PAPER ART MEETS LABO - ONTDEK CODA X NINTENDO


19-07-2019

Het CODA Museum in Apeldoorn presenteert tot en met 27 oktober CODA Paper Art 2019, een tentoonstelling in het teken van actueel gemaakte kunst van papier en karton. CODA Paper Art brengt het werk van 39 kunstenaars uit binnen- en buitenland samen. Tijdens deze tentoonstelling biedt CODA een uitgebreid programma in samenwerking met Nintendo.

Met Nintendo Labo ontrafelen bezoekers de geheimen van karton als materiaal en kunnen ze ontdekken hoe ze kunnen gamen, bouwen en spelen met karton.

Nintendo Labo Playroom

Elke dinsdag tijdens CODA Paper Art organiseert CODA een speciaal programma voor kinderen, Nintendo Labo Playroom, om te experimenteren met Nintendo Labo. De editie voor volwassenen vindt elke donderdag plaats.

Summerschool

Ook wordt er een unieke Nintendo Summerschool georganiseerd.

Twee aaneengesloten dagen (25/26 juli, 26/27 augustus en 29/30 augustus) kun je werken aan een Nintendo Labo-creatie. Je leert alles over Nintendo Labo, de bestaande spellen en de creaties, om vervolgens een Nintendo Toy-Con te creëren. Met gebruik van de lasersnijder en 3D printer van CODA FabLab kun je zelf onderdelen maken om toe te passen in Nintendo Labo en zo een eigen meesterwerk ontwerpen. Je maakt bovendien kans om een Nintendo Switch te winnen omdat alle creaties meedoen aan de ontwerpwedstrijd.

Kosten Summerschool

De Summerschool kost € 77,50 per persoon (2 dagen). Voor deze prijs krijgen deelnemers workshops 3D printen, lasersnijden, coderen en maken en ontwerpen met Nintendo Labo. Beide dagen zijn inclusief lunch en snacks. Aanmelden kan via de volgende links: 25/26 juli, 26/27 augustus en 29/30 augustus.

Bestel snel je ‘Golden Ticket’- per tweedaagse zijn 20 plekken beschikbaar!

Educatieve CODA X Nintendo programma

Handvaardigheid en digitale vaardigheden gaan hand-in-hand. Speciaal tijdens CODA Paper Art bieden CODA en Nintendo lesprogramma’s aan waarbij de leerlingen op speelse wijze kennis kunnen maken met 21st century skills. In ‘Kartopia’ (in CODA) verkennen zij de eigenschappen van karton (bouwen), combineren dit met ontwerpen (eigen designs maken) en coderen het bouwwerk.

Klik hier voor meer informatie omtrent het educatieve CODA X Nintendo programma voor het basis- en voortgezet onderwijs.