Ontdek 10 essentiële indiegames!


22-12-2020

Prachtige pareltjes van onafhankelijke ontwikkelaars voor de Nintendo Switch!

Ongetwijfeld ben je bekend met The Legend of Zelda: Breath of the Wild, Super Mario Odyssey en Animal Crossing: New Horizons voor de Nintendo Switch. Maar wist je dat de Nintendo eShop nog veel meer unieke, creatieve, maar vooral steengoede games te bieden heeft? Veel van deze games worden gemaakt door onafhankelijke gameontwikkelaars, ook wel indie developers genoemd.

Vandaag lichten we de volgende gerenommeerde indiegames uit voor de Nintendo Switch:

Celeste, Hades, Hollow Knight, INSIDE, Florence, Ori and the Will of the Wisps, Spiritfarer, Stardew Valley, Into The Breach, Return of the Obra Dinn.

Wie weet staat jouw nieuwe favoriete game wel op de lijst, wachtend tot jij hem ontdekt!

Celeste

Celeste is een 2D-platformer waarin een jongedame genaamd Madeline een immens grote uitdaging aangaat: het beklimmen van berg Celeste. Onderweg naar de top zul je niet alleen verrast worden door afwisselende 2D-platform-mechanics, maar ook door de charmante personages, schitterende muziek en een emotioneel verhaal over zelfontplooiing. Celeste weet strakke gameplay en verhaal op een fenomenale manier te combineren. Ben je fan van 2D-platformgames en houd je wel van een beetje uitdaging en een goed verhaal? Dan is Celeste een game die je simpelweg gespeeld moet hebben op je Nintendo Switch.

KLIK HIER voor meer info over de game en hoe je de game kunt aanschaffen.

Leeftijdsindicatie:

Hades

Het is wellicht de meest geprezen indiegame van 2020, en niet zonder reden. Hades, een rogue-like dungeon crawler van Supergiant Games weet het genre misschien wel te perfectioneren. De game geeft een originele draai aan de Griekse Mythologie. Als Zagreus, de zoon van Hades, probeer je aan de onderwereld te ontsnappen. Dat doe je door een verscheidenheid aan vijanden in steeds veranderende kamers te verslaan terwijl je telkens een stukje sterker wordt. Sterf je tijdens een ontsnappingspoging, dan begin je weer van voor af aan. Sterven in Hades voelt nooit als een straf. Enerzijds komt dat doordat je iedere poging weer andere upgrades verzamelt, waardoor de soepele gameplay keer op keer verfrissend aanvoelt, anderzijds komt het door de vele personages die de game rijk is. Telkens als je terugkeert naar het Huis van Hades worden je misstappen én successen benoemd door verschillende personages. Met ruim 300.000 woorden aan dialoog sta je telkens weer versteld van de diepgang die de personages te bieden hebben.

KLIK HIER voor meer info over de game en hoe je de game kunt aanschaffen.

Leeftijdsindicatie:

Hollow Knight

Een persoonlijke favoriet van ons! Hollow Knight behoort tot het Metroidvania-genre. Kenmerkend aan dit genre is dat je gedurende de game telkens nieuwe vaardigheden vrijspeelt waarmee je op plekken kunt komen in de wereld waar je eerder niet heen kon. Hollow Knight is daarin niet anders, maar de uitvoering van deze game is ontzettend goed. Hallownest, de wereld van Hollow Knight, is zeer sfeervol en gevuld met talloze unieke eindbaasgevechten die je telkens weer een stukje verder brengen in het verhaal. De melancholische muziek en de unieke grafische stijl maken het geheel nog sfeervoller en maakt het geheel tot een onvergetelijke ervaring.

KLIK HIER voor meer info over de game en hoe je de game kunt aanschaffen.

Leeftijdsindicatie:

INSIDE

Technisch gezien valt INSIDE te omschrijven als een 2D-platformer, maar deze game is haast niet te vergelijken met de andere games op deze lijst binnen hetzelfde genre. Het meest kenmerkende aan deze game is de duistere, haast grimmige stijl die gecombineerd gaat met puzzel-elementen. INSIDE excelleert met name in het vertellen van een verhaal zonder ook maar één woord aan dialoog op je scherm te laten verschijnen. Daarmee weet het je toch geboeid te houden van begin tot eind. INSIDE is geen lang spel, maar dat is in dit geval helemaal niet erg. De uren die je eraan besteedt zul je namelijk niet snel vergeten.

KLIK HIER voor meer info over de game en hoe je de game kunt aanschaffen.

Leeftijdsindicatie:

Florence

Nóg een korte game die we iedereen kunnen aanraden. Florence geeft je een kijkje in het leven van de 25-jarige Florence Yeoh, woonachtig in Melbourne. De gameplay, die vooral bestaat uit het slepen van voorwerpen en wat licht puzzelwerk, is toegankelijk voor vrijwel iedereen. Het is vooral de synergie tussen gameplay en verhaal wat deze game zo goed maakt. De kleurrijke, getekende grafische stijl verbloemt haast dat Florence in essentie een zeer realistisch spel is. We durven wel te stellen dat dit een van de meest realistische games is die we ooit gespeeld hebben. Het verhaal, waar we verder niet te veel over kwijt willen, is herkenbaar voor velen en zal ongetwijfeld veel indruk op je maken. Dat heeft het bij ons en vele anderen al gedaan.

KLIK HIER voor meer info over de game en hoe je de game kunt aanschaffen.

Leeftijdsindicatie:

Ori and the Will of the Wisps

Ori and the Will of the Wisps, het vervolg op Ori and the Blind Forest, is een Metroidvania met een grote focus op heerlijk soepele platforming. Gezien het tweede deel op vrijwel alle punten een vooruitgang is op zijn voorganger, is het een makkelijke game om aan te raden. Als de kleine Ori baan je je een weg door een schitterende vormgegeven wereld. Het combatsysteem is zo ontworpen dat variëren met aanvallen een eitje is, waardoor de gameplay niet snel zal vervelen. Dit geheel gaat hand in hand met een schitterende soundtrack, een emotioneel verhaal en een rijke, kleurrijke cast van personages. Bekijk de trailer eens en je snapt vrijwel direct wat deze game zo bijzonder maakt.

KLIK HIER voor meer info over de game en hoe je de game kunt aanschaffen.

Leeftijdsindicatie:

Spiritfarer

Als Spiritfarer Stella moet jij de geesten van de overledenen helpen om hun weg naar het hiernamaals te vinden door ze over de zeeën te vervoeren op je handgemaakte veerboot. Dat thema klinkt wellicht nogal zwaar, maar in werkelijkheid is Spiritfarer een hartverwarmend spel. De game heeft enorm veel te bieden. Zo kun je vriendschap sluiten met passagiers, je veerboot aanpassen en verbeteren en een fantasierijke wereld verkennen die door handgetekende art en prachtige animaties tot leven komt. De gameplay is ook bijzonder: Spiritfarer combineert managementgameplay met elementen uit het Metroidvania-genre. Juist door deze combinatie en de vele minigames, blijft het leuk om te spelen.

KLIK HIER voor meer info over de game en hoe je de game kunt aanschaffen.

Leeftijdsindicatie:

Stardew Valley

Heb je er altijd al van gedroomd om je drukke bestaan achter je te laten en een nieuw leven te beginnen op een boerderij? Dan is Stardew Valley echt de game voor jou. In deze boerderij-sim leef je van dag tot dag, waarin je iedere dag een bepaald aantal taken kunt doen. Hoe jij je dag invult is helemaal aan jou, maar saai wordt het nooit. Er valt altijd wel iets te ontdekken of naar toe te werken, waardoor je tientallen, zo niet honderden uren in deze game kunt steken. Ook is er niet al te lang geleden een langverwachte multiplayerstand toegevoegd waardoor je bijvoorbeeld samen dieren kunt voederen, of lekker kunt gaan vissen. Heerlijk toch?

KLIK HIER voor meer info over de game en hoe je de game kunt aanschaffen.

Leeftijdsindicatie:

Into The Breach

Verkijk je niet op de ogenschijnlijk eenvoudige looks; dit is een game die je hersenen doet kraken. Into The Breach lijkt op het eerste gezicht misschien simpel, maar de game biedt ontzettend veel diepgaande en uitdagende turn-based strategy gameplay. Met een team van drie mechs neem je het op tegen grote insectachtige wezens, genaamd de Vek. Het kleine speelveld, van acht bij acht vakjes zorgt ervoor dat je het overzicht nooit verliest en dat de gevolgen van jouw acties ook altijd duidelijk zijn. Het overpeinzen van de juiste zet levert gegarandeerd zwetende handjes op. Als je fan bent van de strategische gameplay van de Fire Emblem-reeks, dan zal Into The Breach je zeker bekoren.

KLIK HIER voor meer info over de game en hoe je de game kunt aanschaffen.

Leeftijdsindicatie:

Return of the Obra Dinn

Door velen geprezen als de beste detectivegame. Return of the Obra Dinn is een puzzelgame die zijn weerga niet kent. De game speelt zich af op een schip genaamd de Obra Dinn, dat na vier jaar vermist te zijn plotseling de haven van Falmouth binnendrijft met beschadigde zeilen en zonder bemanning. Aan jou de taak om uit te zoeken wat hier is gebeurd. Het bijzondere van Return of the Obra Dinn is dat het de intelligentie van de speler niet ondermijnt. De gameplay doet een beroep op je vermogen om te observeren en deduceren waardoor je oprecht het gevoel hebt dat je een mysterie aan het oplossen bent. De grafische stijl die door ontwikkelaar Lucas Pope als ‘1-bit’ wordt omschreven draagt bij aan de mysterieuze sfeer van de game. Ook de voice acting en de muziek zijn van hoog niveau.

KLIK HIER voor meer info over de game en hoe je de game kunt aanschaffen.

Leeftijdsindicatie:

Deze lijst is nog maar een greep uit het immense aanbod aan indiegames dat beschikbaar is in de Nintendo eShop. We hopen dat je één van de games uit deze lijst eens een kans geeft en ontdekt wat indie-ontwikkelaars en hun games zo bijzonder maakt. Mocht je interesse gewekt zijn, bekijk dan ook de meest recente uitzending van de Indie World-presentatie terug waarin nóg meer toffe nieuwe en aankomende indiegames worden getoond.