• {{pageTitle}}

  , {{gameSystem}}

  Vanaf: {{regularPrice}}{{lowestPrice}}

 • Heb je een Nintendo Switch gekregen? Hier zijn wat nuttige tips!


  21-12-2020

  Heb je een Nintendo Switch gekregen? Hier zijn wat nuttige tips!

  Als jij de trotse eigenaar bent van een splinternieuwe Nintendo Switch of Nintendo Switch Lite, heb je wellicht al een aantal Mario Kart 8 Deluxe-races gewonnen, gevochten in Super Smash Bros. Ultimate, een nieuw leven opgebouwd op een onbewoond eiland in Animal Crossing: New Horizons, of misschien wel een groots avontuur beleefd in The Legend of Zelda: Breath of the Wild.

  Wist je al dat je nieuwsartikelen over games kunt lezen, screenshots en video's kunt maken, games online kunt spelen* en downloadbare games voor de Nintendo Switch kunt kopen?

  Nog niet gevonden waar je naar zocht? Op de klantenservicepagina voor de Nintendo Switch vind je informatie over allerlei onderwerpen!

  Wacht! Hoe stel ik mijn Nintendo Switch in?!

  Als je niet weet waar je moet beginnen, bekijk dan eerst even deze video:

  Abonneer je op op
  YouTube

  Op deze pagina vind je instructies voor hoe je je Nintendo Switch of Nintendo Switch Lite voor de eerste keer instelt. Voor meer informatie over andere onderwerpen kun je terecht op onze klantenservicepagina voor de Nintendo Switch.

  Welke games kan ik spelen op de Nintendo Switch?

  Er zijn op dit moment gigantisch veel games verkrijgbaar voor de Nintendo Switch! Als je graag met vrienden of familie speelt, probeer dan multiplayergames zoals Mario Kart 8 Deluxe, 51 Worldwide Games, Just Dance 2021 en Fortnite. Of waag je kansen in de allerbeste sportgames zoals Rocket League, NBA 2K21 en FIFA 21 Nintendo Switch™ Legacy Edition.

  Als je liever in je eentje speelt, hebben we je ook meer dan genoeg te bieden. Games als Pokémon Sword en Pokémon Shield, Hyrule Warriors: Age of Calamity, Pikmin 3 Deluxe, Paper Mario: The Origami King en Xenoblade Chronicles: Definitive Edition bieden urenlang speelplezier!

  Als je op zoek bent naar iets voor lichaam en geest, zijn Ring Fit Adventure, Fitness Boxing 2: Rhythm & Exercise en Dr. Kawashima's Brain Training voor Nintendo Switch (verkrijgbaar vanaf 3 januari 2020) misschien wel wat voor jou. Zin om creatief bezig te zijn? Maak je eigen levels in Super Mario Maker 2, bouw je eigen werelden in Minecraft of creëer je eigen racebanen met Mario Kart Live: Home Circuit!

  En dat is nog maar het begin. Bezoek onze pagina over Nintendo Switch-games om nog meer games te ontdekken! Ook kun je talloze games gratis uitproberen: bekijk daarvoor de lijst met Nintendo Switch-demo's.

  Wat is Nintendo Switch Online?

  Met Nintendo Switch Online krijg je toegang tot een hele reeks voordelen. Zo kun je online gamen*, back-ups maken van je opgeslagen gegevens**, gebruikmaken van een constant groeiende collectie NES- en SNES-games en nog veel meer.

  Je kunt een individueel lidmaatschap of een familielidmaatschap voor maximaal acht accounts aanschaffen. Bovendien zijn er bundels verkrijgbaar met daarin individuele Nintendo Switch Online-lidmaatschappen en topgames als Mario Kart 8 Deluxe. Wil je liever eerst proberen voordat je lid wordt? Er is ook een gratis proefperiode van zeven dagen beschikbaar!***

  Je kunt de Nintendo Switch Online-applicatie ook direct vanuit het HOME-menu op je Nintendo Switch-systeem gebruiken om je aan te melden voor Nintendo Switch Online of je lidmaatschap te bekijken, meer te ervaren over exclusieve aanbiedingen en compatibele games, en meer.

  Meer over Nintendo Switch Online

  Oké! Wat zei je over dat nieuws en die downloadbare games?

  In het HOME-menu staan een paar handige pictogrammen. De hierboven genoemde Nintendo Switch Online-applicatie is de eerste, dus laten we ontdekken wat de volgende twee te bieden hebben! Als je NIEUWS kiest, vind je allerlei informatie over nieuwe games en games die binnenkort uitkomen. In de Nintendo eShop kun je downloadgames en downloadbare content kopen of demo's rechtstreeks op je systeem downloaden!****

  Abonneer je op op
  YouTube

  Bekijk de HUIDIGE AANBIEDINGEN in de Nintendo eShop om games met korting te zien. Als je een leuke game hebt gevonden maar je deze nog niet meteen wilt kopen, kun je hem toevoegen aan je wenslijst. Zo kun je de game later gemakkelijk terugvinden.

  Je kunt ook de games die nu in de aanbieding zijn voor de Nintendo Switch op Nintendo-website bekijken!

  Ontdek games waarvan er een demo beschikbaar is!

  Wat bedoel je precies met screenshots en video's maken?

  Deel je speelervaring met de rest van de wereld! Als je in een game iets ziet dat jij helemaal geweldig vindt, druk dan op de opnameknop om een video of screenshot te maken. Je kunt zelfs tekst toevoegen aan je screenshots en ze op social media* delen, zodat je vrienden jouw avonturen kunnen volgen!

  Abonneer je op op
  YouTube

  Als er tijdens het spelen van een van de compatibele games iets interessants gebeurt, kun je de opnameknop ingedrukt houden tot je een "biep" hoort. Hierdoor worden de voorbije 30 seconden gameplay opgeslagen.***** Na het opnemen van je video kun je deze aanpassen om de beste stukjes te bewaren, of zelfs screenshots te maken van de beelden. Het is ook mogelijk om je video's te delen via social media.******

  Je kunt ook direct screenshots en videoclips vanaf je Nintendo Switch naar je smartapparaat sturen en daarna makkelijk delen. Kies daarvoor NAAR SMARTAPPARAAT VERSTUREN in het menu BEWERKEN EN POSTEN en volg de instructies op het scherm.

  Wat doen de andere pictogrammen in het HOME-menu?

  Je kunt de slaapstand activeren, de volgorde van de controllers wisselen, en je instellingen aanpassen. In SYSTEEMINSTELLINGEN is er ook een optie om je eigen Mii-personage te maken!

  Abonneer je op op
  YouTube

  Kan ik opgeslagen gegevens van de ene Nintendo Switch naar de andere overdragen?

  Ja! Je kunt je opgeslagen gegevens en gebruikersaccounts overdragen naar een andere Nintendo Switch!**** Als je voorheen met iemand anders op hetzelfde systeem speelde en je wilt er nu zelf een, kun je al je gegevens overdragen en meteen verder spelen!

  Zo kun je je gebruikersgegevens overdragen

  Zo kun je je opgeslagen gegevens overdragen

  Kom meer te weten over je nieuwe, veelzijdige systeem op de officiële Nintendo Switch-website.

  *Om online te spelen heb je een internetverbinding nodig. Om onlinediensten te gebruiken moet je een Nintendo-account aanmaken en akkoord gaan met de bijbehorende overeenkomst. Het Nintendo-account-privacybeleid is van toepassing. Sommige onlinediensten zijn mogelijk niet in alle landen beschikbaar. Om online te spelen heb je een betaald online lidmaatschap nodig. Ontdek meer over de betaalde ledenservice.

  **Opmerking: niet compatibel met alle software.

  ***Opmerking: per Nintendo-account is er één gratis proefperiode beschikbaar. Tijdens deze proefperiode kun je online spelen, voicechatten via de smartphone-app en de opslagcloud en Nintendo Switch Entertainment System - Nintendo Switch Online-services gebruiken. Het is tijdens de proefperiode niet mogelijk om Nintendo Entertainment System-controllers of Super Nintendo Entertainment System-controllers te kopen. Als je automatisch verlengen hebt ingesteld, zal je lidmaatschap worden verlengd als je proefperiode van zeven dagen voorbij is. Je koopt dan automatisch een lidmaatschap van één maand (30 dagen). Als je geen lidmaatschap wilt kopen, kun je de automatische verlenging beëindigen tijdens de gratis proefperiode. Er zullen je dan geen kosten in rekening worden gebracht.

  ****Hiervoor heb je een breedband-internetverbinding nodig. Ook moet je een Nintendo-account aanmaken en koppelen, en akkoord gaan met de Nintendo-accountovereenkomst en het privacybeleid.

  *****Hiervoor heb je een breedband-internetverbinding nodig. Ook moet je een Nintendo-account aanmaken en koppelen, en akkoord gaan met de Nintendo-accountovereenkomst en het privacybeleid. Om video's op te nemen en te delen heb je een systeem nodig met versie 4.0.0 of hoger.

  ******Om opgenomen gameplay-video's te delen op social media moet je Nintendo-account gelinkt zijn aan je Nintendo Switch-gebruiker.