang. Piplup luistert niet naar Trainers, waardoor het moeilijk is om een band met deze Pokémon op te bouwen.

  De Starter Pokémon uit Pokémon Black Version en Pokémon White Version

  CI_PokemonStartersFeatureNews_Snivy.jpg

  Snivy – Grass – De bewegingen van deze Pokémon worden sneller als hij wordt blootgesteld aan zonlicht. Snivy is handiger met zijn plantaardige uitsteeksels dan met zijn handen.

  CI_PokemonStartersFeatureNews_Tepig.jpg

  Tepig – Fire – Deze Pokémon kan aanvallen van vijanden ontwijken terwijl hij vuurballen uit zijn neus schiet. Hij roostert bessen voordat hij ze opeet.

  CI_PokemonStartersFeatureNews_Oshawott.jpg

  Oshawott – Water – De schelp op zijn buik gebruikt hij niet alleen om te vechten, maar ook om harde bessen mee te kraken.

  Deze Pokémon verschenen ook als Starter Pokémon in Pokémon Black Version 2 en Pokémon White Version 2.

  De Starter Pokémon uit Pokémon X en Pokémon Y

  CI_PokemonStartersFeatureNews_Chespin.jpg

  Chespin – Grass – De kieuwen op zijn hoofd zijn meestal zacht, maar wanneer hij ze aanspant, worden de punten zo hard en scherp dat hij er steen mee kan doorboren.

  CI_PokemonStartersFeatureNews_Fennekin.jpg

  Fennekin – Fire – Fennekin krijgt energie door twijgjes te eten. Uit zijn oren komt gloeiend hete lucht.

  CI_PokemonStartersFeatureNews_Froakie.jpg

  Froakie – Water – Froakie produceert luchtbellen waarmee hij schade op kan vangen als hij wordt aangevallen.

  De Starter Pokémon uit Pokémon Sun en Pokémon Moon

  CI_PokemonStartersFeatureNews_Rowlet.jpg

  Rowlet – Grass/Flying – Rowlet kan aanvallen zonder geluid te maken! Hij vliegt in stilte door de lucht en nadert tegenstanders onopgemerkt. Vervolgens haalt hij uit met krachtige schoppen. Hij kan ook aanvallen vanaf een afstand uitvoeren met de vlijmscherpe bladeren die hij in zijn veren draagt.

  CI_PokemonStartersFeatureNews_Litten.jpg

  Litten – Fire – Littens vacht zit vol olie en is extreem ontvlambaar. Hij maakt zichzelf voortdurend schoon door zijn vacht te likken en maakt ballen van losse haren. Die haarballen steekt hij vervolgens in brand om er vijanden mee aan te vallen. Als Litten in de rui is, verbrandt hij al zijn haren in één keer.

  CI_PokemonStartersFeatureNews_Popplio.jpg

  Popplio – Water – Popplio kan in het water een snelheid van wel 40 km per uur bereiken. Op het land beweegt deze Pokémon zich een stuk langzamer. Op het droge kan Popplio echter acrobatische stunts uithalen met behulp van zijn ballonnen.

  Pokémon Sun en Pokémon Moon worden uitgebracht op 23 november. Weet jij al met welke Pokémon je je reis in de regio Alola begint? Je kiest toch zeker wel voor Litten, hè? Maar hoe zit het met Rowlet? Dat is immers een Grass én een Flying Pokémon! Of wordt het toch Popplio? Keuzes, keuzes...

  Pokémon Sun en Pokémon Moon worden op 23 november uitgebracht in Europa, exclusief voor de verschillende Nintendo 3DS-systemen. Ga voor meer informatie naar Pokemon.nl/SunMoon.