• {{pageTitle}}

    , {{gameSystem}}

    Vanaf: {{regularPrice}}{{lowestPrice}}

  • De verse gids met alles over Splatoon


    09-09-2022

    De verse gids met alles over Splatoon

    Vorm een team en schiet je met inkt een weg naar de overwinning in Splatoon 3, dat nu verkrijgbaar is voor de Nintendo Switch! Als je een kersverse speler bent en nog niet weet wat Grondoorlogen of Spetterraketten zijn, dat is dit dé gids voor jou!

    Bekijk deze samenvattende video om meer te ontdekken over de wereld van Splatoon!


    Wat doe je eigenlijk in Splatoon?

    In Splatoon speel je als Inkling (of Octoling, als je daarvoor kiest). Deze unieke wezens kunnen wisselen tussen twee vormen wanneer ze maar willen! In de mensachtige vorm kunnen Inklings allerlei wapens gebruiken om de grond vol te schieten met inkt. Vervolgens veranderen ze in een inktvis om razendsnel door die inkt te zwemmen – zelfs tegen muren op!

    Kortom, Inklings maken er graag een (inkt)potje van. Daarom zijn ze zo dol op Grondoorlogen!

    Wat zijn Grondoorlogen?

    De Grondoorlog is het neusje van de zalm. Twee teams van vier gaan de strijd met elkaar aan door zo veel mogelijk grond met hun kleur inkt te bedekken. De zege gaat naar het team dat na drie minuten het meeste terrein heeft veroverd!

    Ziet er leuk uit, maar ik ben niet echt goed in online-shooters…

    Grondoorlogen kunnen behoorlijk chaotisch zijn, maar onthoud goed dat het niet uitmaakt hoevaak je het loodje legt. Je kunt het team altijd aan de overwinning helpen door zo veel mogelijk terrein met inkt te bedekken.

    Hier zijn een paar tips voor spelers die liever niet de directe confrontatie aangaan met andere spelers, maar zich liever richten op het veroveren van terrein:

    • Probeer aan het begin van een potje zo veel mogelijk terrein rondom je basis onder te schieten en richt je daarna op gebieden waar geen tegenspelers rondlopen.
    • In de verkenningsstand kun je op je gemak door levels lopen zonder dat je wordt belaagd door tegenstanders.

    Waar moet ik beginnen om de basis van Splatoon te leren?

    De verhaalstand voor één speler is de ideale plek om de basis onder de knie te krijgen. Hier leer je onder andere hoe je met allerlei verschillende wapens uit de voeten kunt (…of moeten we hier 'tentakels' zeggen?) en welke mechanieken er zoal zijn.

    Je kunt in de verhaalstand duiken door in Splatsville naar de putdeksel te gaan waar Kraak zijn hoofd uit steekt.

    CI_NSwitch_Splatoon3_Cuttlefish_02.jpg

    De koppotige in kwestie heet Kraak. Hij stuurt je op een avontuur vol actie, spanning en octopusachtige vijanden die om de een of andere reden… harig zijn?!

    Welk wapen moet ik gebruiken?

    Heel simpel: welk wapen je maar wilt! Er zijn allerlei typen wapens beschikbaar, dus het komt er helemaal op neer hoe jij graag wilt spelen. Rollers en morsers zijn erg goed geschikt om in korte tijd veel grond onder te kladden, terwijl je met spetters of dubbelknallers tegenstanders van dichtbij kunt onderschieten. De beste tip die we je hier kunnen geven is om in de lobby naar de schietbaan te gaan. Daar kun je allerlei wapens uitproberen en ontdekken welke het beste bij je passen!

    Mode is ook best een ding, toch?

    Inklings zien er op en naast het slagveld graag tiptop uit, maar kleding heeft naast het visuele aspect ook andere functies. Elk kledingstuk heeft een bepaalde vaardigheid die je prestaties op verschillende manieren kan verbeteren. Denk bijvoorbeeld aan het verhogen van je bewegingssnelheid of het efficiënter maken van je inktverbruik. Deze vaardigheden kunnen je een belangrijk voordeel opleveren in cruciale momenten, dus zoek naar de juiste balans tussen het visuele en het functionele aspect van kleding!

    Er zijn in Splatsville een hoop boetiekjes te vinden waar je nieuwe kleding kunt kopen!

    Hoe kan ik mijn uitrusting verbeteren?

    Je verdient punten als je aan gevechten meedoet. Daarmee kun je uiteindelijk je uitrusting verbeteren en nieuwe vaardigheden ontgrendelen. Deze worden willekeurig gekozen, maar als je een specifieke vaardigheid wilt toewijzen aan je favoriete uitrustingsonderdeel, dan kun je net buiten de lobby terecht bij Mikey. Hij kan vaardigheden van je uitrusting loskoppelen en je in ruil daarvoor effectfragmenten geven. Als je genoeg van zulke fragmenten hebt, kun je een specifieke vaardigheid aan je uitrusting toewijzen. Handig!

    CI_NSwitch_Splatoon3_NewcomerNews_Splatsville_Murch.jpg

    Kan ik Splatoon in coöp spelen met mijn vrienden?

    Zeker weten! Jij en je vrienden kunnen als team Grondoorlogen voeren. Als jullie geen zin hebben om tegen andere spelers te spelen, kunnen jullie aan de slag met de coöpstand Salmon Run. Hierin moet een team van vier het opnemen tegen hordes vijanden die Salmonieten worden genoemd. Als je een Salmonietenbaas weet te verslaan, zal hij een handvol gouden eieren laten vallen. Gooi er zo veel mogelijk in het net om je doelstelling te behalen.

    Dat is nogal wat! Is er ook iets te doen om even op adem te komen?

    Zeker! Je kunt even rustig gaan zitten voor een potje Slijkslag: een competitief één-tegen-één-kaartspel dat is gebaseerd op Grondoorlog. Bouw een deck met keuze uit meer dan 150 kaarten en neem het in de Slijkslagdojo op tegen lokale bewoners. Elke kaart laat je een bepaalde sectie met inkt bedekken. Speel omstebeurt en probeer zo veel mogelijk terrein te veroveren om als winnaar uit de bus te komen!

    Ik heb zin om het tegen anderen op te nemen. Wat raden jullie aan?

    Grondoorlogen kunnen er ruig aan toe gaan, maar voor spelers die op zoek zijn naar een andere uitdaging zijn er de chaosgevechten. Als je niveau 10 hebt bereikt, kun je deze spelstand kiezen in de lobby en aan diverse wedstrijden meedoen. Het doel van zulke wedstrijden varieert enorm. Zo moet je bijvoorbeeld een bepaalde zone in het level veroveren door deze met inkt te bedekken, of een soort toren naar de basis van de vijand manoeuvreren. Welke spelstand je ook kiest, teamwork is altijd de sleutel tot succes!

    Bekijk de Splatoon 3 Nintendo Direct hieronder voor nog meer info over al deze functies en meer:

    Abonneer je op op
    YouTube

    Veel plezier, iedereen!