• {{pageTitle}}

    , {{gameSystem}}

    Vanaf: {{regularPrice}}{{lowestPrice}}

  • Metroid Dread-rapport Vol. 4: Terugblik op een 35 jaar lopend verhaal


    06-08-2021

    Metroid Dread-rapport Vol. 4: Terugblik op een 35 jaar lopend verhaal

    Welkom bij het Metroid Dread-rapport! Deze reeks gaat over de nieuwste informatie over Metroid Dread voor de Nintendo Switch en de wereld van de Metroid-serie. Ook krijg je een kijkje achter de schermen bij het ontwikkelaarsteam.

    Op 6 augustus 1986 werd de eerste game in de Metroid-serie – simpelweg Metroid genoemd – in Japan uitgebracht voor het Family Computer Disk System, en later ook in de Verenigde Staten en Europa op het Nintendo Entertainment System. Met deze game begon het verhaal over het lot van premiejager Samus Aran en de raadselachtige Metroid – een verhaal dat tot een einde zal komen in Metroid Dread, de vijfde game in wat ook wel de "2D-Metroid-serie" wordt genoemd.

    Hier volgt een uitgebreide blik op het verhaal van elke game uit de 2D-serie. Kun jij ontdekken hoe sommige geheimen een verband hebben met Metroid Dread?


    SQ_NES_Metroid.jpg

    Metroid

    Family Computer Disk System (1986) / Nintendo Entertainment System (1988)

    Het debuut van premiejager Samus Aran

    De Metroid, een onbekende zwevende levensvorm, wordt door de Galactische Federatie ontdekt op de planeet SR388. De ruimtepiraten, met de planeet Zebes als hun thuisbasis, stelen de Metroids van onderzoekers van de Federatie en proberen de kracht van deze mysterieuze wezens te gebruiken als wapen.

    Om de ruimtepiraten een halt toe te roepen schakelt de Galactische Federatie de hulp in van de sterkste premiejager van de melkweg: Samus Aran.

    Samus landt op de planeet Zebes en weet het ondergrondse fort van de ruimtepiraten en hun leider, de organische supercomputer Mother Brain, te vernietigen.

    Weetje: Het begin van het (alternatieve) einde

    Het eindscherm van Metroid verandert op basis van de tijd waarin je de game hebt uitgespeeld. Door de game vaker te spelen leer je hoe je hem sneller kunt uitspelen en op die manier krijg je andere eindschermen te zien. Door de hele serie heen kun je vergelijkbare variaties van het eindscherm zien.

    CI_NSwitch_MetroidDread_Screenshot_Metroid_05.jpg

    ~Transmissie van het ontwikkelaarsteam~

    "Deze allereerste game is het begin van het vreemde, onderling verbonden lot van Samus en de Metroids, een verhaallijn die tot een einde komt in Metroid Dread. Deze game bepaalde het kenmerkende karakter van de serie: het verkennen van doolhofachtige gebieden en het gebruik van wapens en vaardigheidsupgrades om nieuwe locaties te bereiken. Het vormde ook het universum en de sfeer terwijl ook de iconische muziek en geluidseffecten werden geïntroduceerd."

    "Het woord 'Metroid' is trouwens een combinatie van 'metro' (als een ondergronds gangenstelsel) en 'android' (een mensachtige robot)."

    "De originele Metroid-game heeft in 2004 een remake gekregen in de vorm van Metroid: Zero Mission voor de Game Boy Advance. Deze remake voegde een stealth-gedeelte toe waarin Samus het zonder haar krachtpak moest doen en daarom goed verborgen moest blijven voor de ruimtepiraten. Wellicht voel je hier al een connectie tussen dat gedeelte van de game en Metroid Dread."


    SQ_GB_MetroidIIReturnOfSamus.jpg

    Metroid II: Return of Samus

    Game Boy (1992)

    Een urgente missie om de Metroids uit te roeien

    De Galactische Federatie neemt de vete met de ruimtepiraten op de planeet Zebes erg serieus. Ze sturen een onderzoeksschip naar de planeet SR388 om het bestaan van de Metroids daar te bevestigen. Het schip verdwijnt echter…

    Er wordt een reddingseenheid naar de planeet SR388 gestuurd, maar ook het contact met die manschappen wordt plots verbroken. De Federatie concludeert dat de onderaardse Metroid-wezens ervoor verantwoordelijk zijn. Opnieuw wordt een beroep gedaan op Samus, ditmaal om de Metroid op SR388 uit te roeien.

    Na vele pittige gevechten met de Metroids in hun verschillende evolutionaire vormen weet Samus de Queen Metroid te verslaan, wat haar missie tevens tot een succes maakt. Onverwachts wordt voor de ogen van Samus een Metroid-jong geboren. Omdat het jong Samus als eerste ziet, beschouwt het Samus als zijn moeder. Samus kan het niet over haar hart verkrijgen om het jong te doden, dus ze besluit het mee te nemen naar de Academie voor Ruimtewetenschap van de Galactische Federatie.

    Weetje: Chozo-restanten

    Er wordt gedacht dat de Chozo ooit op de planeet SR388 hebben geleefd, en dat er restanten van hun beschaving – inclusief high-tech machines en wapens die ze hebben ontwikkeld – gevonden kunnen worden op de planeet.

    In Metroid: Samus Returns voor de verschillende Nintendo 3DS-systemen (een remake van Metroid II: Return of Samus) kunnen spelers geheime aanwijzingen over het lot van de Chozo op de planeet SR388 vinden.


    ~Transmissie van het ontwikkelaarsteam~

    "Metroid II: Return of Samus en Metroid: Samus Returns tonen de eerste ontmoeting tussen Samus en het Metroid-jong. Deze hoofdstukken bevatten ook beschrijvingen van de Chozo-beschaving, waardoor ze fundamenteel zijn voor het overkoepelende verhaal van de 2D-Metroid-serie."

    "De teaser aan het einde van dit artikel lijkt zulke Chozo-restanten te tonen. Wat denk jij wat de rol hiervan gaat zijn in Metroid Dread?"


    SQ_SNES_SuperMetroid.jpg

    Super Metroid

    Super Nintendo Entertainment System (1994)

    Zware tijden, zware maatregelen

    Het zwaar beschadigde fort van de ruimtepiraten op de planeet Zebes is geleidelijk herbouwd door de overlevenden van de vorige aanval van Samus. Ridley, de opperbevelhebber van de ruimtepiraten, valt de Academie voor Ruimtewetenschap aan en steelt het jong – wat bekendstaat als de laatste levende Metroid in het universum – om door te gaan met het doel van de ruimtepiraten om de soort als wapen in te zetten.

    Samus gaat terug naar de planeet Zebes om de Metroid terug te halen en de sinistere plannen van de ruimtepiraten te stoppen. In een hevig laatste gevecht met het monsterlijke Mother Brain offert het jong zich echter op om Samus te redden. Na het verslaan van Mother Brain ontsnapt Samus ternauwernood aan een zichzelf vernietigende planeet Zebes. De ruimtepiraten worden weggevaagd in de ontploffing.

    Weetje: De nummers van de games

    Super Metroid en Metroid Fusion hebben geen nummer in hun titel, maar de openingsvideo van elke game labelt ze als respectievelijk 'METROID 3' en 'METROID 4'.

    Volgend daarop zul je 'METROID 5' zien aan het begin van de aankondigingstrailer van Metroid Dread.


    ~Transmissie van het ontwikkelaarsteam~

    "Super Metroid biedt de grootste flexibiliteit als het gaat om exploratie in de serie. Eenzelfde mate van flexibiliteit zul je in Metroid Dread kunnen ervaren, afhankelijk van hoe je van je vaardigheden profiteert. Mogelijk lukt het je om wapens, voorwerpen en vaardigheden al eerder te verkrijgen dan gepland. We moedigen daarom ook iedereen aan om op ontdekkingstocht te gaan."


    SQ_GBA_MetroidFusion.jpg

    Metroid Fusion

    Game Boy Advance (2002)

    Aanval van de X-parasiet

    Samus wordt ingehuurd door biotechfirma Biologisch Ruimtelaboratorium (B.R.L.) om een veldonderzoekseenheid op de planeet SR388 te beschermen.

    Het onderzoek verloopt voorspoedig, totdat Samus wordt blootgesteld aan en aangevallen door de X-parasiet, een levensvorm met de gave om organische wezens genetisch geheel na te bootsen. Samus krijgt het zwaar te verduren en raakt zelfs bewusteloos. Alle hoop lijkt dan ook verloren wanneer de X zich snel vermeerderen en haar lichaam overrompelen.

    Wetenschappers zijn tot de conclusie gekomen dat een vaccin gemaakt van een celstructuur van het Metroid-jong Samus' enige hoop is om te overleven. Ze weet ternauwernood aan de dood te ontsnappen en word tegelijkertijd het enige levende wezen dat immuun is voor de X-parasiet.

    Aan boord van het B.R.L.-station dat in een baan rond de planeet SR388 cirkelt, gaat Samus het gevecht aan met de SA-X, een kopie van Samus in haar krachtpak op volle sterkte. Het lukt haar om de X-parasiet uit te roeien en daarbij worden het ruimtestation en de planeet SR388 ook vernietigd.

    Weetje: Gameplayverbeteringen

    In Metroid Fusion voelt de gameplay dankzij gestroomlijnde besturing, zoals voor het wisselen van wapens en diagonaal schieten, een stuk soepeler dan in vorige games. Samus beschikt daarnaast over meer vaardigheden dan ooit tevoren. Zo kan ze bijvoorbeeld aan randen blijven hangen.


    ~Transmissie van het ontwikkelaarsteam~

    "De SA-X is een enorme dreiging waar Samus in Metroid Fusion vele malen mee te maken krijgt. Elke ontmoeting, waarbij Samus moest vluchten of zich moest verstoppen voor de SA-X, was een gebeurtenis die de speler verraste. We hebben nagedacht hoe we dit aspect kunnen verbeteren. We vroegen ons af wat er zou gebeuren als we dit concept verder zouden uitwerken, wat uiteindelijke een grote impact heeft gehad op de creatie van de E.M.M.I.-secties in Metroid Dread."

    "Omdat Metroid Dread een direct vervolg is op Metroid Fusion, zul je ook vele gevaren tegenkomen die de twee verhalen met elkaar verbinden. Zo hebben de reden waarom Samus' pak er zo uitziet en de verschijning van de ADAM-computer als kunstmatige intelligentie in Metroid Dread een direct verband met de gebeurtenissen in Metroid Fusion."



    Een glimp van de dreiging…



    ~Transmissie van het ontwikkelaarsteam~

    "Wat zie je? Wat betekent het? Blijf op de hoogte om meer te ervaren!"


    De volgende keer…

    In het volgende Metroid Dread-rapport gaan we in op het geheim achter Samus Arans kracht. Blijf op de hoogte!

    Heb je het vorige Metroid Dread-rapport nog niet gelezen? Lees het hier.

    Word lid van de Nintendo Switch-community op Facebook of volg @NintendoNL op Twitter voor updates over de nieuwe missie van Samus. Ook kun je meer informatie vinden op de officiële spelpagina van Metroid Dread. De game wordt uitgebracht op 8 oktober.