Welkom bij de Nintendo-klantenservice

Krijg hulp voor je Nintendo-systemen, -software en -diensten

Software-updates voor de New Nintendo 3DS downloaden

Zorg dat je de meest recente systeemupdate hebt geïnstalleerd voordat je een software-update uitvoert. Ga naar het gedeelte 'Systeemupdates' voor meer informatie over systeemupdates.

Om een software-update voor een New Nintendo 3DS-titel uit te voeren moet je op je New Nintendo 3DS-systeem een internetverbinding instellen en daarna het spel opstarten. Er verschijnt dan een bericht waarin je de software-update direct kunt downloaden, of waarmee je de inhoud van de update in de Nintendo eShop kunt bekijken voordat je de update downloadt.

Je kunt een software-update voor een spel ook uitvoeren door een QR Code te scannen die naast informatie over een specifieke software-update wordt getoond.

Hoe scan je de QR Code?

  1. Houd in het HOME-menu de L- of R-knop ingedrukt om Nintendo 3DS Camera te starten.
  2. Raak het QR Code-pictogram op het touchscreen aan.
  3. Scan met de camera de juiste QR Code om de Nintendo eShop te openen. Vervolgens kun je daar de update downloaden.

QR Code is een geregistreerd handelsmerk van DENSO WAVE INCORPORATED.

Belangrijk:

Je kunt je opgeslagen spelgegevens blijven gebruiken.

De updategegevens worden opgeslagen op de microSD-kaart die zich in je New Nintendo 3DS-systeem bevindt. Als er niet voldoende vrije ruimte op de microSD-kaart is, kan de update niet naar behoren worden geïnstalleerd. Je kunt controleren hoeveel vrije ruimte er nog op je microSD-kaart is door GEHEUGENBEHEER te kiezen in de systeeminstellingen in het HOME-menu.

Zorg ervoor dat je de updategegevens niet wist. Je kunt de updategegevens bekijken door in de systeeminstellingen GEHEUGENBEHEER → NINTENDO 3DS → AANVULLENDE CONTENT te kiezen.

Als je bij de eerste configuratie van je New Nintendo 3DS-systeem nog niet akkoord was gegaan met de gebruikersovereenkomst voor Nintendo 3DS-diensten en het privacybeleid, kun je geen verbinding maken met het internet en kun je de update niet downloaden. Ga in de systeeminstellingen naar INTERNETINSTELLINGEN → OVERIGE INFORMATIE → GEBRUIKERSOVEREENKOMST om de gebruikersovereenkomst voor Nintendo 3DS-diensten en het privacybeleid te bekijken.