Handige tips voor jouw eerste stappen in de wereld van Monster Hunter Rise!


16-03-2021

In Monster Hunter Rise maak jij jacht op angstaanjagende monsters om Kamura Village te redden van de ondergang! Vecht en jaag op enorme monsters en gebruik de spullen die je buitmaakt om allerlei epische wapens en uitrustingen te maken.

Als je nog niet bekend bent met de Monster Hunter-serie, geven we jou hieronder wat tips om jouw eerste jacht in de demo met succes te voltooien!

Begin met de Basic Training Quest

In de demo kun je verschillende Quests selecteren, maar het is een goed idee om met de Basic Training Quest te beginnen. Hier legt Master Utsushi je alle basisbegrippen uit die je nodig hebt tijdens een jacht.

Kies een wapen dat bij jouw speelstijl past

Er zijn 14 verschillende wapentypes om uit te proberen in Monster Hunter Rise, elk met hun eigen speelstijl! ​Weet je niet waar je moet beginnen? Probeer dan eens de Sword & Shield-combinatie! We raden je aan om te experimenteren tot je een wapen vindt dat goed aanvoelt.

Abonneer je op op
YouTube

Maak gebruik van de nieuwe Wirebug-mogelijkheden!

De Wirebug zorgt voor een geheel nieuwe manier van bewegen in Monster Hunter Rise. Gebruik de Wirebug bijvoorbeeld om je snel door de lucht te bewegen, of voer een krachtige Silkbind-aanval uit met je wapen. Zorg er dus voor dat je de draad te pakken krijgt!

Abonneer je op op
YouTube

Maak gebruik van de informatie in je Hunter’s Notes!

Druk op + om je menu te openen. Hier kun je allerlei handige informatie terugvinden, bijvoorbeeld over hoe je je wapen het beste kunt gebruiken!

screenshot1.jpg
screenshot2.jpg
screenshot3.jpg

Maak slim gebruik van voorwerpen.

Het arsenaal van een jager bestaat niet alleen uit zijn of haar wapen! Je hebt ook voorwerpen tot je beschikking die je HP herstellen, of vallen waarmee je een monster tijdelijk kan verlammen. Veel van deze voorwerpen zul je in je omgeving kunnen vinden en oprapen, het loont dus om goed te weten wat elk voorwerp precies doet!

Oefen het ontwijken van aanvallen.

Als je niet geraakt wordt, kun je ook geen schade krijgen! Het ontwijken van aanvallen is een van de belangrijkste vaardigheden voor een jager.

Abonneer je op op
YouTube

Probeer verschillende wapens uit.

Elk wapentype heeft zijn eigen sterke en zwakke punten. Sommige wapens hebben bijvoorbeeld de mogelijkheid om aanvallen van monsters te blocken. Probeer de verschillende wapentypes in de demo en zoek welke het best bij jou past!

Abonneer je op op
YouTube

Verzamel je vrienden en ga samen op jacht!

In de demo heb je de mogelijkheid om lokaal of online** met 3 andere spelers samen op jacht te gaan. Vooral voor nieuwe spelers is dit een goede manier om kennis te maken met de game!

…HAPPY HUNTING!

** Voor de lokale multiplayerstand heb je een systeem en een exemplaar van de game per speler nodig. Om online te spelen heb je een internetverbinding nodig. Om onlinediensten te gebruiken moet je een Nintendo-account aanmaken en akkoord gaan met de bijbehorende overeenkomst. Het Nintendo-account-privacybeleid is van toepassing. Sommige onlinediensten zijn mogelijk niet in alle landen beschikbaar. Om online te spelen heb je een betaald onlinelidmaatschap nodig. Ontdek meer over de betaalde ledenservice.