Welkom bij de Nintendo-klantenservice

Krijg hulp voor je Nintendo-systemen, -software en -diensten

Gebarsten LCD-scherm

Als het scherm van de Game Boy er uitziet alsof de kleur eruit is gelopen, zelfs als het systeem is uitgeschakeld, is er een zogenaamd 'Gebarsten LCD-scherm' opgetreden.

Deze fout kan alleen optreden door een externe oorzaak, zoals het laten vallen van het systeem of er ergens mee tegenaan stoten. De barst kan ook zijn opgetreden als gevolg van grote hitte of koude, of een te snel opgetreden verandering van extreme temperaturen in het systeem.

De barst wordt vaak eerst zichtbaar tijdens het normale spelen, want het externe effect veroorzaakt eerst haarscheuren in het LCD-scherm. Als de vloeibare kristallen in het LCD-scherm constant in beweging blijven gedurende het spelen, wordt de spanning te groot en barst het scherm.

Een gebarsten LCD scherm is een fout die alleen op kan treden door de onoplettendheid van de gebruiker. Dit treedt op als het apparaat, de accessoires of spellen niet op de goede manier worden behandeld. In dit geval vervalt de garantie.

Helaas worden de Game Boy, Game Boy Color, Game Boy Pocket en de bijbehorende accessoires niet meer door Nintendo gerepareerd of vervangen.