• {{pageTitle}}

    , {{gameSystem}}

    Vanaf: {{regularPrice}}{{lowestPrice}}

  • Metroid Dread-rapport Vol. 1: De aankondigingstrailer uitgelicht


    18-06-2021

    Metroid Dread-rapport Vol. 1: De aankondigingstrailer uitgelicht
    Abonneer je op op
    YouTube

    Welkom bij het eerste Metroid Dread-rapport! In deze reeks nieuwsartikelen geven we de nieuwste info over Metroid Dread voor de Nintendo Switch en de wereld van de Metroid-serie, naast een blik achter de schermen bij het ontwikkelaarsteam.

    In deze eerste editie gaan we dieper in op bepaalde elementen die in de aankondigingstrailer zijn getoond. Daarnaast zijn er een paar speciale transmissies van de ontwikkelaars van de game over hoe het nieuwste avontuur van de intergalactische premiejager Samus Aran tot stand is gekomen.

    De betekenis van het woord 'dread'

    Het woord 'dread' in de titel staat voor angst en ellende. In deze nieuwe titel in de serie heeft het team de Metroid-ervaring in een nieuw jasje gestoken door het thema 'exploratie' te combineren met het concept van een continu aanwezige dreiging.

    Laten we van de makers horen wat dit betekent voor de speler, en voor Samus.

    NSwitch_MetroidDread_Reports_Volume1_01.jpg

    ~Transmissie van het ontwikkelaarsteam~

    "Met de Metroid-serie hebben we onszelf altijd uitgedaagd om spelers te verrassen. Het idee voor een angstaanjagende dreiging is een thema waar we al meer dan 15 jaar over nadenken. Je zou het het lot kunnen noemen. We hebben dat al enigszins door laten schemeren in de aankondigingstrailer, maar er zijn meer bedreigingen waar Samus mee te maken krijgt, waar we het later over zullen hebben."


    De proloog

    Laten we van Samus horen hoe haar nieuwe missie is begonnen:

    De X is een griezelige, dodelijke parasiet die organische wezens kan overnemen en die vervolgens op basis van hun genetische informatie kan nabootsen.

    NSwitch_MetroidDread_Reports_Volume1_02.jpg


    Ook ik ben er ooit door geïnfecteerd geraakt. Maar mijn leven werd gered dankzij een vaccin dat is gemaakt van Metroids, de natuurlijke vijand van de X. Daarnaast maakte het me de enige die in staat was om te vechten tegen dit wezen dat de melkweg bedreigt.

    NSwitch_MetroidDread_Reports_Volume1_03.jpg


    Na een gevecht op leven en dood met de SA-X, een kopie van mij met al mijn vaardigheden, is het me eindelijk gelukt om de X uit te roeien en de planeet SR388 te vernietigen.

    Maar…

    NSwitch_MetroidDread_Reports_Volume1_04.jpg


    Op een dag heeft de Galactische Federatie van een onbekende bron videobeelden ontvangen waaruit zou blijken dat de X nog bestaan. De Federatie stuurde daarop een speciale eenheid bestaande uit zeven E.M.M.I.-robots naar de afgelegen planeet ZDR, vermoedelijk de bron van de transmissie.

    Vlak na aankomst op de planeet ZDR is de gehele eenheid spoorloos verdwenen.

    NSwitch_MetroidDread_Reports_Volume1_05.jpg


    Bestaan de X werkelijk nog? En wat is er aan de hand op ZDR? Het is aan mij, de enige die immuun is voor het X-parasiet, om op onderzoek uit te gaan…

    NSwitch_MetroidDread_Reports_Volume1_06.jpg

    ~Transmissie van het ontwikkelaarsteam~

    "Deze titel vormt het einde van de verhaallijn die draait om het vreemde, onderling verbonden lot van Samus Aran en de Metroid, die is begonnen in de eerste Metroid-game voor het Nintendo Entertainment System."

    "Degenen die de serie hebben gevolgd, zitten mogelijk met een hoop vragen over het verhaal van Metroid Dread. Leeft het X-parasiet echt op ZDR? Waarom jagen de E.M.M.I. op Samus? Hoe zal het verhaal van Samus, de Metroid, en hun verbonden lot eindigen?"

    "Natuurlijk zijn degenen die Metroid nog niet eerder hebben gespeeld, misschien niet bekend met de gebeurtenissen die hebben geleid tot Metroid Dread. Het verhaal van dit deel in de verhaallijn kan gelukkig op zichzelf worden begrepen, dus wees gerust, je kunt dit Metroid-avontuur zo oppikken."


    De meedogenloze E.M.M.I.

    De Extraplanetaire Multivormige Mobiele Identificatoren – oftewel E.M.M.I. – zijn zeer wendbare, grote onderzoeksrobots die door de Galactische Federatie naar de planeet ZDR zijn gestuurd om DNA van onbekende wezens te verzamelen en te extraheren. Maar nu zijn ze om de een of andere reden op jacht om Samus te vangen.

    De beschermende bepantsering op de E.M.M.I. zou zijn gemaakt van het sterkste materiaal in het universum. De aanvallen van Samus hebben geen enkel effect – je kunt het beste misschien gewoon wegrennen.


    ~Transmissie van het ontwikkelaarsteam~

    "Je zou kunnen zeggen dat de E.M.M.I. staan voor het concept van een angstaanjagende dreiging waar we zo lang over hebben nagedacht. Aangezien het robots zijn, hebben ze geen gevoelens of twijfel. Ze gaan direct achter hun doelwit aan en doden het meedogenloos met één steek. Samus moet haar missie volbrengen terwijl ze te maken krijgt met deze kille, berekenende en extreem sterke vijanden."


    Verbeterde acties

    De basisacties van Samus zijn verbeterd en zijn nu fijner dan ooit om te gebruiken. Laten we het nu hebben over enkele van haar acties die werden getoond in de aankondigingstrailer.

    Counterslag en sprintslag

    Met een goed getimede counterslag kan Samus het zwakke punt van de vijand raken. Deze vaardigheid werd geïntroduceerd in Metroid: Samus Returns voor de verschillende Nintendo 3DS-systemen, en in deze game kan ze de actie uitvoeren terwijl ze rent met een sprintslag. Dit helpt Samus om counters nu als offensieve acties te gebruiken door naar de vijand te springen en te counteren.

    Vrij richten

    Samus kan vanuit elke hoek richten en schieten. In Metroid: Samus Returns moest Samus stil blijven staan om vrij te kunnen richten. Nu kan ze tijdens het rennen ook met precisie richten in de richting waarin ze rent.

    NSwitch_MetroidDread_Reports_Volume1_Sliding.jpg

    Glijden

    Het glijden is een nieuwe actie in de serie, waardoor Samus zonder te stoppen door nauwe doorgangen kan komen.

    Arachnomagneet

    Met deze nieuwe vaardigheid kan Samus bewegen, schieten en zelfs counteren terwijl ze aan een muur hangt. Dit kan alleen worden gebruikt op de blauwe magneetstrips die aan bepaalde wanden en plafonds zijn bevestigd.


    ~Transmissie van het ontwikkelaarsteam~

    "We hebben meerdere verbeteringen aangebracht in de bewegingen en vaardigheden van Samus, zodat je kunt genieten van snellere en soepelere gameplay."

    "Samen met het Metroid-team van Nintendo en MercurySteam Entertainment, die hebben gewerkt aan de Metroid II: Return of Samus-remake voor de verschillende Nintendo 3DS-systemen genaamd Metroid: Samus Returns, hebben we de basisacties nog verder verfijnd."


    Andere interessante beelden

    De trailer bevat meer scènes vol details waar we in toekomstige Metroid Dread-rapporten op ingaan. Blijf op de hoogte voor meer info!


    ~Transmissie van het ontwikkelaarsteam~

    "Eindelijk hebben we Metroid Dread aangekondigd, waarvoor het idee al 15 jaar geleden is ontstaan. Er is nog veel meer info die we met jullie willen delen, dus verheug je maar vast op toekomstige Metroid Dread-rapporten."


    Volgende keer…

    In het volgende Metroid Dread-rapport kom je meer te weten over hoe de E.M.M.I. de wereld van Metroid veranderen. Word lid van de Nintendo Switch-community op Facebook of volg @NintendoNL op Twitter voor updates over de nieuwe missie van Samus. Ook kun je op de officiële gamepage van Metroid Dread meer info vinden over de game, die op 8 oktober wordt uitgebracht!