Treehouse Live betreedt het slagveld in Fire Emblem Warriors


17-07-2017

Helden uit alle hoeken van het Fire Emblem-universum komen tegenover elkaar te staan in Fire Emblem Warriors, dat deze herfst wordt uitgebracht voor de Nintendo Switch en New Nintendo 3DS. Tijdens E3 2017 liet Nintendo Treehouse Live de Nintendo Switch-versie van de game zien. Je kunt het volledige filmpje hieronder bekijken.

Abonneer je op op
YouTube

Fire Emblem Warriors is een avontuurlijke actiegame die zich afspeelt in een compleet nieuw koninkrijk. Het verhaal bevat helden uit verschillende games in de befaamde Fire Emblem-reeks, zoals Xander uit Fire Emblem Fates en Chrom uit Fire Emblem: Awakening.

De gameplay die tijdens Treehouse Live werd getoond liet vooral zwaardvechters in actie zien, maar in de uiteindelijke game zijn verschillende wapentypes beschikbaar. Elk wapentype heeft zijn eigen voor- en nadelen.

De driehoeksverhouding tussen de wapens is een bekend onderdeel van de Fire Emblem-games, en maakt ook deel uit van het gevechtssysteem in Fire Emblem Warriors. De doeltreffendheid van je wapen wordt aangegeven met een pijl boven de vijand. Denk dus goed na wanneer je beslist welke held het opneemt tegen welke vijanden.

Ook kun je de kaart gebruiken om orders te geven aan je leger, zodat je de situatie altijd in de hand hebt. Bovendien kun je makkelijk schakelen tussen de verschillende helden op het slagveld, zodat je hulp kunt bieden waar dat het hardst nodig is!

Iedereen die weleens een Fire Emblem-game heeft gespeeld, is waarschijnlijk bekend met het supportsysteem waarbij twee vechters elkaar kunnen bijstaan in een gevecht. Deze functie is ook aanwezig in Fire Emblem Warriors: je kunt de handen ineenslaan met andere helden en vernietigende combo's en speciale aanvallen uitvoeren!

Het Treehouse-team liet ook de Colosseum-stand zien, waarin de nadruk ligt op gevechten van één tegen één en je een bepaald aantal helden moet verslaan om een level te voltooien. Uiteraard zijn er in deze spelstand ook genoeg hordes vijanden om uit te roeien!

CI_NSwitch_FireEmblemWarriors_Amiibo.jpg

Aan het eind van de presentatie werden twee nieuwe amiibo gepresenteerd die compatibel zullen zijn met Fire Emblem Warriors. Sterker nog, alle Fire Emblem-amiibo zullen compatibel zijn met de game. Binnenkort hebben we meer informatie over wat ze precies doen. We houden je op de hoogte!

Fire Emblem Warriors komt naar de Nintendo Switch en Nintendo 3DS in de herfst van 2017. Ontdek meer over de game op de Fire Emblem Warriors-spelpagina en kom meer te weten over de Fire Emblem-reeks op onze Fire Emblem-site.