• {{pageTitle}}

    , {{gameSystem}}

    Vanaf: {{regularPrice}}{{lowestPrice}}

  • Metroid Dread-rapport Vol. 5: De vaardigheden van Samus Aran


    20-08-2021

    Metroid Dread-rapport Vol. 5: De vaardigheden van Samus Aran

    Welkom bij het Metroid Dread-rapport! Deze reeks gaat over de nieuwste informatie over Metroid Dread voor de Nintendo Switch en de wereld van de Metroid-serie. Ook krijg je een kijkje achter de schermen bij het ontwikkelaarsteam.

    Samus Aran, de sterkste premiejager van de melkweg, is een ervaren professional die vele missies heeft voltooid die voor onmogelijk werden gehouden. Laten we in deze editie eens nader kijken naar de vaardigheden en het arsenaal dat Samus tot haar beschikking heeft.

    Samus Arans verleden

    CI_NSwitch_MetroidDread_Artwork_Samus.jpg

    Samus is haar ouders op jonge leeftijd al kwijtgeraakt door een verwoestende aanval van de ruimtepiraten. De Chozo hebben Samus opgevoed op de planeet Zebes. Ze heeft een DNA-transplantatie ontvangen van deze vogelachtige soort, waardoor haar fysiologie werd aangepast en ze in staat was om zich aan haar nieuwe leefomgeving aan te passen.

    Samus is getraind door het leger van de Galactische Federatie, waarvan ze zelf ook deel heeft uitgemaakt. Het gezicht achter de helm blijft voor velen in het universum een groot mysterie.


    ~Transmissie van het ontwikkelaarsteam~

    "Samus is een echte professional die haar werk op een kalme manier benadert. Hierdoor zou je misschien denken dat ze een koelbloedig iemand is, maar daar vergis je je. In werkelijkheid is Samus een vrouw met het hart op de goede plaats, zoals op te maken was uit haar blijk van genade voor een Metroid-jong terwijl ze op een missie was om de mysterieuze soort uit te roeien. Het kan zijn dat haar goede aard de pasgeboren Metroid ertoe bracht te geloven dat Samus zijn moeder was."


    Armkanon

    De rechterarm van Samus is volledig geïntegreerd met haar krachtige en iconische armkanon, dat twee soorten wapens kan afvuren: snelvuurstraalaanvallen en krachtige raketten. Omdat het armkanon zo diep geïntegreerd is, kan Samus naar believen tussen wapenklassen schakelen.

    In Metroid Dread kun je haast vanuit elke hoek aanvallen terwijl je rent, springt of je aan muren of randen vasthoudt.

    Straalaanvallen

    De straalaanval is de standaardaanval van Samus. Door middel van upgrades kunnen de kracht en eigenschappen ervan worden aangepast. Zo kan de spreiding van de aanval worden vergroot of kunnen er andere functies worden toegevoegd.

    Een van die functionele upgrades is de haakstraal, die hem een touwachtige kwaliteit geeft waardoor Samus met het armkanon specifieke punten kan vastgrijpen. Samus kan op die manier bijvoorbeeld objecten verslepen of zichzelf naar anders onbereikbare delen van de omgeving slingeren.

    Raketten

    In tegenstelling tot de eindeloze golf van straalaanvallen die ze tot haar beschikking heeft, heeft Samus een capaciteitslimiet voor dit compacte maar krachtige zware wapen. Ook dit wapen kan worden verbeterd met vaardigheidsupgrades. Samus kan haar raketcapaciteit vergroten door raketcapsules en raketcapsules+ te verzamelen, die overal in de wereld te vinden zijn.


    ~Transmissie van het ontwikkelaarsteam~

    "Samus kan elke aanval tijdens het rennen of springen gebruiken. In Metroid: Samus Returns voor de Nintendo 3DS moest Samus stil blijven staan om vrij te richten en te schieten; nu kun je tijdens het rennen gewoon naar voren richten en schieten. Hierdoor is het makkelijker om van een afstandje aan te vallen terwijl je in beweging blijft."

    "In Metroid Dread kunnen de meeste acties, zoals aanvallen met het armkanon en counterslagen – vanuit bijna elke positie worden uitgevoerd. We wilden benadrukken dat de speler op elk moment zijn of haar snelheid en momentum kan behouden, met als doel de flow door verschillende soorten gameplay zo soepel mogelijk te laten voelen."


    Acties en vaardigheden

    Counterslag

    Hiermee kan Samus een vijand wezenloos slaan door hem precies te raken terwijl hij op het punt staat aan te vallen. Als dit lukt, is de overdonderde vijand kwetsbaar voor een krachtige vervolgaanval. Samus kan ook tijdens het rennen een counterslag uitvoeren.

    Morfbal


    Samus kan door nauwe doorgangen komen door de glijden, of door zich op te rollen tot morfbal.


    De speler kan Samus in haar morfbalvorm veranderen door de linkerrichtingssstick naar beneden te kantelen terwijl ze gehurkt zit – in feite dus op dezelfde manier als altijd in de 2D-Metroid-serie – maar nu ook door op de ZL-knop te drukken terwijl ze stilstaat. Samus neemt ook automatisch de morfbalvorm aan wanneer ze naar een verhoogde tunnel springt.

    Springen


    Samus' ongeëvenaarde fysieke vaardigheden tillen haar sprongkwaliteiten naar ongekende hoogten. Ze kan bijvoorbeeld tegen muren opspringen om nog hoger te komen.

    Haar sprongcapaciteiten kunnen ook worden verbeterd met vaardigheidsupgrades. Met de nieuwe draaiboost kan ze bijvoorbeeld een extra sprong maken terwijl ze in de lucht ronddraait.

    Aeion-vaardigheden


    Samus kan een speciale, mystieke energie opwekken die Aeion wordt genoemd. Hiermee kan ze tijdelijk bepaalde vaardigheden gebruiken.

    Een voorbeeld van zo'n vaardigheid is de fantoommantel, welke Samus in een optische camouflage hult. Als ze de fantoommantel gebruikt terwijl ze stilstaat, zal haar Aeion-energie langzaam maar zeker opraken. Ze kan ook bewegen terwijl ze de mantel draagt, maar dat kost meer Aeion. Haar Aeion-reserve wordt automatisch weer aangevuld als ze het niet gebruikt.


    ~Transmissie van het ontwikkelaarsteam~

    "Naast haar aanvallen wilden we dat haar andere vaardigheden ook snel, krachtig en 'typisch Samus' zouden aanvoelen."

    "Deze keer kan Samus counteraanvallen uitvoeren zonder haar voorwaartse momentum te verliezen. Hierdoor is een agressiever gebruik van counters mogelijk, waardoor Samus kan profiteren van tijdelijke zwakheden van vijanden die anders buiten bereik zouden zijn."

    "Als je met succes muren beklimt, door gaten glipt en vijanden neerhaalt in een vloeiende reeks snelle bewegingen, voel je je echt de sterkste premiejager in de melkweg."


    Het krachtpak

    Het krachtpak van Samus is gebaseerd op Chozo-technologie en is speciaal voor haar gemaakt.

    Met vaardigheidsupgrades kunnen de functionaliteit van het krachtpak en de functies van het armkanon worden uitgebreid.

    Naast de ingebouwde verdedigingen van het krachtpak, kan Samus de energie ervan vergroten – en dus het vermogen om schade te weerstaan – door twee soorten energiecapsules te verwerven. Normale energiecapsules verhogen de energie van haar pak met elk 100 punten. Ze kan ook vier energiefragmenten verzamelen om dezelfde functionaliteit te krijgen als die van een normale energiecapsule.


    ~Transmissie van het ontwikkelaarsteam~

    "Het krachtpak van Samus is werkelijk uniek, omdat het is gemaakt aan de hand van de superieure technologie van de Chozo."

    "Hoewel er in de serie verschillende kostuumontwerpen zijn gebruikt, is het Fully Powered Suit uit Metroid: Zero Mission voor de Game Boy Advance (verkregen door het voltooien van de Chozodia Ruins-proef) de basis voor deze nieuwe ontwerpen."

    "De gebeurtenissen in de vorige game, Metroid Fusion voor de Game Boy Advance, hebben veel veranderd voor Samus en haar pak. Maar deze keer gebruiken we een nieuw krachtpak om ons voor te stellen wat er na Metroid Fusion zou kunnen zijn."


    Immuun tegen de X-parasiet

    De Metroids werden gecreëerd als een natuurlijke vijand voor de X-parasiet.

    Doordat Samus een nooddosis van het 'Metroid-vaccin' heeft gekregen – ontwikkeld op basis van een celcultuur die afkomstig was van het Metroid-jong – werd ze het enige levende wezen dat niet kan worden geschaad door de X-parasiet.

    Vanwege haar immuniteit wordt Samus in haar eentje naar de planeet ZDR gestuurd om onderzoek te doen naar de mogelijke aanwezigheid van de X-parasiet, een levensvorm waarvan werd gedacht dat deze was uitgeroeid.


    ~Transmissie van het ontwikkelaarsteam~

    "De X-parasiet is een angstaanjagend wezen dat in staat is om elk levend organisme binnen te dringen, het te doden, en vervolgens zijn gastheer genetisch na te bootsen."

    "Het is niet overdreven om te zeggen dat de X de sterkste en meest afschuwelijke van alle levensvormen is, omdat hij instinctief prioriteit geeft aan het behoud en de uitbreiding van zijn soort, waarbij hij zich herhaaldelijk verdeelt en versmelt om sterkere individuen na te bootsen."

    "De enigen die de capaciteiten van de X kunnen neutraliseren, zijn de Metroids, gemaakt om zijn natuurlijke vijanden te zijn. Omdat de Metroids uitstierven vóór de gebeurtenissen van Metroid Dread, is Samus nu de enige die het kan opnemen tegen de X, omdat zij Metroid-DNA in zich heeft."


    Een glimp van de dreiging…



    ~Transmissie van het ontwikkelaarsteam~

    "Waarom draagt Samus in de tweede helft van de video een ander krachtpak dan in het begin? Het antwoord op die vraag zal binnenkort worden onthuld."


    De volgende keer…

    In het volgende Metroid Dread-rapport gaan we in op nieuwe mysteries die in een trailer toekomstige trailer worden onthuld. Verheug je maar vast op 27 augustus!

    Heb je het vorige Metroid Dread-rapport nog niet gelezen? Lees het hier.

    Word lid van de Nintendo Switch-community op Facebook of volg @NintendoNL op Twitter voor updates over de nieuwe missie van Samus. Ook kun je meer informatie vinden op de officiële spelpagina van Metroid Dread. De game wordt uitgebracht op 8 oktober.