Nintendo toont enorme line-up Nintendo Switch-games voor 2019


12-06-2019

11 juni 2019 – Nintendo begon de E3 2019 met een uitgebreide video over Nintendo Switch-games die in 2019 en daarna worden uitgebracht. Tijdens de Nintendo Direct-presentatie deed Nintendo onder andere nieuwe informatie uit de doeken over Pokémon Sword, Pokémon Shield, Luigi’s Mansion 3, The Legend of Zelda: Link’s Awakening, MARVEL ULTIMATE ALLIANCE 3: The Black Order, Fire Emblem: Three Houses, Animal Crossing: New Horizons, ASTRAL CHAIN™ en Super Smash Bros. Ultimate.

Abonneer je op op
YouTube

In de Nintendo Direct werden ook allerlei Nintendo Switch-games onthuld die binnenkort worden uitgebracht, waaronder The Witcher 3: Wild Hunt – Complete Edition van CD PROJEKT RED, The Dark Crystal: Age of Resistance van Netflix en EnMasse, CONTRA ROGUE CORPS van Konami en TRIALS of MANA van SQUARE ENIX.

Daarnaast maakte Nintendo twee nieuwe betaalde DLC-vechters voor Super Smash Bros. Ultimate bekend: De held uit DRAGON QUEST verschijnt deze zomer ten tonele en Banjo-Kazooie mengt zich vanaf dit najaar in het strijdgewoel. De Nintendo Direct-presentatie werd afgesloten met de onthulling van het vervolg op The Legend of Zelda: Breath of the Wild. De game is momenteel in ontwikkeling voor de Nintendo Switch.

Daarna konden mensen tijdens Nintendo Treehouse: Live gameplaybeelden bekijken van de nieuwe Pokémon-games die later dit jaar worden uitgebracht voor de Nintendo Switch; de games zijn vanaf 15 november verkrijgbaar. Nintendo Treehouse: Live, waarin meer informatie wordt gedeeld over games die op de E3 te zien zijn, wordt nog tot en met donderdag uitgezonden. De livestreams van woensdag en donderdag beginnen om 18:00 uur. Voor de eerste keer ooit zal de show van donderdag volledig gewijd zijn aan indiegames die voor de Nintendo Switch worden uitgebracht.

In de Nintendo Direct werd ook de volgende nieuwe informatie onthuld:

 • Pokémon Sword en Pokémon Shield: Er komt een nieuwe generatie Pokémon naar de Nintendo Switch. Je gaat als Pokémon Trainer op reis in Galar om het mysterie achter de Legendary Pokémon Zacian en Zamazenta te achterhalen en uit te groeien tot Champion. Ontdek de Wild Area, een uitgestrekt gebied waar je zelf de camera kunt besturen. Ook kun je in de Wild Area zogenaamde Max Raid Battles aangaan, waarin je het opneemt tegen een enorm sterke Dynamax Pokémon. De games worden op 15 november uitgebracht.
 • Luigi’s Mansion 3: Luigi denkt een fantastische vakantie te gaan beleven met Mario en zijn vrienden. Zijn droom loopt echter al snel uit op een nachtmerrie. Mario en de anderen worden namelijk gevangengenomen. Luigi zal zijn angst opzij moeten zetten om ze te redden. Gelukkig wordt onze held op sokken wederom bijgestaan door professor K. Wibus. Gewapend met de nieuwe Spookzuiger G-00 moet de groene angsthaas zich een weg zien te banen door een hotel vol eigenaardige kamers en onderweg allerlei spoken verslaan. Als je niet voorbij een bepaald obstakel kunt komen, kun je Gooigi oproepen. Deze groene dubbelganger beschikt over unieke vaardigheden waarmee je Luigi uit de brand kunt helpen. Voor geestige multiplayeractie kun je terecht in de tumulttoren. De tumulttoren biedt plek voor maximaal acht spelers en kan online* of lokaal op vier Nintendo Switch-systemen (hiervoor heb je extra games nodig) worden gespeeld. De game wordt in 2019 uitgebracht.
 • The Legend of Zelda: Link’s Awakening: Link is aangespoeld op een mysterieus eiland dat wordt bewoond door vreemde en kleurrijke wezens. Om het eiland te verlaten moet Link magische instrumenten verzamelen en de Wind Fish ontwaken. Je gaat op avontuur op het eiland Koholint, dat getrouw is gereproduceerd met moderne graphics. Vecht tegen vijanden, doorkruis talloze kerkers en ontrafel de geheimen van het eiland. Daarnaast zul je oog in oog komen te staan met vijanden uit Super Mario, zoals Goomba’s, Chain Chomps en Piranha Plants. Tijdens je avontuur kun je ook kamerstenen vinden, waarmee je je eigen zogenaamde kamerkerkers kunt inrichten. Naast de game wordt er ook een amiibo-figuurtje van Link uitgebracht. De Limited Edition van de game bevat een gamecard van The Legend of Zelda: Link’s Awakening, een artbook met concepttekeningen van de Nintendo Switch-versie van de game en een exclusieve SteelBook®-verpakking met Game Boy-design. De game en amiibo worden beide op 20 september uitgebracht.
 • Animal Crossing: New Horizons: Met het superexclusieve Eilandleven-pakket van Nook Inc. reis je naar een onbewoond eiland om daar te genieten van een zorgeloos leventje vol creativiteit en volledige vrijheid om te gaan en staan waar je wilt. Je kunt allerlei grondstoffen verzamelen waarmee je de mooiste spullen kunt vervaardigen, zoals meubilair en gereedschap. Bouw de woning van je dromen en geniet van het eilandleven. De game wordt op 20 maart 2020 uitgebracht.
 • Super Smash Bros. Ultimate: Binnenkort worden er twee nieuwe betaalde DLC-vechters uitgebracht. De held uit DRAGON QUEST is vanaf deze zomer beschikbaar en Banjo-Kazooie vanaf dit najaar. De held is het hoofdpersonage in diverse DRAGON QUEST-games. Hij is speelbaar in de vorm van de hoofdpersoon uit DRAGON QUEST XI: Echoes of an Elusive Age, DRAGON QUEST III: The Seeds of Salvation, DRAGON QUEST IV: Chapters of the Chosen en DRAGON QUEST VIII: Journey of the Cursed King. Banjo de beer en zijn gevederde vriend Kazooie spelen de hoofdrol in een serie games die begon op de Nintendo 64. Hoewel Banjo de beer voor het eerst verscheen in Diddy Kong Racing voor de Nintendo 64, is het vriendelijke personage vooral bekend van de Nintendo 64-game Banjo-Kazooie, die dateert uit 1998. Het geliefde duo is sindsdien onafscheidelijk. Samen halen ze de meest acrobatische toeren uit om vijanden te verslaan, obstakels te overwinnen en gouden puzzelstukjes te vinden.
 • Super Smash Bros. Ultimate-amiibo: Er worden nieuwe amiibo-figuurtjes van vechters uit de game uitgebracht.
  • 20 september: Snake, Ivysaur en Squirtle.
  • November: Incineroar, Simon en Chrom.
  • 2020: Dark Samus en Richter.
 • MARVEL ULTIMATE ALLIANCE 3: The Black Order: Stel je droomteam samen en kies daarbij uit Marvel-superhelden uit de Avengers, de Guardians of the Galaxy, de X-Men en meer! Werk samen met je vrienden** om te voorkomen dat Thanos en de Black Order verwoesting aanrichten die zijn weerga niet kent. Je kunt je ultieme team uitbreiden met de uitbreidingspas, waarmee je toegang krijgt tot DLC-content uit populaire franchises zoals de Fantastic Four, de X-Men en de Marvel Knights. De game wordt op 19 juli uitgebracht.
 • Fire Emblem: Three Houses: Als leermeester aan de Officers Academy moet je studenten aansturen in turn-based RPG-gevechten. Naarmate het verhaal zich ontvouwt, zal de keuze voor een van de huizen van de Officers Academy van grote invloed zijn op je positie wanneer in Fódlan een grote oorlog oplaait. Vijf jaar later staan voormalige vrienden uit de andere klassen oog in oog met elkaar als gezworen vijanden. De game bevat de verfijnde gameplay waar Fire Emblem bekend om staat. Je stuurt een groep krijgers aan om te bewegen en te vechten op een grid-based slagveld en voor de eerste keer in de serie kun je nu ook individuele eenheden in de strijd ondersteunen door bataljons troepen toe te wijzen. De game is vanaf 26 juli verkrijgbaar.
 • ASTRAL CHAIN: In deze nieuwe actiegame van PlatinumGames hangt het lot van de mensheid aan een zijden draadje. De aarde is doelwit van een interdimensionale aanval en alle hoop is gevestigd op een levend wapen dat bekendstaat als de Legion. Jij bent een beginnend officier in een elite-eenheid van de politie en je moet samenwerken met je Legion om onderzoek te doen en de mensheid te redden. Je kunt in het heetst van de strijd wisselen van Legion om van tactiek te veranderen en stijlvolle combo’s te ontketenen. Naast dat je tegen de indringers vecht moet je ook praten met inwoners, verdachten ondervragen en samenwerken met je teamleden. Behalve de losse game zal er in Europa ook een Collector’s Edition verkrijgbaar zijn, met daarin een artbook van 152 pagina’s, een Shikishi-artboard dat is geïllustreerd door personagedesigner Masakazu Katsura, en een CD met soundtrack. De Collector’s Edition wordt geleverd in een luxe verpakking. De game is vanaf 30 augustus verkrijgbaar.
 • DAEMON X MACHINA: Bescherm de planeet en vernietig op hol geslagen robots met je Arsenal, een volledig aan te passen en gemechaniseerd gevechtspak. Rust je Arsenal uit met een veelvoud aan wapens, verzamel extra wapens van verslagen vijanden en neem je vijanden onder vuur. Het lot van de wereld ligt in jouw handen. De game wordt op 13 september uitgebracht.
 • Cadence of Hyrule ~ Crypt of the NecroDancer Featuring The Legend of Zelda~: Deze ritmische avonturengame speelt zich af in de wereld van The Legend of Zelda. Ontdek de willekeurig gegenereerde wereld en constant veranderende kerkers in een swingende poging om Hyrule te redden. Speel als Link of prinses Zelda en gebruik voorwerpen uit The Legend of Zelda en spreuken en wapens uit Crypt of the NecroDancer. Hou de maat in 25 geremixte klassiekers uit The Legend of Zelda en wees legendarische vijanden en eindbazen steeds een stapje voor in ritmische gevechten. De game is vanaf de avond van 13 juni verkrijgbaar in de Nintendo eShop.
 • DRAGON QUEST XI S: Echoes of an Elusive Age – Definitive Edition: De legendarische en toonaangevende RPG-serie is terug met de definitive edition van deze veelgeprezen game. Ga op een groots en episch avontuur als de Luminary, de held die door de wereldboom Yggdrasil is uitverkoren om Erdrea te redden van een duister lot. De Nintendo Switch-versie bevat dezelfde rijke content als de oorspronkelijke game, maar heeft meer verhalen over personages, orkestbegeleiding tijdens gevechten en ontdekkingstochten, meer monsters om op te rijden, sidequests waarin je naar DRAGON QUEST-werelden uit het verleden kunt reizen en de mogelijkheid om te wisselen tussen HD- en 16-bit-graphics. Daarnaast kun je gevechten versneld afspelen en heb je keuze uit Japanse en Engelse voiceovers. De game wordt op 27 september uitgebracht.
 • DRAGON QUEST BUILDERS 2: Bouw een fantasiewereld en bescherm deze tegen de Children of Hargon. Speel en experimenteer erop los in dit spannende RPG-avontuur vol geheimen en uitdagende gevechten. Bouw lokaal draadloos of online* met tot wel drie andere spelers op het Isle of Awakening. Vanaf 27 juni kun je de demo downloaden in de Nintendo eShop en vanaf 12 juli is de volledige game verkrijgbaar.
 • The Witcher 3: Wild Hunt – Complete Edition van CD PROJEKT RED: The Witcher 3: Wild Hunt, een game die al meer dan 250 Game of the Year-awards heeft gewonnen, is een avontuur met een diepgaand verhaal en speelt zich af in een enorme open wereld. Jij bent Geralt van Rivia, een excellente monsterdoder. De Complete Edition bevat alle reeds uitgebrachte downloadbare content, inclusief twee gigantische verhaaluitbreidingen: Hearts of Stone en Blood and Wine. Dit is de perfecte gelegenheid om deze wereld voor het eerst te betreden of het avontuur opnieuw te beleven, zelfs onderweg! De game wordt dit jaar uitgebracht.
 • Mario & Sonic op de Olympische Spelen: Tokio 2020 van SEGA: Beleef samen met Mario, Sonic en hun vrienden een groots sportavontuur op de Olympische Spelen van Tokio 2020, exclusief voor de Nintendo Switch. Ga voor de gouden plak in de meest uiteenlopende sporten, waaronder vier gloednieuwe disciplines voor Tokio 2020: skateboarden, karate, surfen en klimsport. Daarnaast kun je natuurlijk ook wedijveren in klassieke sporten. De game wordt in november 2019 uitgebracht.
 • The Dark Crystal: Age of Resistance - Tactics van Netflix en EnMasse: De langverwachte Netflix-serie The Dark Crystal: Age of Resistance komt tot leven als een spannende strategiegame. In The Dark Crystal: Age of Resistance Tactics beleven spelers een spannend avontuur in de fantasiewereld Thra. Ook bevat de game nieuwe speelbare personages, verhalen en gebieden. De game wordt in het vierde kwartaal van dit jaar uitgebracht.
 • TRIALS of MANA van SQUARE ENIX: TRIALS of MANA is een HD-remake van de derde game in de Mana-serie, die oorspronkelijk in Japan werd uitgebracht onder de naam Seiken Densetsu 3. De hele game is volledig opnieuw vormgegeven met moderne 3D-graphics en wordt begin 2020 uitgebracht.
 • Collection of Mana van SQUARE ENIX: Collection of Mana brengt de eerste drie games uit de Mana-serie naar de Nintendo Switch. De collectie is voor nieuwe spelers de perfecte gelegenheid om de klassiekers voor de eerste keer te spelen. Bovendien zal de collectie voor liefhebbers van de serie allerlei mooie herinneringen oproepen, zelfs onderweg. Collection of Mana is nu verkrijgbaar!
 • CONTRA ROGUE CORPS van Konami: CONTRA ROGUE CORPS is een extreme run-and-gun-game met flitsende actie en brute gevechten. CONTRA ROGUE CORPS heeft singleplayer- en multiplayerstanden, en is zowel in je eentje als met vrienden een overweldigende ervaring. De game wordt op 26 september uitgebracht.
 • No More Heroes 3 van Grasshopper Manufacture: Travis Touchdown keert na tien jaar afwezigheid terug naar Santa Destroy. Daar ontdekt hij een enorme, op zee drijvende metropool en een mysterieus vliegend ding dat hoog in de lucht zweeft. No More Heroes 3, het nieuwe hoofdstuk in de No More Heroes-serie, wordt in 2020 uitgebracht.
 • Empire of Sin van Paradox en Romero Games: In Empire of Sin kom je terecht in de criminele onderwereld tijdens de drooglegging in het Chicago van de jaren 20. Met ijver, charmes, intimidatie en een vlotte babbel kun je de top van de criminele wereld bereiken, maar lukt het je ook om daar te blijven? Deze door film noir geïnspireerde game neemt je mee naar de harde wereld van de georganiseerde misdaad tijdens de roerige jaren 20. De game wordt in het voorjaar van 2020 uitgebracht.
 • Panzer Dragoon: Remake van Forever Entertainment: Deze remake van Panzer Dragoon blijft trouw aan het origineel, maar heeft verbeterde graphics en besturing zoals je die tegenwoordig gewend bent. Op een afgelegen planeet ontmoet je twee draken uit de oudheid die net zijn ontwaakt. Gewapend met een dodelijk wapen en je gepantserde blauwe draak moet je je lot vervullen en voorkomen dat de Prototype Dragon de toren bereikt. De game wordt deze winter uitgebracht.
 • Resident Evil 5 van CAPCOM: De Umbrella Corporation en zijn dodelijke virussen zijn uitgeroeid, maar er is een veel grotere bedreiging aan het oppervlak verschenen... Ergens in Afrika veranderen onschuldige inwoners van verschillende dorpen in angstaanjagende, agressieve wezens. Reis met Chris Redfield en zijn partner Sheva Alomar naar Centraal-Afrika om een epidemie te onderzoeken en degenen die verantwoordelijk zijn voor de uitbraak een halt toe te roepen. Deze klassieke Resident Evil-game bevat singleplayer- en multiplayerstanden en wordt dit najaar uitgebracht.
 • Resident Evil 6 van CAPCOM: In Resident Evil 6 smelten actie en survivalhorror samen tot een meeslepend horroravontuur dat je niet snel zult vergeten. Geliefde Resident Evil-personages Leon S. Kennedy, Chris Redfield en Ada Wong gaan samen met enkele nieuwe gezichten de strijd aan met een levensgevaarlijk virus: het zeer agressieve C-virus. De game wordt dit najaar uitgebracht.

Dit zijn enkele games die door onafhankelijke ontwikkelaars*** worden ontwikkeld en binnenkort worden uitgebracht voor de Nintendo Switch:

 • Dead by Daylight van Behaviour Interactive Inc. / Koch Media (Najaar)
 • Stranger Things 3: The Game van Netflix / BonusXP (4 juli)
 • Spyro Reignited Trilogy van Activision Publishing, Inc. (3 september)
 • Just Dance 2020 van Ubisoft (5 november)
 • New Super Lucky’s Tale van Playful Studios (Najaar)
 • Minecraft: Dungeons van Mojang Studios (Voorjaar 2020)
 • Ni No Kuni Remastered: Wrath of the White Witch van LEVEL-5 / Engine Software (20 september)
 • Catan van Asmodee Digital (20 juni)
 • The Sinking City van Frogwares (Najaar)
 • Alien: Isolation van SEGA Europe Limited (2019)
 • Hollow Knight: Silksong van Team Cherry (Binnenkort)
 • FINAL FANTASY: Crystal Chronicles Remastered van SQUARE ENIX, Inc. (Deze winter)
 • Dauntless van Phoenix Labs (Eind 2019)
 • Wolfenstein: Youngblood van Bethesda Softworks (26 juli)
 • DOOM Eternal van Bethesda Softworks (Binnenkort)
 • The Elder Scrolls: Blades van Bethesda Softworks (Najaar)

Op de Nintendo-stand kunnen mensen dit jaar voor het eerst zelf Pokémon Sword, Pokémon Shield, Luigi’s Mansion 3 en The Legend of Zelda: Link’s Awakening spelen.

Om de E3 2019 te vieren zijn er diverse games in de aanbieding in de Nintendo eShop, met korting tot wel 50%. Tussen vandaag 19:00 uur en 18 juni 23:59 uur kun je profiteren van korting op een enorme selectie games voor de Nintendo Switch en de Nintendo 3DS. Leden van My Nintendo verdienen bovendien My Nintendo-punten met in aanmerking komende aankopen. De volledige lijst met aanbiedingen is te vinden in de Nintendo eShop van het desbetreffende spelsysteem en op https://e3.nintendo.nl/sale.

Ga naar de E3 2019-website van Nintendo of Europe om Nintendo Treehouse: Live te bekijken, meer te weten te komen over games of volledig op de hoogte te blijven van alle activiteiten van Nintendo op de E3 2019.

*Om online te spelen heb je een internetverbinding nodig. Om onlinediensten te gebruiken moet je een Nintendo-account aanmaken en akkoord gaan met de bijbehorende overeenkomst. Het Nintendo-account-privacybeleid is van toepassing. Sommige onlinediensten zijn mogelijk niet in alle landen beschikbaar. Om online te spelen heb je een betaald online lidmaatschap nodig.

**Voor de multiplayerstand heb je mogelijk extra accessoires nodig. Deze zijn apart verkrijgbaar.

***Releasedatums kunnen per regio verschillen. Neem contact op met uitgevers voor meer informatie over lokale releasedatums.

Voor meer updates:

E3 2019-website van Nintendo of Europe: https://www.nintendo-europe.com/e3

Nintendo-website: http://www.nintendo.nl

Nintendo Switch-website: https://www.nintendo.nl/nintendoswitch

amiibo-website: https://www.nintendo.nl/amiibo

Super Mario-hub: http://nintendo.nl/mario

Animal Crossing-hub: http://animalcrossing.nl

The Legend of Zelda-hub: http://nintendo.nl/zelda

Fire Emblem-hub: http://nintendo.nl/fireemblem

Pokémon-hub: http://nintendo.nl/pokemon

Nintendo of Europe op Twitter: https://twitter.com/nintendoeurope

Nintendo Nederland op Twitter: https://twitter.com/nintendoNL

Isabelle uit Animal Crossing op Twitter: https://twitter.com/AC_Isabelle_NL

Nintendo Nederland op Facebook: https://www.facebook.com/NintendoNL

Nintendo Switch Nederland op Facebook: https://www.facebook.com/NintendoSwitchNL

Animal Crossing op Facebook: https://www.facebook.com/AnimalCrossingNederland

Fire Emblem op Facebook: https://www.facebook.com/FireEmblemNL

Super Smash Bros. op Facebook: https://www.facebook.com/SmashBrosNL

Splatoon op Facebook: https://www.facebook.com/SplatoonNL

The Legend of Zelda op Facebook: https://www.facebook.com/LegendofZeldaNL

Super Mario op Facebook: https://www.facebook.com/SuperMarioNL

Nintendo Nederland op YouTube: http://www.youtube.com/NintendoNederland

Nintendo Nederland op Twitch: http://www.twitch.tv/NintendoNederland

Nintendo of Europe op Twitch: http://www.twitch.tv/team/nintendo

Nintendo Nederland op Instagram: https://instagram.com/NintendoNL

Nintendo Switch Nederland op Instagram: https://www.instagram.com/NintendoSwitchNL