• {{pageTitle}}

    , {{gameSystem}}

    Vanaf: {{regularPrice}}{{lowestPrice}}

  • Super Smash Bros. Ultimate nog nooit gespeeld? Hier kun je de basics leren!


    16-01-2019

    Super Smash Bros. Ultimate is nu verkrijgbaar voor de Nintendo Switch! De game kan in het begin wat overweldigend zijn als je hem nog nooit gespeeld hebt, want er zijn ontzettend veel vechters en mogelijkheden! Gelukkig is deze game gemaakt voor allerlei soorten spelers. Zelfs spelers die nog nooit een vechtgame hebben gespeeld, kunnen volop genieten van Super Smash Bros. Ultimate.

    Laten we bij het begin beginnen: hoe speel je deze game?

    Ja, hoe speel ik deze game?

    In Super Smash Bros. Ultimate is het je doel om je tegenstanders het level uit te "smashen". Hoe meer schade een vechter oploopt, des te verder hij vliegt als hij de lucht in wordt geknald. Als jouw vechter de pechvogel is die gelanceerd wordt, geef dan niet meteen op. Probeer terug op het platform te komen en blijf vechten!

    Abonneer je op op
    YouTube

    Hoe knal je ze dan de lucht in?

    Met de A-knop voer je normale aanvallen uit, zoals stoten. Niet heel bijzonder, maar alle beetjes helpen. Als je de richtingsstick daarentegen snel een kant op beweegt en tegelijkertijd op de A-knop drukt, voer je een sterke aanval uit. Zo'n aanval noemen we een smashaanval. Met een smashaanval kun je je tegenstander de lucht in knallen!

    Welke vechter moet ik kiezen?

    Deze game heeft, zoals we al eerder hebben genoemd, ontzettend veel vechters. Sommige zul je misschien wel kennen. Andere... niet echt. Veelzijdige vechters, zoals Mario of Kirby, bieden vaak uitkomst voor nieuwkomers, maar aarzel niet om eens een andere vechter te kiezen. Alle vechters hebben hun eigen sterke en zwakke punten, dus probeer er zo veel mogelijk uit!

    CI_NSwitch_SmashBrosUltimate_FightersRow_2lines.jpg

    Maar elke vechter speelt anders, toch?

    Inderdaad! Heel anders. De B-knop wordt gebruikt voor speciale aanvallen en deze zijn voor elke vechter anders. Je kunt zo'n speciale aanval makkelijk uitvoeren: beweeg de richtingsstick omhoog, omlaag, naar links of naar rechts terwijl je op de B-knop drukt. Het plaatje hieronder laat zien hoe je Mario bestuurt, maar het is zeker de moeite waard om dezelfde knoppencombinaties met andere personages te proberen. Kijk maar eens wat er gebeurt! Als je wilt zien welke aanvallen een bepaald personage heeft, hoef je de game tijdens een gevecht alleen maar te pauzeren en AANVALSLIJST te kiezen.

    Wat zijn voorwerpen?

    Als je een gevecht van nog meer pit wilt voorzien, probeer dan eens met voorwerpen te spelen. Er verschijnen dan willekeurige voorwerpen in het level die allemaal hun eigen effect hebben. Om een voorbeeld te geven: een zwart gat trekt vechters en voorwerpen naar zich toe. Of misschien is het bananenpistool meer iets voor jou? En wat dacht je van een handige Bullet Bill?

    Reageren op allerlei situaties is een van de belangrijkste aspecten van de game. Dat is wat Super Smash Bros... Super Smash Bros. maakt.

    Hoe zit het met levels?

    We hadden het net over "reageren op verschillende situaties". Dat geldt al helemaal voor levels! Je kunt er zeker van zijn dat je allerlei levelgevaren tegenkomt, zoals terrein dat plotseling verandert of gastpersonages die uit het niets tevoorschijn komen.


    Is er nog iets anders wat ik moet weten?

    Goed dat je het vraagt! Tot slot willen we je namelijk aanraden om de "Training" uit te proberen in het menu "Extra's". Hier beschik je over een testomgeving waarin je in alle rust kunt ontdekken hoe een personage zich beweegt en welke aanvallen je kunt gebruiken. Als je er klaar voor bent, kun je een smashgevecht houden met de CPU en je nieuwe vaardigheden tonen!

    "Kom meer te weten op de officiële website van Super Smash Bros. Ultimate of onze Facebook-pagina van Smash Bros.! Je kunt ook updates krijgen door @NintendoNL op Twitter te volgen.