Een downloadcode op het internet gebruiken

Je kunt nu op het internet downloadcodes gebruiken voor Nintendo 3DS-software! Als je inlogt met je Nintendo Network ID, wordt je software automatisch gedownload op je Nintendo 3DS-systeem, zodat die klaar is voor gebruik wanneer je je Nintendo 3DS weer oppakt.*

Zo gaat het in zijn werk

Het is heel gemakkelijk om te beginnen met downloaden!

Zorg voordat je begint dat je Nintendo 3DS met het internet is verbonden en dat je in de systeeminstellingen onder INTERNETINSTELLINGEN -> SPOTPASS hebt ingesteld dat je systeem automatisch software kan downloaden.

Op die manier zal je systeem als het in de slaapstand staat automatisch nieuwe software en updates downloaden van het internet.

Stap 1

Ga naar https://ec.nintendo.com/redeem

Stap 2

Log in met de Nintendo-account die is gekoppeld aan je Nintendo Network ID

Opmerking: als je NNID niet is gekoppeld aan een Nintendo-account, kun je een Nintendo-account aanmaken op https://accounts.nintendo.com

Nadat je een Nintendo-account hebt aangemaakt, kun je je NNID koppelen onder 'Gekoppelde accounts' in het menu 'Gebruikersinformatie'.

Stap 3

Zodra je ingelogd bent, kun je je code van zestien cijfers invoeren en de instructies op het scherm volgen om het proces te voltooien.


Dat is alles! De volgende keer dat je Nintendo 3DS verbinding maakt met het internet, zal het systeem automatisch beginnen met het downloaden van de software. Op die manier is de software klaar voor gebruik zodra je je systeem weer aanzet.

Als je SpotPass niet hebt ingeschakeld, kun je de bovenstaande stappen alsnog volgen om je downloadcode te gebruiken, maar dan moet je het downloadproces zelf opstarten op je systeem. Ga naar de Nintendo eShop op je Nintendo 3DS, kies dan INSTELLINGEN EN MEER in het menu boven in het scherm, en kies vervolgens GEDOWNLOADE TITELS. Zoek de game die je wilt downloaden, kies DOWNLOADEN en je bent klaar!

Een downloadcode gebruiken die via e-mail is verstuurd

Als je je hebt aangemeld voor nieuwsbrieven van Nintendo, dan krijg je regelmatig e-mails met downloadlinks voor speciale demo's of andere downloadbare content.

Als je op de link hebt geklikt en hebt ingelogd op de website met je Nintendo Network ID, dan begint het downloadproces automatisch. Kijk dus regelmatig of je een speciale nieuwsbrief hebt ontvangen!

*De downloadsnelheid hangt af van verschillende factoren, waaronder de snelheid van je internetverbinding. Hiervoor heb je een draadloze internetverbinding nodig. Ook moet je een Nintendo Network ID koppelen, en akkoord gaan met de Nintendo Network-overeenkomst en het privacybeleid.