• {{pageTitle}}

    , {{gameSystem}}

    Vanaf: {{regularPrice}}{{lowestPrice}}

  • Metroid Dread-rapport Vol. 6: Alles over de nieuwste trailer


    27-08-2021

    Metroid Dread-rapport Vol. 6: Alles over de nieuwste trailer

    Welkom bij het Metroid Dread-rapport! Deze reeks gaat over de nieuwste informatie over Metroid Dread voor de Nintendo Switch en de wereld van de Metroid-serie. Ook krijg je een kijkje achter de schermen bij het ontwikkelaarsteam.

    Er is een nieuwe trailer van Metroid Dread! De trailer introduceert enkele van Samus Arans gloednieuwe vaardigheden en een paar van de mysterieuze dreigingen die op de planeet ZDR ronddwalen. In deze editie van het Metroid Dread-rapport gaan we dieper in op deze nieuwe elementen. Laten we beginnen!

    Je kunt de trailer hieronder bekijken:

    Abonneer je op op
    YouTube

    Samus arriveert op de planeet ZDR

    In de nieuwe trailer wordt Samus aangevallen door sterke vijanden en nieuwe dreigingen op de planeet ZDR. Bovendien verschijnt er vlak nadat ze arriveert een mysterieuze figuur.


    ~Transmissie van het ontwikkelaarsteam~

    "Als je de video "Een glimp van de dreiging" in het vorige rapport hebt bekeken, is het je misschien opgevallen dat de plek waar Samus wordt aangevallen, dezelfde plek is als waar ze onverwachts ineenstortte nadat ze op de planeet was geland."

    "Ja, inderdaad: Samus werd verslagen door een mysterieuze vijand en is daardoor al haar vaardigheden kwijtgeraakt. Je zou kunnen zeggen dat ze vanaf het begin van haar missie lijdt aan 'vaardighedengeheugenverlies'."

    "Hoe kan het dat Samus een zekere dood bespaard bleef en waarom werd ze achtergelaten? Om dat te weten te komen moet je Metroid Dread gaan spelen!"



    Met wie heeft Samus te maken?

    De figuur die Samus aanviel, bleek een Chozo te zijn. De Chozo waren hoogintelligente en technologisch geavanceerde wezens die vrede wilden stichten in het heelal. Uiteindelijk viel de Chozo-beschaving uiteen en nu worden Chozo nauwelijks meer gezien.

    De Chozo stonden bekend als een vredig en rustig volk, maar in de archieven van de Galactische Federatie wordt ook gesproken over 'Chozo-krijgers'.


    ~Transmissie van het ontwikkelaarsteam~

    "Hoewel veel overblijfselen van de Chozo-beschaving zijn verschenen in eerdere Metroid-games – inclusief technologieën en standbeelden – is dit de eerste game waarin een echte, levende Chozo verschijnt. Maar wie is deze Chozo die zo fel tegen Samus strijdt?"

    "Bovendien laat de video een Chozo-krijger en gevechtsrobots met een opvallende gelijkenis met de Chozo zien. We denken dat ze een waanzinnige uitdaging voor Samus zullen vormen."


    Vaardigheden op beeld

    In de video zijn diverse nieuwe en terugkerende vaardigheden en wapens van Samus te zien. Laten we daar eens op ingaan.

    Instaflits

    Samus kan in een oogwenk een bepaalde afstand afleggen – vooruit of achteruit, op de grond of in de lucht. Dit kan ze maximaal drie keer achter elkaar doen. Het is handig voor zowel verkenning als in gevechten, maar kost wel Aeion-energie.

    Pulsradar

    Met deze Aeion-vaardigheid kan Samus speciale geluidsgolven uitzenden om haar directe omgeving te scannen en breekbare blokken te vinden.

    Haakstraal

    Deze straal werkt als een touw dat Samus aan bepaalde punten kan vastmaken. Zo kan ze over afgronden slingeren of bepaalde delen van de omgeving bewegen, zoals obstakels verslepen. Ze kan de straal ook richting blauwe magnetische velden schieten, zichzelf naar het contactpunt trekken en zich eraan vastklampen.

    IJsraket

    Deze raketten hebben een vrieseffect. Samus kan bevroren vijanden makkelijk vernietigen met een vervolgaanval, en sommige vijanden kunnen in bevroren staat zelfs als platform dienen.

    Stormraket

    Samus kan meerdere kleine raketten snel achter elkaar afvuren. Gebruik het vrije richten om tot wel vijf vijanden tegelijk in het vizier te houden, en bestook elk doelwit met drie raketten.

    Kruisbom

    Deze krachtige bom explodeert in vier richtingen.

    Snelheidsboost

    Na een aanloopje te hebben genomen, pakt Samus het tempo op en sprint ze razendsnel. Ze kan dan dwars door bepaalde obstakels beuken en vijanden op haar pad schade toebrengen.

    Komeetschicht

    Zodra Samus de snelheidsboost te pakken heeft, kan ze deze vaardigheid gebruiken om zichzelf in een rechte baan in elke gewenste richting te katapulteren. Ze kan in deze staat dwars door bepaalde obstakels knallen en vijanden veel schade toebrengen.

    Schroefaanval

    Tijdens een draaisprong kan Samus zichzelf hullen in krachtige energie die schade toebrengt aan vijanden en bepaalde obstakels waar ze tegenaan springt kan slopen.



    ~Transmissie van het ontwikkelaarsteam~

    "Er zijn in de nieuwe trailer echt een hoop nieuwe en terugkerende vaardigheden getoond! Het was wellicht moeilijk om alles in je op te nemen als je hem maar één keer hebt gezien, dus kijk de trailer gerust een paar keer terug nadat je dit rapport hebt gelezen."

    "In het bijzonder zijn de mogelijkheden voor het bewegen sterk verbeterd in vergelijking met eerdere Metroid-games. We denken dat je op verschillende manieren de kaart ermee kunt verkennen. Je kunt de snelheidsboost bijvoorbeeld gebruiken in combinatie met het glijden en tegen muren springen. De plaatsen waar je dit kunt doen, zullen je misschien verbazen, en we hopen dat je tijdens je avontuur veel verschillende dingen uitprobeert."


    Nog sterkere vijanden

    De trailer bevatte nog meer opmerkelijke beelden. Zo is er een groot monster te zien dat Kraid blijkt te zijn. Dit beest is Samus al in vorige Metroid-games tegen het lijf gelopen. Ook kun je robots zien die door de Chozo zijn gemaakt, alsook gigantische aquatische wezens.


    ~Transmissie van het ontwikkelaarsteam~

    "Net als in vorige games zijn er een hoop verschillende vijanden die Samus op haar pad zal tegenkomen. Ze zal het op moeten nemen tegen vele verschillende eindbazen. Om van deze kolossen te winnen moet je hun gedrag observeren en op basis daarvan een aanvalsplan bedenken en uitvoeren."


    De volgende keer…

    In het volgende Metroid Dread-rapport werpen we een blik op de mysterieuze Chozo. Houd ons dus in de gaten!

    Heb je het vorige Metroid Dread-rapport nog niet gelezen? Lees het hier.

    Word lid van de Nintendo Switch-community op Facebook of volg @NintendoNL op Twitter voor updates over de nieuwe missie van Samus. Ook kun je meer informatie vinden op de officiële spelpagina van Metroid Dread. De game wordt uitgebracht op 8 oktober.