• {{pageTitle}}

    , {{gameSystem}}

    Vanaf: {{regularPrice}}{{lowestPrice}}

  • Welkom bij Nintendo Support

    Krijg hulp voor je Nintendo-systemen, -software en -diensten

    INFORMATIE OVER DE 3D-FUNCTIE VAN DE NINTENDO 3DS

    1. Niet iedereen ervaart 3D-beelden op dezelfde manier. Factoren als lichamelijke conditie, mediacontent en de omgeving zijn van invloed op de manier waarop iemand het 3D-effect van het Nintendo 3DS-systeem waarneemt.

    Spelers kunnen de 3D-effecten op de Nintendo 3DS waarnemen dankzij de verschillende posities van het linker- en rechteroog. De manier waarop mensen 3D-beelden waarnemen, kan echter verschillen.

    Houd er rekening mee dat sommige mensen moeite hebben met het zien van 3D-beelden, bijvoorbeeld wanneer iemand met het ene oog veel slechter ziet dan met het andere.*

    We hebben het systeem voorzien van een 3D-schuifknop, zodat iedereen de 3D-effecten kan aanpassen naar wens. Door de schuifknop naar beneden te bewegen wordt het 3D-effect minder sterk.** Als je de schuifknop helemaal naar beneden schuift, dan kun je games in 2D spelen.

    Zorg dat je de 3D-functie van het Nintendo 3DS-systeem op de voor jou meest comfortabele manier instelt.

    * Als je hulpmiddelen gebruikt om beter te zien, zoals een bril, zie je de 3D-beelden beter als je die draagt.

    ** Bij bepaalde soorten content, waaronder 3D-foto’s en -video’s, kunnen geen aanpassingen worden gemaakt aan de sterkte van de 3D-weergave. Bij het bekijken van zulke content kun je met de 3D-knop alleen wisselen tussen 2D- en 3D-weergave. Als je hierbij het 3D-effect als oncomfortabel ervaart, houd het scherm dan verder bij je gezicht vandaan. Als de beelden nog steeds moeilijk te zien zijn, probeer de content dan in 2D te bekijken.

    2. Speel niet als je moe bent of je niet goed voelt. Stop onmiddellijk met spelen op je Nintendo 3DS als je misselijk wordt.

    Bij eerdere spelsystemen gaf Nintendo spelers het advies om elk uur een pauze te nemen.

    Het is mogelijk dat een speler gevoeliger is voor 3D- dan voor 2D-beelden en dat er tijdens het spelen met 3D-beelden vermoeidheid en/of andere ongemakken optreden.

    Daarom raden wij spelers aan om bij het gebruik van de 3D-functie van het Nintendo 3DS-systeem elk half uur een pauze te nemen.

    Stop onmiddellijk met spelen als je je misselijk voelt.

    3. Het gebruik van de 3D-functie door kinderen van zes jaar en jonger kan leiden tot verslechtering van het gezichtsvermogen. We bevelen daarom het volgende aan:

    • Alleen kinderen ouder dan zes jaar dienen het systeem te gebruiken in de 3D-stand.
    • Als kinderen van zes jaar of jonger het systeem gebruiken, dienen ouders of voogden de weergave van 3D-beelden uit te schakelen via het ouderlijk toezicht.

    BELANGRIJKE INFORMATIE VOOR OUDERS

    AANDACHTIG LEZEN!

    Als je het Nintendo 3DS-systeem voor de eerste keer instelt, word je gevraagd om de functie voor ouderlijk toezicht in te stellen. Raak INSTELLEN aan om te beginnen en volg daarna de instructies op het scherm.

    Kies een pincode om te zorgen dat je kind je instellingen niet kan wijzigen.

    Raak 3D-WEERGAVE aan om de 3D-functie te beperken. Het gebruik van de 3D-functie door kinderen tot en met zes jaar kan leiden tot verslechtering van het gezichtsvermogen. We bevelen daarom ten zeerste aan dat alleen kinderen ouder dan zes jaar het systeem gebruiken in de 3D-stand. Kies KLAAR om je instellingen op te slaan. Om het ouderlijk toezicht te gebruiken of de instellingen te wijzigen nadat het systeem is geconfigureerd ga je naar de systeeminstellingen via het HOME-menu en kies je OUDERLIJK TOEZICHT.