Nintendo eShop

Welkom in de Nintendo eShop!

Bekijk wat er in de schappen van de Nintendo eShop ligt door de stylus over het touchscreen te slepen. Een rij thematische pictogrammen geeft aan wat je zoal in de winkel kunt vinden – van spellen in een bepaald genre tot een schap met alleen maar Mario-spellen.

Als je een thema ziet dat je leuk lijkt, kun je de inhoud bekijken door op het pictogram te tikken. Dat kunnen exclusieve video's zijn, die je op je Nintendo 3DS kunt bekijken, maar ook gedetailleerde informatie over spellen die je kunt downloaden of in de winkel kunt kopen. De Nintendo eShop wordt geregeld bijgewerkt dus keer regelmatig terug om de nieuwe content te bekijken!

Software zoeken

Je kunt software ook vinden via een lijst veelgebruikte zoekwoorden, of door je eigen zoekwoorden in te vullen. Je kunt allerlei filters instellen, zoals prijs en beschikbaarheid, of de lijst rangschikken op verschijningsdatum of populariteit.

Je kunt schermafbeeldingen bekijken en video's van bepaalde titels downloaden, of bijvoorbeeld de beoordelingen van andere spelers bekijken. Tik op SOFTWARE KOPEN of SOFTWARE DOWNLOADEN als je hebt gevonden wat je zoekt!

Met de optie 'Aan je wenslijst toevoegen' kun je een titel toevoegen aan je verlanglijst, zodat je er later nog eens naar kunt kijken. Als je een nog niet verschenen titel aan je verlanglijst toevoegt, krijg je automatisch bericht als het spel wordt uitgebracht.

Download de nieuwste spellen

Naast dat je ze traditioneel verpakt in winkels kunt vinden, kun je een selectie van de laatste Nintendo 3DS-spellen direct in de Nintendo eShop downloaden! Ga naar onze informatiepagina over het kopen van spellen en ontdek meer over de aanschafmogelijkheden.

Nintendo 3DS Download-software

Nintendo 3DS-downloadsoftware is een splinternieuwe categorie software, die alleen verkrijgbaar is in de Nintendo eShop. Je vindt er handige toepassingen en complete spellen voor elk budget – sommige zijn zelfs gratis!

Tussen de aangeboden titels vind je ook de 3D Classics-serie, een serie klassieke spellen die volledig driedimensionaal zijn gemaakt.

Virtual Console

Kun je je de goeie ouwe tijd nog herinneren? Met de Virtual Console-titels uit de Nintendo eShop beleef je klassieke juweeltjes voor de Game Boy en Game Boy Color opnieuw (andere spelsystemen volgen later). Ga terug in de tijd met titels als Super Mario Land – voor het echte nostalgische gevoel kun je Game Boy-titels zelfs met de oorspronkelijke groene tint en resolutie spelen!

Nintendo DSiWare

De derde categorie bevat downloadbare spellen en toepassingen die oorspronkelijk voor het Nintendo DSi-systeem werden ontwikkeld. Deze titels zijn volledig compatibel met de Nintendo 3DS. Er zijn reeds honderden titels beschikbaar, van handige toepassingen tot spannende spellen van allerlei onafhankelijke ontwikkelaars.

Opmerking: als je in het bezit bent van een Nintendo DSi of Nintendo DSi XL en daar Nintendo DSiWare voor hebt aangeschaft, dan kun je de meeste van deze Nintendo DSiWare-titels overzetten naar je Nintendo 3DS.

Je Nintendo eShop-account

Om een softwaretitel aan te schaffen, moet je je Nintendo eShop-account met een creditcard of een Nintendo eShop Card van tegoed voorzien.

Nintendo eShop Cards zijn in bepaalde winkels verkrijgbaar, in twee waarden: 15 en 25 euro. Elke kaart is voorzien van een code, die je in de Nintendo eShop kunt invoeren om het tegoed aan je account toe te voegen.

Beoordelingen insturen

Wissel van gedachten met andere spelers! Je kunt elke softwaretitel die je minimaal een uur op je Nintendo 3DS-systeem* hebt gespeeld beoordelen. Je krijgt vijf korte vragen voorgeschoteld, waarin je kunt aangeven wat je van de titel vindt. Door software te beoordelen help je anderen bij het maken van een keuze, en verbeter je de Nintendo eShop voor iedereen.

*Het is niet mogelijk om Game Card-titels voor Nintendo DS of Nintendo DSi te beoordelen. Verder kan het voorkomen dat bepaalde andere software niet kan worden beoordeeld.

Bekijk de ranglijsten

Het vinden van populaire content is eenvoudiger dan ooit in de Nintendo eShop. Je kunt de softwareranglijsten op basis van beoordelingen bekijken, net als de videoranglijsten op basis van populariteit. Ga naar 'Recente bestsellers' voor een lijst met de populairste software van de afgelopen twee weken, of naar 'Alle bestsellers' voor een lijst met de meest geliefde software aller tijden. Kijk ook eens naar 'Nieuwste beoordelingen', om te zien welke software de afgelopen twaalf weken is beoordeeld, of naar 'Momenteel populair' om de best bekeken video's van de laatste twee weken te bekijken.

Club Nintendo-voordelen

Als je lid bent van Club Nintendo, kun je je Club Nintendo-account aan je Nintendo eShop-account koppelen. Hierdoor kom je in aanmerking voor extra voordelen. Zo kun je bijvoorbeeld sterren verdienen door een vragenlijst te beantwoorden over een spel dat je hebt gedownload. Die sterren kun je vervolgens in de sterrencatalogus inwisselen voor exclusieve Club Nintendo-goodies!