• {{pageTitle}}

    , {{gameSystem}}

    Vanaf: {{regularPrice}}{{lowestPrice}}

  • Baan je een weg door de Netherworld met deze tips voor Shin Megami Tensei V


    12-11-2021

    Abonneer je op op
    YouTube

    Goddelijkheid wacht op je in Shin Megami Tensei V, dat nu verkrijgbaar is voor de Nintendo Switch! Er valt echter nog veel te leren op de weg naar ultieme macht. Om je te helpen het lot van deze post-apocalyptische wereld te bepalen zijn hier enkele handige tips die je een duwtje in de rug kunnen geven bij je eerste stappen in de Netherworld.

    1. Rekruteer demonen

    Een team vormen met demonen is een noodzakelijk kwaad. Je kunt namelijk niet overleven zonder een groep zorgvuldig gekozen bondgenoten. En hoe overtuig je ze? Sommige zijn eenvoudig om te kopen met Macca, het betaalmiddel in de Netherworld, maar andere kunnen erg onberekenbaar zijn. Stem niet in met alles wat ze vragen en probeer het niet elke demon naar de zin te maken. Sommige stellen humor of sterk leiderschap op prijs en andere... je dansmoves. Probeer verschillende strategieën uit en benader elke demon als een individu.

    Abonneer je op op
    YouTube

    2. Verken elk hoekje en gaatje

    In de uitgestrekte Netherworld zijn een hoop verborgen geheimen te vinden, dus trek eropuit en doorzoek elke uithoek van deze wereld. Stop bij automaten om relikwieën te ontdekken, verken de restanten van Tokio om schatten, goed verborgen wezens genaamd Miman en demonen te vinden die opdrachten voor je hebben.

    NSwitch_ShinMegamiTenseiV_14.jpg

    3. Zwaktes van je vijanden

    Benut je voordelen volop en probeer vijanden in elk gevecht zo snel mogelijk uit te schakelen. Gebruik diverse aanvallen om de zwakke plek van een vijand te achterhalen, en richt je daar vervolgens volledig op. Je deelt dan niet alleen veel meer schade uit, maar je kunt er ook meerdere acties achter elkaar mee uitvoeren. In een gevecht is het een kwestie van vernietigen of vernietigd worden!

    Abonneer je op op
    YouTube

    4. Aanval is de beste verdediging

    Hoewel het belangrijk is om je in een gevecht goed te beschermen en te genezen indien nodig, is aanval de beste verdediging. Houd je Magatsuhi Gauge in de rechterbovenhoek van het scherm in de gaten. Zodra die vol is, kun je Magatsuhi Skills gebruiken. Deze krachtige vaardigheden kun je gebruiken zonder een beurt kwijt te raken, en ze kunnen jou en je demonenteam een stuk sterker maken. Met Omagatoki: Critical deel je bijvoorbeeld met elke aanval kritieke schade uit. Gebruik deze vaardigheid om vijanden snel uit te schakelen, voordat zij de kans krijgen om hetzelfde met jou te doen.

    Abonneer je op op
    YouTube

    5. Een divers team

    Mothman en Agathion zijn allebei erg schattig, maar het is aan te raden om de samenstelling van je gezelschap zo divers mogelijk te houden. Gebruik geen demonen met dezelfde sterke punten en affiniteiten samen, anders loop je het risico dat je tegen bepaalde vijanden niks kunt beginnen. Stel een team samen op basis van de demonen die je normaal gesproken in een gebied tegenkomt. Je kunt ook tijdens een gevecht bondgenoten wisselen, maar houd er rekening mee dat dit je een beurt zal kosten...

    NSwitch_ShinMegamiTenseiV_15.jpg

    6. Regelmatig een bezoekje aan Leyline Founts

    Deze blauwe portalen dienen als hubs waar je kunt genezen, je game kunt opslaan en naar andere delen van de Netherworld kunt reizen. Je kunt ook met Gustave handelen en verloren Miman teruggeven voor beloningen bij Cadaver's Hollow, of jezelf en je team versterken in de World of Shadows.

    7. Genoeg voorwerpen bij je?

    Veel van Gustave's waren kunnen het tij in de strijd keren. Sla Spyglasses in die je kunnen helpen zwakke plekken van demonen te onthullen wanneer je naar een nieuw gebied gaat. Breng bondgenoten opnieuw tot leven met een Revival Bead, herstel iemands gezondheid met Medicine en genees statusproblemen met Amrita Soda.

    Vergeet Dampeners niet. Zelfs pittige vijanden kunnen met deze voorwerpen worden gestopt. Als een vijand bijvoorbeeld verwoestende vuuraanvallen uitvoert, gebruik dan Fire Dampeners om ze wat te laten afkoelen!

    8. Gebruik Essences van demonen

    Het samenstellen van een uitgebalanceerd team wordt makkelijker met demon Essences. Daarmee kun je jezelf of je bondgenoten nieuwe vaardigheden geven. Ga naar de World of Shadows, kies Apotheosis en daarna Essence Fusion om ze te gebruiken.

    De door jou gekozen demon zal dan vaardigheden van de essence kunnen erven en ook bestaande vaardigheden kunnen overdragen. Wees echter wel zorgvuldig met wat je kiest! Controleer het vaardigheidspotentieel van de demon die de essence ontvangt, en draag alleen vaardigheden over als de demon een hoog of normaal potentieel heeft.

    GamePage_GlowingEye_Demons.jpg

    9. Fuseer demonen

    Als je honger naar macht niet te stillen is, is demonenfusie een andere vaardigheid die tot je beschikking staat in de World of Shadows. Fuseer twee bondgenoten tot één krachtigere demon om de gelederen van je team te vullen, of gebruik een specifieke combinatie om demonen te creëren die je nergens anders kunt vinden.

    Abonneer je op op
    YouTube

    10. Leer Miracles

    Glory is niet hypothetisch in Shin Megami Tensei V. Het neemt een fysieke vorm aan en kan op verschillende plekken in de Netherworld worden gevonden, of door verloren Miman terug te geven aan Gustave. Glory is nodig om de kracht van Miracles te verkrijgen, een belangrijk onderdeel van je vaardigheden. Miracles kunnen je helpen je demonenarsenaal uit te breiden, je beheersing van bepaalde vaardigheden te vergroten, efficiënter gebruik te maken van demonessences en nog veel meer! Bezoek Sophia in de World of Shadows en benut hun kracht.

    NSwitch_ShinMegamiTenseiV_16.jpg

    Wil je meer zien van de Nahobino, zijn demonische bondgenoten en de Netherworld? Ga naar onze spelpagina van Shin Megami Tensei V!

    Opmerking: sommige afbeeldingen en videobeelden komen uit de Engelse versie van Shin Megami Tensei V. Deze game is niet beschikbaar in het Nederlands. Bepaalde elementen in de game zijn in het Engels.