• {{pageTitle}}

    , {{gameSystem}}

    Vanaf: {{regularPrice}}{{lowestPrice}}

  • Word een kei in TETRIS® 99 met deze tips!


    07-03-2019

    99 spelers… maar slechts één winnaar! TETRIS® 99 is de iconische puzzelgame zoals je die nog nooit hebt gezien. In deze unieke versie van de game neem je het online* op tegen 98 spelers… tegelijk!

    Met 99 spelers die tegelijkertijd spelen kan de boel behoorlijk chaotisch worden. Gelukkig zijn er een paar manieren waarop je jezelf kunt beschermen en je tegenstanders voor het blok kunt zetten!

    Ten eerste… hoe speel ik TETRIS® 99?

    TETRIS® 99 is exclusief te spelen voor leden van de betaalde Nintendo Switch Online-ledenservice. Iedereen kan de game gratis downloaden in de Nintendo eShop op de Nintendo Switch, maar alleen Nintendo Switch Online-leden kunnen het online tegen elkaar opnemen!

    Download TETRIS® 99 via onze website

    Kom meer te weten over de betaalde Nintendo Switch Online-ledenservice

    Oké, mooi. En hoe kan ik winnen?

    Zoals je van de langlopende serie gewend bent, verschijnen er bovenin het scherm verschillende Tetrimino's. Het is aan jou om die naar de juiste plek te begeleiden, lijnen schoon te vegen en te voorkomen dat het scherm helemaal vol raakt.

    In TETRIS® 99 kunnen spelers elkaar echter aanvallen. Elke keer dat een speler twee of meer lijnen tegelijk schoonveegt, stuurt diegene Garbage Blocks naar andere spelers. Het is de bedoeling dat je andere spelers KO speelt door hun scherm helemaal vol te krijgen. Uiteindelijk blijft er één speler over. De Garbage Blocks vliegen over en weer, dus je kunt je geen fouten permitteren!

    Elke keer dat je een tegenstander de genadeklap geeft, verdien je een Badge, maar daarover later meer…

    TSU_DROPPING.png

    Ik heb een paar potjes gespeeld, maar mijn aanvallen vliegen alle kanten op…

    Als je rijen schoonveegt, stuur je Garbage Blocks normaal gesproken naar willekeurige tegenstanders. Zolang je rijen blijft schoonvegen, houd je aanvallen van anderen weliswaar op afstand, maar is het ook lastig om andere tegenstanders KO te spelen.

    Hoe kan ik dan bepalen waar mijn aanvallen naartoe gaan?

    Dat is eigenlijk heel simpel! Met de rechterstick bepaal je hoe je wilt aanvallen en op wat voor type speler je je vizier wilt richten. Het wordt pas echt leuk als je leert wanneer je van strategie moet veranderen!

    Als je de stick omlaag beweegt, activeer je 'Aanvallers', waarmee je spelers aanvalt die jou in het vizier hebben. Je moet het zien als een handige tegenaanval. Beter nog: met de andere targetingopties vuur je alleen Garbage Blocks af op één andere speler per keer, maar als je Aanvallers selecteert, val je iedereen aan die het op jou gemunt heeft.

    TSU_ATTACK2.png

    Door de rechterstick omhoog te bewegen, wissel je naar 'Bijna KO'. Als je dit instelt, vliegen je Garbage Blocks richting tegenstanders die al bijna kopje onder gaan. Dit type aanval kun je het beste gebruiken om het kaf van het koren te scheiden. Met andere woorden, hiermee kun je het aantal spelers flink verminderen.

    Je kunt 'Badges' selecteren door de rechterstick naar rechts te bewegen. Met dit type aanval loop je wel risico, aangezien je je hiermee richt op spelers die de meeste Badges hebben verdiend met KO's. Je trekt dus de aandacht van de topspelers.

    Tot slot kun je de rechterstick natuurlijk ook naar links bewegen. Hiermee keer je terug naar de standaard instelling waarmee je Garbage Blocks naar willekeurige spelers stuurt.

    TSU_BADGES2.png

    Kan ik mijn pijlen richten op een specifieke tegenstander?

    Als je daar zin in hebt, ja! Met de linkerstick kun je je volledig op één speler richten en krijgt diegene van jou de volle laag zolang je die speler in het vizier houdt. Het kan echter gevaarlijk zijn om te kijken wie je wilt trakteren op een lading Garbage Blocks terwijl je je eigen veld schoon probeert te houden... zeker in de slotfase van een wedstrijd!

    Ik zie soms door de blokken het bos niet meer! Wat kan ik doen?!

    Het wordt je niet makkelijk gemaakt. Je moet gewoon de lijnen blijven schoonvegen! Je eigen veld schoon houden is net zo belangrijk als aanvallen. Vergeet niet dat je niet elke keer voor een volle Tetris van vier rijen hoeft te gaan. Het loont zich soms ook om combo's te maken door een of twee lijnen schoon te vegen met opeenvolgende drops.

    TSU_FIFTY.png

    Wanneer er een aanval jouw kant op komt, krijg je onderin het scherm een waarschuwing te zien en stapelen zich blokken op in de meter links van het veld. Elk blok staat voor een rij Garbage Blocks die jouw kant op komen, dus je kunt precies zien met hoeveel extra rijen je binnenkort te maken krijgt. Maar maak je niet al te druk, want elke keer dat je een lijn schoonveegt, verdwijnt er een blok uit de meter, wat betekent dat je je om één rij minder zorgen hoeft te maken.

    Als je scherm rood begint te knipperen, kun je je maar beter schrap zetten. Als je je in een benarde situatie bevindt, probeer dan zo snel als je kunt zo veel mogelijk rijen schoon te vegen om het risico te verminderen. Daarna kun je gaan nadenken over hoe je wraak wilt nemen.

    Wat zei je ook alweer over Badges?

    O, ja… deze glimmende beloningen kunnen het verschil zijn tussen winst en verlies. Je krijgt een Badge voor elke vijand die je verslaat en als je er genoeg hebt, wordt je aanvalskracht hoger. Dat betekent dat je met elke aanval zelfs nog meer Garbage Blocks kunt smijten!

    Je krachtniveau begint op 0% en kan groeien tot 25%, 50%, 75% en 100%. In elke fase worden er meer bonusrijen toegevoegd aan je aanval. Als je op 100% kracht bent, stuur je met elke aanval twee keer zo veel Garbage Blocks als normaal! Het is lastig om dat krachtniveau te bereiken, maar oefening baart kunst!

    TSU_BADGES.png

    Bedankt voor de tips! Daar kan ik wel wat mee…

    Blijf lijnen schoonvegen om jezelf te verdedigen, bouw je aanvalskracht op als je daar tijd voor hebt en wissel regelmatig van strategie. Met die simpele 'regels' kun je een echte blokkenkoning worden. Je kunt natuurlijk ook de meer traditionele Tetris-technieken onder de knie proberen te krijgen. Zo kun je bijvoorbeeld leren hoe je een T-Spin gebruikt om uit de problemen te komen. Er zijn genoeg grootmeesters die je daar meer over kunnen leren!

    TETRIS® 99 is nu exclusief te spelen voor leden van de betaalde Nintendo Switch Online-ledenservice. Download de game hier via onze website, of ontdek hier meer over Nintendo Switch Online.

    *Om online te spelen heb je een internetverbinding nodig. Om onlinediensten te gebruiken moet je een Nintendo-account aanmaken en akkoord gaan met de bijbehorende overeenkomst. Het Nintendo-account-privacybeleid is van toepassing. Sommige onlinediensten zijn mogelijk niet in alle landen beschikbaar. Om online te spelen heb je een betaald online lidmaatschap nodig. Ontdek meer over de betaalde ledenservice.