Masahiro Sakurai vertelt over Joker uit Persona 5 in Super Smash Bros. Ultimate


25-04-2019

Masahiro Sakurai vertelt over Joker uit Persona 5 in Super Smash Bros. Ultimate

Vind je het ook zo leuk dat Joker uit Persona 5 zijn opwachting maakt in Super Smash Bros. Ultimate? De game-director van Super Smash Bros. Ultimate, Masahiro Sakurai, vertelt er meer over.

CI_NSwitch_SuperSmashBrosUltimate_SakuraiNotes_Joker_SakuraiJokerNewsIntro.jpg

Meneer Sakurai, het woord is aan u!

Bedankt voor jullie geduld. De Super Smash Bros. Ultimate-versie van Joker uit Persona 5 is nu klaar! Op onze officiële website vind je meer informatie over deze vechter, maar ik deel graag wat leuke details over de DLC met je. Ben je er klaar voor?

CI_NSwitch_SuperSmashBrosUltimate_SakuraiNotes_Joker_MorganaCar.jpg

Het overwinningsscherm van Joker in Super Smash Bros. Ultimate is een kopie van het scherm in Persona 5, maar er is ook een versie waar je een ritje maakt in Morgana's bus. Wist je dat je kunt kiezen welke je te zien krijgt door de richtingsstick naar links, omhoog of naar rechts gekanteld te houden zodra "KLAAR" verschijnt?

Het level Mementos verandert van kleur wanneer muziek uit Persona 3 of Persona 4 wordt afgespeeld. Zorg er dus voor dat je de muziek zo instelt dat je de nummers van je favoriete Persona-game het vaakst hoort! Maar dat is nog niet alles! Als Joker wint, heeft het overwinningsscherm dezelfde kleur als het level zelf, en hoor je muziek uit Persona 3, Persona 4 of Persona 5.

In een gevecht van minstens drie spelers waarin ieder voor zich speelt, komt de kleur van Jokers overwinningsscherm overeen met de kleur van de speler. Misschien zie je niet zo vaak groen? Het is weliswaar een klein detail, maar we hebben bovendien de derde kleurenvariant blauw gemaakt, de vierde geel en de vijfde rood.

Jokers ultieme smash, de Dievencharge, heeft twee variaties met verschillende leden van de Phantom Thieves. Als je in een gevecht op levens of HP wint met een Dievencharge, ga je net als in Persona 5 meteen door naar het overwinningsscherm.

CI_NSwitch_SuperSmashBrosUltimate_SakuraiNotes_Joker_Music.jpg

Deze DLC bevat 11 nummers en kost minder dan een cd! De drie nummers met een nieuw arrangement zijn Beneath the Mask, Aria of the Soul, en I'll Face Myself (Persona 4). ACE heeft het arrangement voor Beneath the Mask verzorgd, en het lied is opnieuw opgenomen door de oorspronkelijke zangeres, Lyn Inaizumi!

De Phantom Thieves verschijnen willekeurig in het level Mementos. Futaba is er niet, maar soms hoor je haar tijdens een Dievencharge of nadat je hebt gewonnen. De andere leden zeggen ieder drie dingen in het overwinningsscherm. Alle stemmen zijn opnieuw opgenomen voor deze DLC, zo ook die van de Phantom Thieves.

Als extraatje hebben we nieuwe spiritgevechten toegevoegd met regels die passen bij ieder personage. Anders dan bij normale spiritboardgevechten verdwijnen deze spirits niet en worden ze niet vervangen. Probeer het zo vaak als je wilt, totdat de spirit van jou is. We zijn van plan om met iedere DLC-vechter meer spirits toe te voegen, dus hou de ontwikkelingen in de gaten!

Dat was het alweer!

Op dit moment werken we al hard aan de volgende DLC, en de daaropvolgende. In de tussentijd wens ik je heel veel plezier met Joker!

Bedankt, meneer Sakurai.

De betaalde DLC van Joker voor Super Smash Bros. Ultimate is nu te koop als deel van de Fighters Pass, of als set op zichzelf. De Challenger Pack van Joker bevat de vechter Joker, zijn level Mementos, muziek uit de Persona-serie, een Joker-route in de stand Klassiek en een DLC-spiritboard met een Persona-thema.

Kom meer te weten op de officiële website van Super Smash Bros. Ultimate of onze Facebook-pagina van Smash Bros.! Je kunt ook updates krijgen door @NintendoNL op Twitter te volgen.