• {{pageTitle}}

    , {{gameSystem}}

    Vanaf: {{regularPrice}}{{lowestPrice}}

  • Samenvatting dag 1: Nintendo kondigt op de E3 nieuwe games voor de Nintendo Switch en de Nintendo 3DS aan!


    14-06-2017

    14 juni 2017 – Op de E3 in Los Angeles heeft Nintendo onder andere een remake aangekondigd van een klassieke Mario & Luigi-game. Ook werd het winnende team gekroond van de 2017 Splatoon 2 World Inkling Invitational.

    SQ_3DS_MarioAndLuigiSuperstarSagaPlusBowsersMinions_nlNL.jpg

    Na een show vol nieuwe aankondigingen werd tijdens Nintendo Treehouse: Live at E3 gameplay vol diepgang getoond van diverse games voor zowel de Nintendo Switch als de verschillende Nintendo 3DS-systemen. Tijdens de uitzending maakte Nintendo bekend dat er een nieuwe versie van de eerste game in de Mario & Luigi-serie in ontwikkeling is voor de verschillende Nintendo 3DS-systemen. Mario & Luigi: Superstar Saga + Bowsers onderdanen levert alle geweldige gameplay en dialogen van het origineel voor de Game Boy Advance, evenals makkelijke stand voor jongere of onervaren spelers.

    De game bevat een aanvullend verhaalperspectief genaamd Minion Quest: The Search for Bowser, waarin het verhaal wordt verteld vanuit het perspectief van Bowsers onderdanen, geleid door Captain Goomba. Daarnaast heeft Nintendo twee nieuwe amiibo-figuurtjes aangekondigd: Goomba en Koopa Troopa. De nieuwe amiibo en de reeds verschenen amiibo van Boo zijn compatibel met de game. De amiibo en de game zijn apart verkrijgbaar vanaf 6 oktober.

    Nintendo eindigde de dag met een spetterende, internationaal getinte competitie. Deelnemers uit diverse continenten streden om de wereldtitel in de 2017 Splatoon 2 World Inkling Invitational. Na een zinderende finale werd het Amerikaanse team Deadbeat gehuldigd als nieuwe wereldkampioen. Het team won van de Japanse kampioenen Dynameu met een overtuigende eindstand van 4 – 1. Het Europese team Rising Moon werd eerder in de eliminatieronde al uitgeschakeld.

    De teams van vier streden tijdens de finaleronde in de spelstand Profgevecht. Uiteindelijk zegevierde het Amerikaanse Deadbeat, wiens naam in een speciale Splatoon 2-trofee werd gegraveerd.

    In de video hieronder zie je beelden van de 2017 Splatoon 2 World Inkling Invitational:

    Abonneer je op op
    YouTube

    Voorbeelden van andere exclusieve content die gisteren tijdens Nintendo Treehouse: Live at E3 werd onthuld zijn:

    SQ_NSwitch_FireEmblemWarriors.jpg

    Fire Emblem Warriors: in de Colosseum-stand laten de helden uit Fire Emblem hun spectaculaire moves zien in diverse scenario’s. In een van de scenario's bestormt Xander, de kroonprins van Nohr, te paard Hoshido Castle, waar hij zich een weg moet banen langs verschillende Fire Emblem-helden, zoals Corrin, Marth en Chrom, tot de ultieme confrontatie met Ryoma. Twee nieuwe amiibo-figuurtjes die onlangs zijn aangekondigd, Chrom en Tiki, zijn compatibel met de game. Deze amiibo zijn apart verkrijgbaar.

    SQ_NSwitch_SuperMarioOdyssey.jpg

    Super Mario Odyssey: leden van Nintendo Treehouse toonden live gameplay van een exclusief gebied dat niet beschikbaar is in de demo op de beursvloer. Ze onthulden nieuwe spelmogelijkheden, nieuwe doelwitten om in te veranderen, en nieuwe manieren om de omgeving in je voordeel te gebruiken. Dit weelderige, houten koninkrijk bevatte enkele van de vele verrassingen die spelers wachten wanneer Super Mario Odyssey op 27 oktober wordt uitgebracht voor de Nintendo Switch.

    SQ_3DS_MetroidSamusReturns.jpg

    Metroid: Samus Returns: gisterenavond kondigde Nintendo een nieuwe Metroid-game aan voor de verschillende Nintendo 3DS-systemen. Metroid: Samus Returns is een moderne hervertelling van het Game Boy-avontuur Metroid II: Return of Samus uit 1992. Leden van Nintendo Treehouse kondigden ook twee nieuwe amiibo-figuurtjes aan — Samus Aran en Metroid — die apart verkrijgbaar zullen zijn. Deze game is ook compatibel met de amiibo van Zero Suit Samus en Samus uit de Super Smash Bros.-serie. Hierover wordt later meer bekendgemaakt.

    Zolang de voorraad strekt, kunnen fans een speciale uitvoering van de game aanschaffen die bestaat uit een Game Card-versie van de game, een downloadcode voor de originele Game Boy-game Metroid II: Return of Samus om te gebruiken in de Nintendo eShop, een SteelBook®, een soundtrack-cd met 25 nummers uit de hele Metroid-serie, een goudkleurige S-button, een Morph Ball 3D-sleutelhanger en een artbook van 40 pagina’s.

    Nintendo Treehouse: Live at E3 keert vandaag terug om 19:00 uur Nederlandse tijd. Tijdens deze uitzending kunnen kijkers genieten van live-gameplay, spannende gamedetails, commentaar van ontwikkelaars en twee competities. De Pokkén Tournament DX Invitational begint om 19:30 uur, terwijl de 2017 ARMS Open Invitational is gepland voor 00:30 uur op donderdag 14 juni.

    Je kunt alle competities en alle activiteiten van Nintendo Treehouse: Live at E3 volgen op onze E3 2017-site of via de Twitch-kanalen van Nintendo.

    Meer informatie:

    Nintendo op Facebook: https://www.facebook.com/Nintendo

    Nintendo Switch op Facebook: https://www.facebook.com/NintendoSwitch

    Nintendo Nederland op YouTube http://www.youtube.com/user/NintendoNederland

    Nintendo Nederland op Twitch http://www.twitch.tv/nintendonederland

    Nintendo Nederland op Twitter https://twitter.com/nintendonl

    Nintendo Nederland op Instagram https://instagram.com/nintendonl/