• {{pageTitle}}

    , {{gameSystem}}

    Vanaf: {{regularPrice}}{{lowestPrice}}

  • Tips en tricks voor Nintendo Switch Sports


    28-04-2023

    Tips en tricks voor Nintendo Switch Sports

    Of je nu de top van de Pro Leagues probeert te bereiken of gewoon gezellig je familie wilt aftroeven in diverse sporten, we hebben een hoop tips en tricks voor je waarmee jij de zege over de streep trekt in Nintendo Switch Sports. Ontdek meer!

    Tennis

    Om in tennis punten te scoren moet je weten welke slagen je op welke momenten moet gebruiken. In Nintendo Switch Sports zijn er drie tennisslagen die je kunt gebruiken om je tegenstander onder druk te zetten.

    CI_NSwitch_NintendoSwitchSportsTipsAndTricks_Topspin.jpg

    Topspin

    Draai je pols over de bal op het moment dat je hem raakt om hem topspin mee te geven en de bal op volle snelheid naar de andere kant te slaan! Als je een bal met topspin slaat wanneer je dicht bij het net staat, heeft je tegenstander nauwelijks tijd om te reageren.

    CI_NSwitch_NintendoSwitchSportsTipsAndTricks_TennisBackspin.jpg

    Backspin

    Je kunt de bal ook in een soort scheppende beweging raken om de bal met effect naar de zijkant te slaan. Door een bal te slaan die wegdraait van je tegenstander, kan het voor diegene erg lastig zijn om nog bij de bal te kunnen komen.

    CI_NSwitch_NintendoSwitchSportsTipsAndTricks_Lob.png

    Lob

    Zwaai de Joy-Con van beneden naar boven om een lob te geven. Dit zijn tragere slagen die je bijvoorbeeld kunt gebruiken als je tegenstander jou alle hoeken van de tennisbaan laat zien en je buiten adem raakt. Een goed getimede lob kan je wat tijd geven om weer positie in te nemen en op adem te komen.

    Voetbal

    Sinds de update naar versie 1.2.0 die in de zomer van 2022 is uitgebracht kun je de beenband gebruiken in voetbalwedstrijden. Als je met de beenband speelt, wordt de richting van de bal automatisch bepaald, dus trap gewoon rechtdoor. Wanneer je in de buurt van de bal komt, zie je aan de pijl welke kant je de bal op zult trappen.

    CI_NSwitch_NintendoSwitchSportsTipsAndTricks_FootballArrow.png


    Je kunt de bal ook trappen terwijl je naar links of rechts beweegt om hem effect mee te geven en je tegenstanders te verrassen. Dit is een lastige techniek om onder de knie te krijgen, maar als het je lukt kun je vanaf haast elke positie goals scoren.

    Als je met Joy-Con-controllers speelt, kun je de bal met effect trappen door een van de Joy-Con-controllers te draaien op het moment dat je schiet. In de instellingen kun je ook kiezen voor de vrije camerastand als je met twee Joy-Con-controllers speelt. Dan kun je de rechterstick gebruiken om de camera te bewegen, zodat je altijd zicht op de situatie houdt!


    Volleybal

    Met de rechterstick kun je in volleybal de positie van je speler wijzigen, wat de sleutel tot de zege kan betekenen. Zodra je de basis onder de knie hebt, kun je experimenteren met het positioneren om schoten en smashes van je tegenstander te blokken.

    CI_NSwitch_NintendoSwitchSportsTipsAndTricks_VolleyballSlide_nlNL.png

    Maar volleybal draait om meer dan alleen verdedigen. Met de rechterstick kun je ook een omloopbal uitvoeren. Beweeg naar links of naar rechts nadat je de bal hebt gepasst om je tegenstander op het verkeerde been te zetten en vervolgens een vernietigende smash uit te voeren! Spring zodra je teamgenoot een set-up heeft gegeven om je tegenstander te verrassen met een snelle smash!


    CI_NSwitch_NintendoSwitchSportsTipsAndTricks_ReissuedItems.png

    Wist je dat?

    Het kan natuurlijk zijn dat je bepaalde voorwerpen uit een wekelijkse cyclus niet hebt gekregen, maar je krijgt de kans om deze alsnog te bemachtigen! Sinds de update naar versie 1.4.0 die in maart 2023 is uitgebracht, is het zo dat wanneer je alle voorwerpen verzamelt die op dat moment beschikbaar zijn, er een collectie beschikbaar wordt van voorwerpen die je nog niet hebt**. Je kunt ook een aantal speciale voorwerpen verdienen als je aan bepaalde voorwaarden voldoet...

    Screenshot uit de Engelse versie. Deze game is ook beschikbaar in het Nederlands.


    Bowling

    Spares en strikes zijn de sleutel tot succes in bowling, maar dat wist je waarschijnlijk al! Dit geldt ook zeker in het bowlingtoernooi. Een spare of strike gooien met je eerste twee worpen kan een flinke stap naar de tweede ronde betekenen, omdat je voor de volgende worpen dan extra punten krijgt.

    CI_NSwitch_NintendoSwitchSportsTipsAndTricks_Bowling_nlNL.png

    Draai je pols licht tijdens het bowlen en probeer om de bal effect mee te geven, zodat de bal tussen de voorste kegel en de kegel op de tweede rij komt. Het voorste gedeelte van een bowlingbaan is ingevet, dus de bal krijgt pas later op de baan meer effect. Houd daar ook rekening mee als je obstakels moet ontwijken op speciale banen!


    Badminton

    Als je een dwarrelende shuttle slaat, krijgt je tegenstander de kans om te smashen. Gelukkig zijn er een aantal manieren om zo'n misser te voorkomen en misschien zelfs een kans te forceren om zelf een smash te slaan.

    CI_NSwitch_NintendoSwitchSportsTipsAndTricks_Badminton.png

    De eerste tip is om de shuttle niet te vroeg te raken of te raken terwijl je er eigenlijk te ver vanaf bent. Probeer daarnaast om de Joy-Con altijd te zwaaien op basis van de hoogte van de shuttle. Komt de shuttle van boven, sla dan in een neerwaartse beweging. Als de shuttle wat lager is, sla dan onderhands.

    Wissel je slagen af om je tegenstander allen hoeken van de baan te laten zien en te dwingen een fout te maken. Je kunt dan toeslaan met een smash om het punt te winnen!

    Chanbara

    In chanbara heb je keuze uit drie verschillende zwaarden, dus laten we ze eens stuk voor stuk bekijken:

    CI_NSwitch_NintendoSwitchSportsTipsAndTricks_ChambaraStandardSword.png

    Zwaard

    Dit is de sterkste van de drie, maar als je lukraak in de rondte zwaait met je Joy-Con, neemt de aanvalskracht aanzienlijk af. Houd je tegenstander goed in de gaten en sla alleen toe wanneer de kans zich voordoet.

    CI_NSwitch_NintendoSwitchSportsTipsAndTricks_ChambaraChargeSword.jpg

    Energiezwaard

    Als je het energiezwaard gebruikt en verdedigt net voordat je tegenstander toeslaat, krijg je een 'perfect blok' en sla je diegene een behoorlijke afstand naar achteren! Sla vervolgens zelf toe om het gevecht naar je hand te zetten.

    CI_NSwitch_NintendoSwitchSportsTipsAndTricks_ChambaraTwinSword.jpg

    Twee zwaarden

    Het voordeel van twee zwaarden is dat het voor de tegenstander lastig is om te bepalen hoe je gaat aanvallen. Het vereist enige oefening, maar probeer beide zwaarden een andere kant op te laten wijzen om het je tegenstander nog lastiger te maken. Val aan om de zwaarden op te laden en sla toe met een draaislag.

    Golf

    Door je pols iets te draaien kun je je slagen effect meegeven in golf*. Op die manier kun je om obstakels zoals bomen slaan en sneller bij de green komen. Als je daarnaast ook nog de wind in je voordeel gebruikt, sla je binnen de korste keren alles onder par!

    CI_NSwitch_NintendoSwitchSportsTipsAndTricks_Golf.png

    Het is altijd handig om je slag eerst een paar keer te oefenen voordat je je echte slag uit gaat voeren. Zo krijg je namelijk een gevoel voor de hoeveelheid kracht waarmee je slaat. De stippen op de slagmeter komen overeen met die op je minikaart, dus dit geeft een mooie indicatie van waar je bal mogelijk terecht gaat komen!

    We hopen dat je iets aan deze tips hebt gehad. Nintendo Switch Sports is nu exclusief verkrijgbaar voor de Nintendo Switch!


    *Hiervoor moet je een gratis software-update downloaden. Om software-updates te downloaden heb je een breedband-internetverbinding nodig. Ook moet je een Nintendo-account aanmaken en akkoord gaan met de bijbehorende overeenkomst. Het Nintendo-account-privacybeleid is van toepassing.


    **Opnieuw beschikbaar gemaakte voorwerpen kunnen variëren, afhankelijk van wanneer elke gebruiker voor het eerst in Wereldwijd speelde. Voorwerpen die beschikbaar waren voordat een gebruiker voor het eerst Wereldwijd speelde, verschijnen niet in de beloningslijst met opnieuw beschikbaar gemaakte voorwerpen.