• {{pageTitle}}

    , {{gameSystem}}

    Vanaf: {{regularPrice}}{{lowestPrice}}

  • Begin goed aan het eilandleven met deze tips voor Animal Crossing: New Horizons!


    30-03-2020

    Abonneer je op op
    YouTube

    Animal Crossing: New Horizons is nu verkrijgbaar voor de Nintendo Switch en het Eilandleven-pakket van Nook Inc. biedt je de kans om je eigen paradijs vorm te geven!

    Natuurlijk is het idee om een nieuw leven te beginnen op een onbewoond eiland misschien wat overweldigend, ongeacht of je nieuw bent in de Animal Crossing-serie of een doorgewinterde fan bent. Je hoeft je echter geen zorgen te maken, want met deze handige tips kun je je nieuwe eilandleven optimaal beginnen.

    Elke dag biedt iets nieuws

    De tijd op je eiland verloopt net als in de echte wereld. De dingen die gebeuren, hangen dus af van de tijd van de dag en het seizoen. Zo laten sommige beestjes en vissen zich op bepaalde tijden bijvoorbeeld vaker zien dan op andere tijden, kun je 's nachts van de sterrenhemel genieten en nog veel meer!

    Breng regelmatig een bezoekje aan Tom Nook

    CI_NSwitch_AnimalCrossingNewHorizons_ResidentServices.jpg

    De servicebalie bevindt zich ongeveer in het midden van je eiland en is 24 uur per dag geopend. Je kunt er van alles doen, zoals doe-het-zelfworkshops bijwonen, spullen kopen en verkopen of Tom Nook om advies vragen over het leven op het eiland.

    Check je NookPhone

    CI_NSwitch_AnimalCrossingNewHorizons_NookPhone_nlNL.jpg

    Op je NookPhone staan verschillende handige apps. Gebruik de kaart om jezelf wegwijs te maken, bekijk de encyclopedie om te zien welke vissen en insecten je hebt gevangen, personaliseer je paspoort, maak eigen kledingontwerpen en meer. Na verloop van tijd komen er steeds meer apps beschikbaar, dus check je NookPhone regelmatig!

    Verzamel materiaal

    Je hebt de juiste materialen nodig voordat je iets kunt maken. Het zal je verbazen waar je dingen van kunt maken! Sla herhaaldelijk met een bijl of schop op een rots om steen, klei en ijzer te krijgen; schud aan bomen voor takjes of gebruik een bijl om hout te krijgen zonder de boom om te hakken. Zelfs onkruid kan van pas komen om iets mee te maken. En zo niet, kun je het altijd nog verkopen.

    Steengoed!

    Als je materialen van rotsen gaat verzamelen, eet dan van tevoren geen fruit. Het eten van fruit geeft je de kracht om hele bomen uit de grond te tillen en te verplanten, maar zorgt er ook voor dat rotsen breken als je er materiaal van verzamelt. Maar maak je niet al te druk. Rotsen verschijnen na verloop van tijd weer ergens anders.

    Als je je te energiek voelt van al dat fruit eten, kun je je energie kwijtraken door bomen uit de grond te tillen of naar het toilet te gaan (bij jou thuis of bij iemand anders als je het netjes vraagt!).

    Maak je eigen voorwerpen

    CI_NSwitch_AnimalCrossingNewHorizons_DIY.jpg

    Om voorwerpen te maken heb je doe-het-zelfplannen nodig. Deze kun je kopen bij de servicebalie, krijgen van andere eilandbewoners, vinden in flessen op het strand en op andere manieren vergaren. Doe-het-zelfplannen worden bewaard in de speciale app op je NookPhone en laten precies zien welke materialen je nodig hebt. Neem zo'n plan dus zorgvuldig door om erachter te komen hoe je een bepaald voorwerp moet maken.

    Houd ruimte vrij in je inventaris

    Je kunt niet oneindig veel spullen meenemen! Als je geen plek meer hebt, kun je dingen bewaren in je tent, op de grond leggen of voor een paar extra klingels verkopen aan Timmy.

    Je kunt je opslagruimte trouwens ook uitbreiden met een handige upgrade in het NookStation.

    Vang inheemse beestjes

    Zodra je een hengel of net hebt gemaakt, kun je insecten en vissen vangen. Zo doe je dat:

    CI_NSwitch_AnimalCrossingNewHorizons_BugCatching.jpg

    • Houd je net vast en druk op de A-knop om 'm in het rond te zwaaien. Dat zou genoeg moeten zijn om bijvoorbeeld vlindertjes te vangen. Het is echter een ander verhaal bij insecten op bloemen: houd de A-knop ingedrukt om je net vanaf een afstandje paraat te houden, kruip richting het beestje en laat de knop los zodra je dicht genoeg in de buurt bent.

    CI_NSwitch_AnimalCrossingNewHorizons_Fishing.jpg

    • Pak je hengel vast en kijk of je ergens schaduwen ziet in rivieren of de zee. Loop richting de oever en druk op de A-knop om je hengel uit te gooien. Als de dobber voor de vis belandt, zwemt de vis ernaartoe. Wacht tot je beet hebt en druk op de A-knop om je hengel binnen te halen!

    En wat als je de vis hebt gevangen? Je kunt hem tentoonstellen in je huis of hem verkopen, maar Tom Nook is misschien ook wel benieuwd naar wat je hebt gevangen...

    Doe zo veel mogelijk verschillende dingen!

    CI_NSwitch_AnimalCrossingNewHorizons_NookMiles_nlNL.bmp

    Nook-miles worden gebruikt om je Eilandleven-pakket te bekostigen en spullen te kopen bij het NookStation. Gelukkig wordt haast alles wat je doet, van vissen en insecten vangen tot vriendschappen sluiten, gereedschap maken en onkruid wieden, beloond met Nook-miles! Op je NookPhone kun je de actuele doelstellingen wat Nook-miles betreft bekijken.

    Ontdek andere eilanden

    CI_NSwitch_AnimalCrossingNewHorizons_MysteryTour.jpg

    Je kunt Nook-miles ook gebruiken om Nook-tickets te kopen, die je op het vliegveld kunt inwisselen voor reisjes naar mysterieuze oorden. Tijdens deze uitstapjes vind je ongetwijfeld materialen, beestjes en vissen die je op je eigen eiland niet zult tegenkomen. Misschien maak je er zelfs wel nieuwe vrienden!

    Speel met vrienden!

    Het eilandleven wordt leuker als je met anderen speelt! Als vrienden of gezinsleden op hetzelfde eiland als jij wonen, kun je op je NookPhone de app Buurten gebruiken om met tot wel drie andere mensen lokaal samen te spelen.*

    CI_NSwitch_AnimalCrossingNewHorizons_Multiplayer.jpg

    Daarnaast kun je vanaf de dag na aankomst naar de luchthaven gaan en lokaal draadloos of online spelen met vrienden van andere eilanden.** Nodig je vrienden uit voor een bezoek aan je eigen eiland, of boek een reisje naar hun eilanden om te kijken hoe zij hun paradijs hebben ingericht.

    Ga voor meer info naar de officiële gamepage van Animal Crossing: New Horizons. Je kunt ook volledig op de hoogte blijven van alles wat met Animal Crossing te maken heeft door lid te worden van onze Animal Crossing Facebook-community of door de officiële Twitteraccount van Animal Crossing te volgen.

    *Voor de multiplayerstand heeft iedere speler een compatibele controller nodig. Hiervoor heb je mogelijk extra controllers (apart verkrijgbaar) nodig. Maximaal acht spelers die als gebruiker zijn geregistreerd op een Nintendo Switch-systeem, kunnen op een gemeenschappelijk eiland wonen. Ook kunnen er maximaal vier eilandbewoners tegelijkertijd op hetzelfde systeem spelen. Opmerking: per Nintendo Switch-systeem kan er slechts één eiland bestaan, ongeacht het aantal geregistreerde gebruikers of het aantal exemplaren van de game op een spelsysteem. Voor elk eiland heb je een Nintendo Switch en een exemplaar van de game nodig.

    **Maximaal acht spelers kunnen lokaal draadloos of online samen op één eiland spelen. Voor de lokale draadloze multiplayerstand heb je een systeem en een exemplaar van de game per speler nodig. Om online te spelen heb je een internetverbinding nodig. Om onlinediensten te gebruiken moet je een Nintendo-account aanmaken en akkoord gaan met de bijbehorende overeenkomst. Het Nintendo-account-privacybeleid is van toepassing. Sommige onlinediensten zijn mogelijk niet in alle landen beschikbaar. Om online te spelen heb je een betaald onlinelidmaatschap nodig. Ontdek meer over de betaalde ledenservice.