Mikiharu Oiwa, regisseur van The Legend of Zelda: Link’s Awakening, leert je vissen!


16-10-2019

Je kunt op ergere plekken schipbreuk lijden dan op Koholint, het tropische eiland waar The Legend of Zelda: Link’s Awakening zich afspeelt. Deze titel is nu verkrijgbaar voor de verschillende Nintendo Switch-systemen.

Mikiharu Oiwa, de regisseur van de game, vertelt je het een en ander over zijn favoriete plek op het eiland.

Hallo, ik ben Mikiharu Oiwa van Grezzo, de regisseur van The Legend of Zelda: Link’s Awakening. Ik wil je wat vertellen over een van mijn favoriete plekken op het eiland Koholint: de visvijver.

Als je even tot rust wilt komen van al je avonturen op Koholint, ga dan eens kijken bij de visvijver in Meeuwendorp. Het kost een paar rupees om te spelen, maar je kunt er vanaf het begin van je avontuur terecht.

Het vissen in Link’s Awakening werkt anders dan in andere titels uit de Legend of Zelda-serie, omdat je het beeld van opzij ziet, net als in de oorspronkelijke Game Boy-game.

Je kunt de vissen goed zien. Het lijkt alsof ze in een smal aquarium zwemmen. Vind je dat niet goed passen bij de manier waarop je de rest van de game bekijkt? Bovendien zijn Links bewegingen anders dan wanneer je de actie van bovenaf bekijkt, en veel aandoenlijker.

We hebben ook veel aandacht besteed aan de manier waarop je dit onderdeel speelt. Omdat je de vissen altijd ziet, ligt de nadruk niet op het vinden van een goede visstek, maar op het gevecht dat je voert om de vis binnen te halen. Dit gevecht verloopt in drie fasen:

Door de lijn stukje bij beetje binnen te halen, terwijl de vis aan het aas knabbelt, lok je de vis dichter naar de kant. Als de vis daar bijt, kun je hem in een keer uit het water tillen! Dit werkt echter alleen bij kleine vissen.

CI_NSwitch_TheLegendOfZeldaLinksAwakening_CheepCheep.jpg

Naarmate je avontuur vordert, zullen er verschillende andere vissoorten in de vijver verschijnen. Misschien vang je er zelfs Cheep Cheeps, de vijanden die je kent uit de Super Mario-serie. Het binnenhalen van een Cheep Cheep is wat uitdagender dan een andere vis, dus doe je best!

Bovendien ontvang je nieuwe soorten kunstaas als beloning voor het vangen van zeldzame vissen. Hier zie je een aantal voorbeelden van het kunstaas dat we tijdens de ontwikkeling hebben ontworpen. Omdat ze zo klein zijn, zijn ze in de game moeilijk te zien, maar ze zijn aardig goed gelukt.

In deze versie van Link's Awakening hebben we ook feeënflesjes verwerkt. De visvijver leek meteen een goede plek om er een te verstoppen. Ik wilde graag dat je naar een fles kon vissen.

Als je naar het flesje vist, maken de vissen die eromheen zwemmen het je behoorlijk moeilijk. Ze zien het flesje en zullen ertegenaan zwemmen. Je moet de fles daarom voorzichtig binnenhalen en de vissen zien te ontwijken. En tussen haakjes, in de fles zit een fee die je kunt vangen, en dat kan je in het begin van je avontuur goed van pas komen!

Tot slot wil ik het nog even hebben over iets wat ik persoonlijk erg leuk vind: de uitdrukking op Links gezicht als hij een vis vangt. Hij kijkt erg aandoenlijk, een blik die je in de rest van het avontuur niet ziet. Erg leuk! Ik hoop dat jullie het leuk vinden, zoals Link je aankijkt met ogen zo groot als schoteltjes.

CI_NSwitch_TheLegendOfZeldaLinksAwakening_Succeeded.jpg

Hartelijk dank, Mikiharu!

Wil je meer weten over de ontwikkeling van The Legend of Zelda: Link’s Awakening?

Eiji Aonuma, producer van de The Legend of Zelda-serie, vertelt je alles over de kamerkerkers van The Legend of Zelda: Link's Awakening

Ontdek hoe de muziek van The Legend of Zelda: Link's Awakening is gemaakt met componist Ryo Nagamatsu!

Ontdek welke visuele verfijningen director Yoshiki Haruhana voor ogen had bij de vormgeving van The Legend of Zelda: Link’s Awakening!

The Legend of Zelda: Link’s Awakening is nu verkrijgbaar voor de verschillende Nintendo Switch-systemen. Kijk op onze Legend of Zelda-site voor meer informatie over de verschillende games in deze serie, of kijk op onze Legend of Zelda-pagina op Facebook voor het laatste nieuws over Links avonturen!