• {{pageTitle}}

  , {{gameSystem}}

  Vanaf: {{regularPrice}}{{lowestPrice}}

 • Nintendo Direct boordevol Nintendo 3DS-nieuws


  01-09-2016

  Nintendo Direct boordevol Nintendo 3DS-nieuws

  1 september 2016 – Nintendo heeft vandaag een berg informatie gepresenteerd over huidige en nieuwe games voor de verschillende Nintendo 3DS-systemen. In een Nintendo Direct heeft Nintendo meer dan tien games voor de handheld-systemen besproken, waaronder een update voor StreetPass Mii-park die vandaag wordt uitgebracht. De hoogtepunten omvatten onder meer een handheld-versie van Super Mario Maker die dit jaar wordt uitgebracht, Pikmin- en Yoshi’s Woolly World-games die voor 2017 op stapel staan, en de game Mario Sports Superstars die eveneens uitkomt in 2017. Nintendo heeft ook nieuwe amiibo-figuurtjes laten zien voor Yoshi’s Woolly World en The Legend of Zelda, evenals een nieuwe reeks amiibo-kaarten voor Animal Crossing-fans.

  Je kunt de volledige Nintendo Direct en een aantal nieuwe trailers bekijken op http://www.nintendo.nl/nintendodirect of op het YouTube-kanaal van Nintendo Nederland. Hier is een overzicht van de nieuwe informatie die vandaag is aangekondigd:

  • Pikmin for Nintendo 3DS (voorlopige titel): Er komt een nieuwe side-scrolling Pikmin-game uit voor de Nintendo 3DS. De Pikmin volgen Olimar op de voet en spelers kunnen de wezentjes weggooien met het touchscreen. Dit spel is opgezet als een actiegame waarin spelers snel moeten nadenken en handelen, en alle Pikmin moeten gebruiken om hindernissen te overwinnen. De release is gepland voor 2017. In de tussentijd vind je NEW PLAY CONTROL! Pikmin in de Nintendo eShop op de Wii U.
  • The Legend of Zelda: Fans krijgen dit jaar uitgebreid de kans om te vieren dat de serie dertig jaar bestaat. De volgende producten zijn in aantocht:

  • De originele game staat op het Nintendo Classic Mini: Nintendo Entertainment System dat op 11 november wordt uitgebracht. Satoru Shibata, de directeur van Nintendo of Europe, deelde een paar persoonlijke herinneringen aan de oorspronkelijke Japanse release van The Legend of Zelda en hij heeft een nieuwe Nintendo Classic Mini: Nintendo Entertainment System-trailer gepresenteerd.

  Abonneer je op op
  YouTube

  • Mario Sports Superstars: Deze game bevat vijf verschillende sporten en wordt in de lente uitgebracht. In het spel vind je varianten van honkbal, tennis, golf, paardrijden en voetbal met alles erop en eraan. Er zijn singleplayertoernooien voor iedere sport, evenals lokale en online multiplayerstanden.
  • Super Mario Maker for Nintendo 3DS: Nintendo 3DS-bezitters krijgen toegang tot een vrijwel onbeperkt aantal Super Mario-levels. Spelers kunnen ook levels maken met bijna alle tools die ook beschikbaar zijn in de Wii U-versie van de game, en de kneepjes van het vak leren in interactieve lessen. De Nintendo 3DS-versie beschikt over een unieke functie waarmee vrienden samen levels kunnen ontwerpen. Spelers kunnen levels die nog niet zijn voltooid, immers delen met iemand anders die de game heeft. Levels kunnen weliswaar niet online worden gedeeld, maar spelers kunnen wel verbinding maken met het internet om bepaalde levels uit de Wii U-versie te downloaden en te spelen. Daarnaast bevat de game 100 levels die door Nintendo zijn ontworpen en die zijn voorzien van nieuwe uitdagingen, waarbij je bijvoorbeeld alle munten moet verzamelen of alle vijanden moet verslaan. De game wordt uitgebracht op 2 december.
  • Poochy & Yoshi’s Woolly World: Deze kleurrijke Wii U-game wordt uitgebracht voor de Nintendo 3DS. De nieuwe versie bevat enkele nieuwe functies, evenals alle levels die ook in de originele versie zitten. Er zijn een paar nieuwe levels toegevoegd voor Yoshi’s metgezel Poochy. Daarin moeten spelers Poochy op tijd laten springen om kralen en Poochy Pups te verzamelen. Poochy Pups zijn behulpzame, kleine viervoeters die op verdachte plekken heen en weer springen, zodat je als speler weet dat er verborgen geheimen of schatten te vinden zijn. Nintendo en de Japanse animatiestudio Dwarf werken samen aan 30 korte stop-motionfilms waarin Yoshi en Poochy de hoofdrol spelen. Die filmpjes zullen ook te vinden zijn in de Nintendo 3DS-versie van de game. Op 3 februari 2017, de dag waarop de game uitkomt, wordt er ook een wollen amiibo-figuurtje van Poochy uitgebracht. Vanaf die datum is er ook een speciale bundel verkrijgbaar met daarin de game en de Poochy-amiibo.

  • StreetPass Mii-park: Een nieuwe update voegt het zogenaamde snelspeelpark toe, waardoor de gameplay soepeler wordt. Spelers die StreetPass Mii-park Premium hebben, kunnen de nieuwe wachtrijfunctie gebruiken om tot wel 100 Mii-personages te verzamelen via StreetPass, in plaats van de gebruikelijke tien. Er komen ook vijf nieuwe, razendsnelle StreetPass-games uit die € 2,99 per stuk kosten: Baanbrekers, Koerskoorts, Kookkunsten, Schatjagers en Ninjavlucht. Iedereen die de update voor StreetPass Mii-park downloadt, krijgt Baanbrekers of Koerskoorts gratis. De andere vier nieuwe games worden aangeboden met korting in een speciale bundel voor € 8,99. De nieuwe functies en games voor StreetPass Mii-park zijn vlak na deze Nintendo Direct verkrijgbaar. Wie wil zien hoe de games in elkaar zitten, kan ze bekijken in een nieuwe StreetPass Mii-park-trailer hieronder.

  Abonneer je op op
  YouTube

  • Ever Oasis: Deze game is gemaakt door Koichi Ishii van Grezzo en de personages zijn ontworpen door de tekenaar Yoshinori Shizuma. Ever Oasis speelt zich af in een uitgestrekte woestijn met in het midden een oase. De oase wordt bezocht door reizigers met diverse wensen. Spelers moeten de woestijn in trekken en kerkers ontdekken, waarbij ze hulp krijgen van bondgenoten met allerlei wapens en vaardigheden. Voorwerpen die je in de woestijn vindt, kun je gebruiken om wapens en gereedschap te maken of je kunt ze aan reizigers geven die ze nodig hebben. De release van de games is gepland voor 2017.

  H2x1_3DS_EverOasis_Alt01.jpg

  • Rhythm Paradise Megamix: Fans kunnen kiezen tussen de Europese of de Japanse soundtrack in de vele ritmegames die zijn opgenomen in deze game, die op 21 oktober uitkomt in de winkels en de Nintendo eShop. Zowel ervaren fans als beginnelingen kunnen een voorproefje krijgen in de gratis* demo die nu te vinden is in de Nintendo eShop.

  SI_3DS_RhythmParadiseMegamix.jpg

  • TANK TROOPERS: In deze game kunnen spelers hun tank aanpassen door bemanningsleden met speciale eigenschappen te rekruteren. Op die manier kun je vijanden bevriezen, tegenstanders het zicht ontnemen met verfballen of vijandelijke tanks uitschakelen met elektrische schokken. De game beschikt over een multiplayerstand voor zes spelers en over Download Play. TANK TROOPERS komt in 2017 uit in de Nintendo eShop.
  • Hyrule Warriors: Legends: Het derde DLC-pakket, het Phantom Hourglass & Spirit Tracks Pack, is vanaf vandaag verkrijgbaar in het menu 'Extras' in de game.** Dit pakket bevat het nieuwe personage Toon Zelda, evenals de Sand Wand: een nieuw wapen voor Toon Link. In het pakket zitten ook een nieuwe kaart voor de Adventure Mode en vijftien nieuwe My Fairy-accessoires. Bekijk voor meer informatie de nieuwe Hyrule Warriors: Legends – Phantom Hourglass & Spirit Tracks Pack-trailer hieronder.

  Abonneer je op op
  YouTube

  • Animal Crossing: New Leaf: Deze herfst komt er een nieuwe, gratis update uit voor de uiterst succesvolle game uit 2013, die het mogelijk maakt om de amiibo uit de Animal Crossing-serie te gebruiken, evenals bepaalde figuurtjes uit andere series. Op 11 november worden er ook 50 nieuwe Animal Crossing-amiibo-kaarten uitgebracht. Op de nieuwe kaarten staan dorpsbewoners die tot nu toe niet in de game te zien waren. Fans die de game nog niet hebben, kunnen vanaf 25 november de versie Animal Crossing: New Leaf Welcome amiibo kopen. Die versie bevat alle content van de update en een amiibo-kaart. Later deze herfst wordt er meer informatie gegeven in een korte Animal Crossing Direct.
  • Pokémon Sun en Pokémon Moon: Sommige Pokémon die je tegenkomt in de regio Alola, zoals de Alolan Rattata, hebben zich aan de omgeving aangepast door een ander uiterlijk aan te nemen. In de games kun je ook zogenaamde Z-Moves gebruiken: bijzonder krachtige aanvallen waarbij een Pokémon en een Trainer al hun krachten bundelen. Het soort Z-Move dat een Pokémon kan gebruiken, hangt af van het Z-Crystal dat de speler aan de Pokémon geeft.

   Alle spelers die een van de games na de release op 23 november kopen en hun Nintendo 3DS vóór 11 januari 2017 verbinden met het internet***, krijgen de Pokémon Munchlax en een Snorlium Z waarmee ze de speciale Z-Move Pulverizing Pancake kunnen gebruiken. Ga voor meer informatie naar http://www.pokemon-sunmoon.com/nl-nl/

  • Nintendo heeft ook aangekondigd dat de New Nintendo 3DS XL Solgaleo and Lunala Limited Edition**** op 18 november wordt uitgebracht. Op 23 november komt er ook een speciale uitvoering van de Nintendo 2DS uit, waar Pokémon Sun of Pokémon Moon al op is geïnstalleerd.

  • Picross 3D: Round 2: In deze nieuwe versie van de populaire puzzelgame kun je blokken in twee verschillende kleuren schilderen om nóg complexere voorwerpen te onthullen. Door de nummers te volgen kunnen spelers in meer dan 300 puzzels op zoek gaan naar verborgen voorwerpen. Met compatibele amiibo-figuurtjes kun je verborgen Nintendo-personages vinden. Picross 3D: Round 2 is vanaf 2 december verkrijgbaar in de winkels en in de Nintendo eShop. Het originele Picross 3D, dat eerder is uitgebracht voor de Nintendo DS, kun je binnenkort downloaden in de Nintendo eShop op de Wii U.
  • Mario Party: Star Rush: Wachten hoeft niet meer, want iedereen is tegelijk aan de beurt. In de spelstand Toad-toernooi kunnen spelers zich vrij verplaatsen over een open spelbord. Wie de eindbaas als eerste bereikt, moet een minigame boordevol actie spelen, waar ook de andere spelers zich gaandeweg in kunnen mengen. Alle spelers spelen als een Toad, maar onderweg kunnen ze de hulp inroepen van partners uit het Paddenstoelenrijk. De game is voorzien van zeven spelstanden, waaronder de razendsnelle minigamemarathon Muntenrace en Mario-oversteek, waarbij spelers drie pionnen naar de andere kant van het spelbord moeten loodsen. In de game kun je ook de amiibo-figuurtjes uit de Super Mario-serie gebruiken. Nintendo heeft bovendien de gratis software Mario Party: Star Rush – Party Guest aangekondigd, waarmee maximaal vier spelers onbeperkt gebruik kunnen maken van de diverse multiplayerstanden. Daarbij hoeft slechts één speler de volledige versie van de game te hebben.***** Mario Party: Star Rush en de Party Guest-software komen op 7 oktober uit in Europa, samen met amiibo-figuurtjes van Boo, Donkey Kong, Rosalina en Wario. Op 4 november worden daar amiibo van Waluigi, Diddy Kong en Daisy aan toegevoegd.

  CI_3DS_MarioPartyStarRush_amiibo.jpg

  • DRAGON QUEST VII: Fragments of the Forgotten Past: Deze klassieker is volledig bewerkt voor de verschillende Nintendo 3DS-systemen, waardoor spelers vele uren kunnen doorbrengen met nieuwe content. Met de StreetPass-functie kunnen spelers Traveller’s Tablets uitwisselen om toegang te krijgen tot speciale kerkers en items. Online* worden er geleidelijk nieuwe klasses, nieuwe monsters en nieuwe kerkers toegevoegd. Wie de game in de Nintendo eShop koopt, krijgt ook een gratis thema voor het HOME-menu. DRAGON QUEST VII: Fragments of the Forgotten Past wordt op 16 september exclusief voor de Nintendo 3DS uitgebracht. Nintendo heeft ook bevestigd dat DRAGON QUEST VIII: Journey of the Cursed King begin 2017 uitkomt in Europa.
  • Games van onafhankelijke ontwikkelaars: De beroemde advocaat Phoenix Wright is terug in Phoenix Wright: Ace Attorney – Spirit of Justice, dat op 8 september uitkomt in de Nintendo eShop. Op 30 september sprint Sonic Boom: Fire & Ice naar winkels in heel Europa. In de winter worden er twee avonturen uitgebracht die RPG-fans zullen doen watertanden: Shin Megami Tensei IV: Apocalypse van ATLUS en 7th Dragon III Code: VFD van SEGA.
  • Indiegames in de Nintendo eShop: In september wordt er iedere week een nieuwe Nindie-game uitgebracht in de Nintendo eShop, waarbij je in de eerste week na de release 10% korting krijgt. Hier zie je de games en de releasedata:

  *Hiervoor heb je een draadloze internetverbinding nodig. Ook moet je akkoord gaan met de netwerkvoorwaarden en het privacybeleid.

  **Hiervoor heb je een software-update nodig.

  ***Hiervoor heb je een draadloze internetverbinding nodig. Ook moet je akkoord gaan met de netwerkvoorwaarden en het privacybeleid. Spelers moeten tussen hun systeem tussen de release en 11 januari 2017 met het internet verbinden.

  ****Software niet inbegrepen.

  *****Iedere speler heeft een Nintendo 3DS-systeem nodig.

  Meer informatie:

  Nintendo Nederland op Twitch http://www.twitch.tv/nintendonederland

  Nintendo of Europe op Twitch http://www.twitch.tv/team/nintendo

  Wii U (Nederland) op Facebook https://www.facebook.com/WiiUNederland

  Nintendo 3DS (Nederland) op Facebook https://www.facebook.com/nintendo3dsNederland

  Super Smash Bros. op Facebook: https://www.facebook.com/SmashBrosNL

  Splatoon op Facebook: https://www.facebook.com/SplatoonNL

  The Legend of Zelda op Facebook: https://www.facebook.com/LegendofZeldaNL

  Super Mario op Facebook: https://www.facebook.com/SuperMarioNL

  Nintendo Nederland op YouTube http://www.youtube.com/user/NintendoNederland

  Nintendo of Europe op Twitter https://twitter.com/nintendoeurope

  Nintendo Nederland op Twitter https://twitter.com/nintendonl

  Isabelle uit Animal Crossing op Twitter https://twitter.com/AC_Isabelle_nl

  Nintendo of Europe op Instagram https://instagram.com/nintendoeurope

  Als je een van de vorige Nintendo Direct-uitzendingen hebt gemist, kun je terecht op onze Nintendo Direct-archiefpagina. Hier kun je op elk gewenst moment eerdere presentaties bekijken!